7 °C Budapest
tired man working worker exhausted sad burn out work

Nem mész idén nyaralni? Mutatjuk, hogyan pihenhetsz munka közben is

2022. július 5. 18:29

A nyárról mindenkinek a szabadság, a pihenés, a nagy kirándulások és a szabadtéri programok jutnak eszébe – az egy évben kivehető munkanapok száma azonban eléggé lekorlátozza a lehetőségeinket, így végül az évszak nagy részét így is úgy is munkával, sok esetben egy klimatizált irodában töltjük. Néhány egyszerű elvet követve azonban a hétköznapokban is könnyen kihasználhatjuk a nyári jó idő adta lehetőségeket.

Használd ki az iroda teraszát, kertjét

A legtöbb irodaépületben, vagy azok közvetlen közelében található valamilyen zöldebb terület – legyen szó udvarról, belső kertről, teraszról vagy egy közeli parkról. Ha a munkánk jellegéből fakadóan megoldható, hogy akár néhány órára kiköltöztessük az irodát a szabadba, miért is ne tennénk meg? A friss levegő, a napsütés és az életteli környezet minden bizonnyal a munkakedvünkre is jó hatással lesz, és feldobja majd a sokszor unalmas hétköznapokat. Ha erre nincs lehetőségünk, legalább az ebédszünet erejéig töltsünk egy kis időt a szabadban.

Meetingelj bármikor, bárhonnan

Az elmúlt két év a munkaadók és a munkavállalók számára is megmutatta, hogy sokféle tevékenység elvégezhető home officeban, vagy távmunkában is – egy lazább nyári héten miért ne dolgozhatnánk így akár egy balatoni nyaraló teraszáról? Profi irodát és meetingkörnyezetet teremthetünk egy kockás terítős asztalon is egy laptoppal és egy mikrofonnal felszerelt Bluetooth-hangszóróval. Vannak olyan könnyen hordozható, hosszú órákon át vezeték nélkül használható kisméretű hangszórók, amikbe már mikrofont is építettek az online értekezletek kihangosításához.

Profi időbeosztás

Bár a nyár a legtöbb munkahelyen nem a legsűrűbb időszak, az ember a szép idő láttán – és a nagy melegben – mégis fellélegezve teszi le a munkát a nap végén. Ilyenkor az egész napos ülés után hajlamosak vagyunk inkább a koktélozást vagy az otthoni filmnézést választani a kimozdulás helyett, holott a testet és a lelket is felfrissíti egy kiadós séta vagy egy rövid, közeli kirándulás. Ha szeretnénk a hétköznap délutánokat, estéket is kihasználni, osszuk be okosan az időnket: a nap elején írjuk össze, mire szeretnénk fókuszálni aznap, és pörgessük le a feladatainkat minél hamarabb, hogy aztán időben szabadulhassunk a gép elől. Így kellő energiánk és kedvünk is lesz a tartalmasabb esti programokhoz.

Aktívan eltöltött hétvégék

Nem érdemes a hetekig tervezgetett külföldi utazásig várni a kikapcsolódással – ne feledjük, hogy ott vannak a nyári hétvégéink, amikre bőven érdemes tartalmas programot szervezni. Egy- vagy kétnapos programnak tökéletes lehet egy balatoni kiruccanás, egy fesztivál, egy kellemes strandolás a Velencei-tavon, vagy egy biciklitúra bármelyik hasonló hazai tavunk körül. Magyarország számos természeti szépségét fedezhetjük fel ezeken a hétvégéken – ha jobban beleássuk magunkat, meglepően sok különlegességet találhatunk! Az aktív hétvégék után a nyári munkanapok is jobban esnek majd és nagyobb lendülettel indulhatunk neki a hétnek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kelj korán!

Igen, a korai kelés sokunk számára kínszenvedést jelent, nyáron viszont tényleg megéri a megszokottnál hamarabb kimászni az ágyból. A reggeli órákban még kellemes, nem fullasztó a levegő, így tökéletesen alkalmas időszak egy reggeli futásra, kertészkedésre vagy egy kiadós kávézásra, beszélgetésre a teraszon. A munkanapok így tartalmasabbnak tűnnek és jobban fel is töltenek majd. Ha korábban kelünk, alaposan átgondolhatjuk az aznapi teendőket, felkészültebben – és még kellemes időben – érhetünk be a munkahelyünkre, és összességében összeszedettebb, szervezettebb lehet a nyarunk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem