Tabby cat with blue eyes gives a sweet look to the camera

Egyre több munkahely nyitott erre: ebből a kollégák és a dolgozók kedvencei is csak profitálnak

2021. szeptember 2. 18:34

A koronavírus járvány alatt sokan vásároltak vagy fogadtak örökbe háziállatot, és ők az irodai munkára való visszatéréskor új kihívással szembesülnek.

A Mars Magyarország arra ösztönzi munkatársait, hogy hozzák be az irodába kisállataikat ezzel is enyhítve a gazdiknál és kedvenceiknél egyaránt jelentkező poszt-pandémiás szeparációs szorongást. A cég állatbarát terekké alakítja irodáit, és így segíti azon munkatársainak visszatérését, akik a világjárvány idején váltak állattartókká.

A vállalat már több mint egy évtizede élen jár a munkahely állatbaráttá tételében. A világjárvány alatt, a lezárások okozta pszichológiai teher enyhítése reményében sokan szereztek új kutyát vagy macskát otthonra. Ám ahogy a munkavállalók fokozatosan visszatérnek a munkahelyükre világszerte, az állattartók körében egyre nagyobb az aggodalom: vajon hogyan alkalmazkodnak majd az állataik a magányhoz? Ez az aggodalom befolyásolja azt is, mennyire hajlandóak visszatérni a munkába az emberek, és emiatt a vállalatok számára is fontos kérdéssé vált.

A háziállatokat nemcsak szívesen látjuk, hanem a munkahelyi kultúránk természetes részét képezik. A kisállatok sok pozitívumot hoznak az életünkbe, ezért ők is megérdemelnek egy jobb világot. Mi ennek létrehozásában segédkezünk. Az elmúlt 10 év során állatbaráttá tettük az irodáinkat, és támogatjuk azokat a munkatársainkat, akik újonnan váltak gazdivá örökbe fogadva valamilyen kisállatot

- mondta Zuzana Losakova, a Mars CE vállalati ügyekért felelős igazgatója. "Az állatbarát munkahelyek egy évtizede a Mars-kultúra részei, és szeretnénk több vállalatot is felkérni, hogy a Covid-járvány után kövessék a példánkat, és segítsük a visszatérést kisállattartó munkatársaink számára is" - tette hozzá Zuzana Losakova.

A trend egyértelműen globális jelenség. Egy, a OnePoll közvéleménykutató által a Banfield Pet Hospital megbízásából nemrégiben végzett felmérésből kiderül, hogy a megkérdezett vállalatvezetők fele tervezi a kisállatok munkahelyi tartásának engedélyezését, 59% pedig nagyobb rugalmasságot biztosít azoknak munkavállalóknak, akik több időt szeretnének tölteni az otthoni állataikkal. A felmérés szerint

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

a Z generációs válaszadók 71%-a és a Y-generáció tagjainak 48%-a kérte vagy tervezi, hogy a munkáltatója állatbarát szabályokat vezessen be az irodába való visszatéréskor.

Mi több, az állatbarát irodai szabályokat már bevezető vállalatok azt tapasztalták, hogy a munkatársak közötti társas kapcsolatok intenzívebbé váltak, amikor az állatok a közelben voltak, javult a munkahelyi légkör és hangulat, sőt, nőtt a munkatársak termelékenysége is. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2023.02.08 14:11
A cikksorozat második részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentésre köte...
vezetoi-coaching  |  2023.02.06 07:49
Kell-e tudás? És hogy szerezzük meg? És a gyerekeinknek hogyan adjuk át, ha bennünk megvan? Pláne, h...
hrdoktor  |  2023.02.06 06:28
A C-vitamin a legelső, legismertebb, legnépszerűbb táplálékkiegészítő, amely szinte minden család há...
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 9. csütörtök
Abigél, Alex
6. hét
Február 9.
Pizza világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. február 8. 20:53