The hungarian currency (Forint) in a human hand. Hungary belongs to the European Union but hasnt adopted the euro as currency.

Gond van az szja-visszatérítés kiutalásával? Figyelmeztetést adott ki a NAV

2022. február 15. 18:56

Hiába voltak jogosultak, többen nem kapták meg a kijelölt határidőig az szja-visszatérítést. A NAV friss tájékoztatójában vázolta, mi lehet az elmaradás oka, és közölték azt is, mit kell tennie azoknak, akik első körben lemaradtak az adóvisszatérítésről.

Mint arról beszámoltunk, akadnak olyanok, akik annak ellenére nem kapták meg a beígért szja-visszatérítést, hogy jogosultak lennének rá. A helyzet annyira komoly, hogy friss tájékoztatást adott ki ezzel kapcsolatban kedd délután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Az adóhatóság azt írja: "azok, akiknek a NAV valamilyen okból (például nem nyújtottak be VISSZADO-nyilatkozatot vagy a róluk rendelkezésre álló adatokban olyan ellentmondás tapasztalható, ami alapján az automatikus kiutalás nem lehetséges) nem utalta ki automatikusan az szja-visszatérítést február 15-éig, de jogosultak a visszatérítésre, az szja-bevallási tervezetük kiegészítésével vagy az önállóan benyújtott 21SZJA-bevallásukban igényelhetik a nekik járó összeget."

A NAV a tájékoztatóban azt is elismeri, hogy a 1819-es telefonszámon hívható infovonaluk megemelt létszámmal fogadja a hívásokat, azonban a vonalak túlterheltsége miatt a várakozási idő esetenként nőhet, ezért az érintettek megértését és türelmét kérik.

A NAV tájékoztatása megerősíti azokat a várakozásokat, hogy aki a mai napig nem jutott hozzá az szja-visszatérítés összegéhez, az már automatikusan nem is fogja megkapni (a napokban), azért tennie kell. Arról, hogy ilyenkor mi a teendő, ezekben a cikkeinkben olvashatsz:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem