2018. június 24. vasárnap Iván

394 ezres rendőrségi kezdőbér: mégsem úgy van minden, ahogy mondják?


Néhány hete foglalkoztunk egy rendőrségi álláshirdetéssel, amelynek keretein belül kezdő rendszergazdát keresett a BRFK. Kíváncsiak voltunk, hogy az ígért 394 ezres bruttó fizetés nem okoz-e majd bérfeszültséget a rendőrség szervezetén belül. Ezzel kapcsolatban meg is érkezett a rendőrség válasza, ám arra rá is cáfolt egy jelenleg is a rendőrség kötelékében dolgozó IT-s forrásunk. Egy másik olvasónk pedig cikkünkön felbuzdulva megpályázta az állást és beszámolt tapasztalatairól.

Március közepi cikkünkben foglalkoztunk egy álláshirdetéssel, amely szerint a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK) kerestek kezdő rendszergazdát. A hirdetés szerint 394 ezer forintos bruttó fizetést, 200 ezer forintos éves cafetériát, vidéki lakcímmel rendelkezőknek pedig utazási költségtérítést ajánlottak bérezésként.

Mivel a rendőrök átlagfizetése ennél az összegnél jóval alacsonyabb, pláne egy kezdő rendőré, megkérdeztük az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy nem tartanak-e attól, hogy bérfeszültség alakul ki a szervezeten belül.

Cikkünk megjelenése után néhány nappal meg is jött az ORFK Kommunikációs Szolgálatának válasza, melyet változtatás nélkül, teljes terjedelmében közlünk.

Nem tartunk tőle

- írták meg a Pénzcentrumnak.

Ezzel szemben már azelőtt, hogy megkaptuk volna a rendőrség válaszát, megkeresett minket egy olvasónk, aki elmondása szerint a rendőrségnél dolgozik rendszergazdaként. Bár cikkünkben az általános rendőri fizetésekkel állítottuk szembe a rendszergazdai kezdőbért, kiderült, hogy nemcsak a teljes állományban, de az IT-sek között sem jellemző minden esetben a közel 400 ezres bruttó bér.

A bérfeszültség már ott kezdődik, hogy a több tíz éve a rendőrségen dolgozó informatikusok (köztük én is) 220-230 ezer bruttót keresnek

- állt a Pénzcentrumnak küldött email-ben. Ezt az információt egyelőre nem tudjuk megerősíteni. A rendőrség alkalmazásában álló informatikusok átlagos bérével kapcsolatban újfent megkerestük az ORFK-t, válaszukat, amint megérkezik, közölni fogjuk. 

Néhány napja pedig újabb levelet kaptunk egy másik olvasótól a témában, akinek a korábbi cikkünkben leírt álláshirdetés felkeltette az érdeklődését, ezért elmondása szerint jelentkezett a pozícióra, ezt követően pedig megírta nekünk tapasztalatait.

Levele szerint az állásinterjún kitöltött egy 60 kérdésből álló feladatsort az arra megadott 30 perc alatt, majd következett a legalább félórás személyes beszélgetés, amelynek keretei között pontosították az elvégzendő feladatokat. Elmondása szerint közölték vele, hogy

a hirdetés sajnos félreérthető.

Közlése szerint a feladatok jelentős mértékben eltérnek azoktól, melyeket az eredeti hirdetésben megjelöltek. A teljes álláshirdetést eddig nem közöltük, csak link mutatott rá márciusi cikkünkben, ám most megtesszük, mivel olvasónk készített egy alternatív verziót is, amely szerinte hűebbenn tükrözi, hogy tulajdonképpen milyen feladatok várják a BRFK kötelékében a leendő munkatársat. A kép bal szélén van egy csúszka, ha elhúzod jobbra, akkor látható az eredeti hirdetés szövege is.

Az olvasónk által készített hirdetés szerint a feladatok az eredetileg jelzetteknél egyszerűbbek, ezen felül pedig a kihallgatási videórendszer kiépítésében és üzemeltetésében is részt kell majd venni. Ez egyébként még nem lenne feltétlenül gond, mivel sok ember karrierálma, hogy ugyanannyi pénzért kevesebb munkát végezhessen, ám az infokommunikációs szektorban ez nem feltétlenül jellemző.

A jó szakembereknek fontos, hogy izgalmas, változatos munkát végezhessenek

- mondta el a Pénzcentrumnak egy hazai tulajdonú web- és applikációfejlesztéssel foglalkozó vállalkozás vezetője.

JÓL JÖNNE 750 EZER FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 750 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja havi 23 460 forintos törlesztővel; de nem sokkal marad el ettől az UniCredit ajánlata sem, amelynél 23 717 forintos havi törlesztővel kalkulálhatunk. Emellett érdemes még megemlíteni a Cofidis, a K&H Bank, valamint az ERSTE Bank gyorskölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2018. 06. 22. 10:39
Öt tévhit a tréner-tanácsadói szakmáról (és ahogy ezt mi látjuk)

Nagy öröm számomra, hogy rendszeresen alkalmam nyílik egy-egy nagy egyetemen workshopot tartani HR...

perfekt
2018. 06. 22. 09:03
Garantáltan friss és ropogós saláta törvény

Részletek a 2019-es adócsomagból   Június 19-én került fel a Parlament honlapjára a T/625....

laskainelli
2018. 06. 21. 12:37
5 tipp, hogy újra szenvedélyt vigyél a kapcsolatodba

A legtöbb régóta tartó házasságban előbb-utóbb elkezd csökkenni a szexuális együttlétek száma...

happyhunter
2018. 06. 21. 10:49
Csapatépítőn a Jobsgarden

A hétvégén egy könnyed csapatépítő mulatságon vettünk részt Hollókőn. Nagy volt a hajtás...

hellokarrierista
2018. 06. 21. 05:53
AGYBAN NAGY

Haha, a mai címnél kreatívabbat 2018-ban már biztosan nem alkotok. *önirónia* Tehát. Tudjátok...

hr-tippek-profiknak
2018. 06. 19. 21:27
Miért nincs elég munkavállaló -3. A kalandorok

  Kalandorok kíméljenek jeligével a kiadóba...legszívesebben a legtöbb HR-es kolléga kiírná...

hrdoktor
2018. 06. 18. 10:49
Rendszeresen megrázza az irodai szék vagy kilincs? Ezt tegye ellene!

Mindannyiunkkal megtörtént már, hogy parányi csípést éreztünk egy tárgyat megérintve, hogy...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk