2020. augusztus 12. szerda Klára
HR Centrum

394 ezres rendőrségi kezdőbér: mégsem úgy van minden, ahogy mondják?


Néhány hete foglalkoztunk egy rendőrségi álláshirdetéssel, amelynek keretein belül kezdő rendszergazdát keresett a BRFK. Kíváncsiak voltunk, hogy az ígért 394 ezres bruttó fizetés nem okoz-e majd bérfeszültséget a rendőrség szervezetén belül. Ezzel kapcsolatban meg is érkezett a rendőrség válasza, ám arra rá is cáfolt egy jelenleg is a rendőrség kötelékében dolgozó IT-s forrásunk. Egy másik olvasónk pedig cikkünkön felbuzdulva megpályázta az állást és beszámolt tapasztalatairól.

Március közepi cikkünkben foglalkoztunk egy álláshirdetéssel, amely szerint a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK) kerestek kezdő rendszergazdát. A hirdetés szerint 394 ezer forintos bruttó fizetést, 200 ezer forintos éves cafetériát, vidéki lakcímmel rendelkezőknek pedig utazási költségtérítést ajánlottak bérezésként.

Mivel a rendőrök átlagfizetése ennél az összegnél jóval alacsonyabb, pláne egy kezdő rendőré, megkérdeztük az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy nem tartanak-e attól, hogy bérfeszültség alakul ki a szervezeten belül.

Cikkünk megjelenése után néhány nappal meg is jött az ORFK Kommunikációs Szolgálatának válasza, melyet változtatás nélkül, teljes terjedelmében közlünk.

Nem tartunk tőle

- írták meg a Pénzcentrumnak.

Ezzel szemben már azelőtt, hogy megkaptuk volna a rendőrség válaszát, megkeresett minket egy olvasónk, aki elmondása szerint a rendőrségnél dolgozik rendszergazdaként. Bár cikkünkben az általános rendőri fizetésekkel állítottuk szembe a rendszergazdai kezdőbért, kiderült, hogy nemcsak a teljes állományban, de az IT-sek között sem jellemző minden esetben a közel 400 ezres bruttó bér.

A bérfeszültség már ott kezdődik, hogy a több tíz éve a rendőrségen dolgozó informatikusok (köztük én is) 220-230 ezer bruttót keresnek

- állt a Pénzcentrumnak küldött email-ben. Ezt az információt egyelőre nem tudjuk megerősíteni. A rendőrség alkalmazásában álló informatikusok átlagos bérével kapcsolatban újfent megkerestük az ORFK-t, válaszukat, amint megérkezik, közölni fogjuk. 

Néhány napja pedig újabb levelet kaptunk egy másik olvasótól a témában, akinek a korábbi cikkünkben leírt álláshirdetés felkeltette az érdeklődését, ezért elmondása szerint jelentkezett a pozícióra, ezt követően pedig megírta nekünk tapasztalatait.

Levele szerint az állásinterjún kitöltött egy 60 kérdésből álló feladatsort az arra megadott 30 perc alatt, majd következett a legalább félórás személyes beszélgetés, amelynek keretei között pontosították az elvégzendő feladatokat. Elmondása szerint közölték vele, hogy

a hirdetés sajnos félreérthető.

Közlése szerint a feladatok jelentős mértékben eltérnek azoktól, melyeket az eredeti hirdetésben megjelöltek. A teljes álláshirdetést eddig nem közöltük, csak link mutatott rá márciusi cikkünkben, ám most megtesszük, mivel olvasónk készített egy alternatív verziót is, amely szerinte hűebbenn tükrözi, hogy tulajdonképpen milyen feladatok várják a BRFK kötelékében a leendő munkatársat. A kép bal szélén van egy csúszka, ha elhúzod jobbra, akkor látható az eredeti hirdetés szövege is.

Az olvasónk által készített hirdetés szerint a feladatok az eredetileg jelzetteknél egyszerűbbek, ezen felül pedig a kihallgatási videórendszer kiépítésében és üzemeltetésében is részt kell majd venni. Ez egyébként még nem lenne feltétlenül gond, mivel sok ember karrierálma, hogy ugyanannyi pénzért kevesebb munkát végezhessen, ám az infokommunikációs szektorban ez nem feltétlenül jellemző.

A jó szakembereknek fontos, hogy izgalmas, változatos munkát végezhessenek

- mondta el a Pénzcentrumnak egy hazai tulajdonú web- és applikációfejlesztéssel foglalkozó vállalkozás vezetője.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Betesz a koronavírus a kollégista létnek: erre készülhetnek ősszel a diákok
A koronavírus, ahogy szinte mindent, a kollégiumi életet is átrajzolja.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
vezetoi-coaching
2020. 08. 12. 08:55
Útban a Plan C-hez... Az egészség dimenzió egy megközelítése...

Plan C… Mi is az a Plan C? Nos, az élet egésze, nem csak a munka, nem csak a magánélet, hanem...

perfekt
2020. 08. 12. 07:41
Nyugdíjasként közszolgálati jogviszonyban

Az új Tbj. (2019. évi CXXII.) törvény hatályba lépésével valamennyi munkavégzésre irányuló...

coachco
2020. 08. 10. 15:01
Madarat tolláról... egy barátság története

Amikor szaporodnak a baráti társaságban a hatvanas születésnapok, akkor az már komoly. [...] Bővebben!

hrdoktor
2020. 08. 10. 06:33
Hogyan hat a kék fény az alvásunkra?

Az irodai dolgozók gyakorlatilag egész nap valamilyen monitort néznek és munka után is kijelzőről-kijelzőre...

legacykft
2020. 08. 07. 09:00
Döntések bűvkörében

Mit egyek ebédre, rizs vagy tészta? Mit nézzünk a moziban? Melyik jelöltet vegyük fel a két nagyon...

happyhunter
2020. 08. 02. 19:54
Kutyás kalandok az irodában

Kutyabarát munkahely vagyunk, a Jobsgarden már régóta nyitott arra, hogy az itt dolgozók magukkal...

jobangel
2020. 07. 27. 12:56
Jobangel máshol...

Kedves Olvasóim! Egyelőre(?) itt, mostantól nem frissül tovább a Jobangel blog. Írásaim a jövőben...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.