35 °C Budapest
tired man working worker exhausted sad burn out work

Nem mész idén nyaralni? Mutatjuk, hogyan pihenhetsz munka közben is

2022. július 5. 18:29

A nyárról mindenkinek a szabadság, a pihenés, a nagy kirándulások és a szabadtéri programok jutnak eszébe – az egy évben kivehető munkanapok száma azonban eléggé lekorlátozza a lehetőségeinket, így végül az évszak nagy részét így is úgy is munkával, sok esetben egy klimatizált irodában töltjük. Néhány egyszerű elvet követve azonban a hétköznapokban is könnyen kihasználhatjuk a nyári jó idő adta lehetőségeket.

Használd ki az iroda teraszát, kertjét

A legtöbb irodaépületben, vagy azok közvetlen közelében található valamilyen zöldebb terület – legyen szó udvarról, belső kertről, teraszról vagy egy közeli parkról. Ha a munkánk jellegéből fakadóan megoldható, hogy akár néhány órára kiköltöztessük az irodát a szabadba, miért is ne tennénk meg? A friss levegő, a napsütés és az életteli környezet minden bizonnyal a munkakedvünkre is jó hatással lesz, és feldobja majd a sokszor unalmas hétköznapokat. Ha erre nincs lehetőségünk, legalább az ebédszünet erejéig töltsünk egy kis időt a szabadban.

Meetingelj bármikor, bárhonnan

Az elmúlt két év a munkaadók és a munkavállalók számára is megmutatta, hogy sokféle tevékenység elvégezhető home officeban, vagy távmunkában is – egy lazább nyári héten miért ne dolgozhatnánk így akár egy balatoni nyaraló teraszáról? Profi irodát és meetingkörnyezetet teremthetünk egy kockás terítős asztalon is egy laptoppal és egy mikrofonnal felszerelt Bluetooth-hangszóróval. Vannak olyan könnyen hordozható, hosszú órákon át vezeték nélkül használható kisméretű hangszórók, amikbe már mikrofont is építettek az online értekezletek kihangosításához.

Profi időbeosztás

Bár a nyár a legtöbb munkahelyen nem a legsűrűbb időszak, az ember a szép idő láttán – és a nagy melegben – mégis fellélegezve teszi le a munkát a nap végén. Ilyenkor az egész napos ülés után hajlamosak vagyunk inkább a koktélozást vagy az otthoni filmnézést választani a kimozdulás helyett, holott a testet és a lelket is felfrissíti egy kiadós séta vagy egy rövid, közeli kirándulás. Ha szeretnénk a hétköznap délutánokat, estéket is kihasználni, osszuk be okosan az időnket: a nap elején írjuk össze, mire szeretnénk fókuszálni aznap, és pörgessük le a feladatainkat minél hamarabb, hogy aztán időben szabadulhassunk a gép elől. Így kellő energiánk és kedvünk is lesz a tartalmasabb esti programokhoz.

Aktívan eltöltött hétvégék

Nem érdemes a hetekig tervezgetett külföldi utazásig várni a kikapcsolódással – ne feledjük, hogy ott vannak a nyári hétvégéink, amikre bőven érdemes tartalmas programot szervezni. Egy- vagy kétnapos programnak tökéletes lehet egy balatoni kiruccanás, egy fesztivál, egy kellemes strandolás a Velencei-tavon, vagy egy biciklitúra bármelyik hasonló hazai tavunk körül. Magyarország számos természeti szépségét fedezhetjük fel ezeken a hétvégéken – ha jobban beleássuk magunkat, meglepően sok különlegességet találhatunk! Az aktív hétvégék után a nyári munkanapok is jobban esnek majd és nagyobb lendülettel indulhatunk neki a hétnek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Kelj korán!

Igen, a korai kelés sokunk számára kínszenvedést jelent, nyáron viszont tényleg megéri a megszokottnál hamarabb kimászni az ágyból. A reggeli órákban még kellemes, nem fullasztó a levegő, így tökéletesen alkalmas időszak egy reggeli futásra, kertészkedésre vagy egy kiadós kávézásra, beszélgetésre a teraszon. A munkanapok így tartalmasabbnak tűnnek és jobban fel is töltenek majd. Ha korábban kelünk, alaposan átgondolhatjuk az aznapi teendőket, felkészültebben – és még kellemes időben – érhetünk be a munkahelyünkre, és összességében összeszedettebb, szervezettebb lehet a nyarunk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.08.18 08:58
A tagok úgy is dönthetnek, hogy ha a vezető tisztségviselők az átalakuláshoz szükséges okiratokat el...
vezetoi-coaching  |  2022.08.17 11:35
Utóirat előiratként. Ezt a postot eredetileg a Linkedin-re írtam közvetlenül. Idementem az örökkéva...
laskainelli  |  2022.08.16 21:28
A párkapcsolatban (mint minden emberi kapcsolatban) a távolodás természetes jelenség. A problémát ak...
coachco  |  2022.08.15 15:19
Amikor 1986-ban a diplomamunkámat egy olasz témából írtam, még fogalmam sem volt róla, milyen csodál...
hrdoktor  |  2022.08.15 04:15
A várandósság miatt megnehezülhet a nők számára a munkahelyi helytállás. Milyen jogaik vannak, hogya...
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?