8 °C Budapest
Hungary Currency

Kijöttek a magyar csúcspolitikusok nyilatkozatai: ekkora vagyont vallanak be

2022. február 1. 08:29

Határidőre beadták a magyar politikusok a vagyonnyilatkozataikat. Orbán Viktornak már nincs lakáshitele, de megtakarítása sem.

Orbán Viktornak továbbra sincs semmilyen megtakarítása, nem rendelkezik se autóval, se nagy értékű ingósággal, de annyi változás történt tavalyhoz képest, hogy visszafizette a tartozását - írja a vagyonnyilatkozatokat összesítő cikkében a 24.hu.

A lap beszámol arról is, hogy nőttek Áder János megtakarításai az utolsó köztársasági elnöki évében. A matek szerint körülbelül hatmillió forinttal lett több megtakarítása forintban, mint tavaly, és és hatezer euróval magasabb az életbiztosítása, mint tavaly, és egy év alatt négymillióval csökkentette a lakásvásárlásra felvett hitelét, amelyből még 37 millió forint van hátra.

Tudható az is, hogy lektorál és vizsgabiztosként keres egy kis mellékest (havi 760 ezer forintot) 5 millió forintos jegybanki fizetése mellé Matolcsy György. Akinek egyébként megtakarítása nincs, sőt, ingatlanbirodalma se: egy, 1985-ben örökölt balatonakarattyai családi házat tüntetett fel vagyonnyilatkozatában Matolcsy, mást nem.

Az új államfőjelölt, Novák Katalin, felerészben birtokosa egy XI. kerületi, 240 négyzetméteres családi háznak és egy 90 négyzetméteres társasháznak. Szintén a XI. kerületben tulajdonosa egy 56 négyzetméteres lakásnak, Szegeden pedig egy 67, egy 166 és egy 174 négyzetméteres lakása van. Novák mindezek mellett egy garázs és egy balatonlellei nyaraló tulajdonosa is. Bankban 29 millió forint megtakarítása van, ez három millióval több, mint tavaly. Ingatlan bérbeadásból pedig havi 225 ezer forint jövedelme van.

Az összesítésből kiderült az is, hogy nem rendelkezik nagyobb összegű megtakarítással Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnökjelöltje, olvasható ki a határidő előtt közzétett vagyonnyilatkozatából. Hódmezővásárhely polgármesterének van többek között egy 2300 kötetes könyvtára, 20,3 millió forintos hitele és 8 és fél millió forintja önkéntes nyugdíjpénztárban. A polgármesteri tiszteletdíján (bruttó 977 ezer forint) kívül más jövedelme nincs, és felerészben tulajdonosa egy 297 négyzetméteres hódmezővásárhelyi háznak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Gyurcsány Ferenc tavaly 928 millió forintra növelte a vagyonát, de ezzel együtt az értékpapír alapú hitele is nőtt 74 millió forinttal. Érdekesség viszont, hogy 25 millió forintos kölcsönt, és 47 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott pártjának, a Demokratikus Koalíciónak - írja a 24.hu.

Az előző évhez hasonlóan tavaly is kapott adományokat Hadházy Ákos, mégpedig összesen 7,6 millió forintot a korrupció és propaganda ellenes tevékenység folytatásához és az előválasztási kampányra. Az összeg ráadásul 2,4 millióval több volt, mint 2020-ban. A független parlamenti képviselőnek 6,3 millió forintja van államkötvényekben, hitelintézeti számlakövetelése pedig forintban 3,9 millió forint, devizában pedig 5,8 millió forint. Pénzintézeti hiteltartozása 9,5 millió forint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm