15 °C Budapest
Tabby cat with blue eyes gives a sweet look to the camera

Egyre több munkahely nyitott erre: ebből a kollégák és a dolgozók kedvencei is csak profitálnak

2021. szeptember 2. 18:34

A koronavírus járvány alatt sokan vásároltak vagy fogadtak örökbe háziállatot, és ők az irodai munkára való visszatéréskor új kihívással szembesülnek.

A Mars Magyarország arra ösztönzi munkatársait, hogy hozzák be az irodába kisállataikat ezzel is enyhítve a gazdiknál és kedvenceiknél egyaránt jelentkező poszt-pandémiás szeparációs szorongást. A cég állatbarát terekké alakítja irodáit, és így segíti azon munkatársainak visszatérését, akik a világjárvány idején váltak állattartókká.

A vállalat már több mint egy évtizede élen jár a munkahely állatbaráttá tételében. A világjárvány alatt, a lezárások okozta pszichológiai teher enyhítése reményében sokan szereztek új kutyát vagy macskát otthonra. Ám ahogy a munkavállalók fokozatosan visszatérnek a munkahelyükre világszerte, az állattartók körében egyre nagyobb az aggodalom: vajon hogyan alkalmazkodnak majd az állataik a magányhoz? Ez az aggodalom befolyásolja azt is, mennyire hajlandóak visszatérni a munkába az emberek, és emiatt a vállalatok számára is fontos kérdéssé vált.

A háziállatokat nemcsak szívesen látjuk, hanem a munkahelyi kultúránk természetes részét képezik. A kisállatok sok pozitívumot hoznak az életünkbe, ezért ők is megérdemelnek egy jobb világot. Mi ennek létrehozásában segédkezünk. Az elmúlt 10 év során állatbaráttá tettük az irodáinkat, és támogatjuk azokat a munkatársainkat, akik újonnan váltak gazdivá örökbe fogadva valamilyen kisállatot

- mondta Zuzana Losakova, a Mars CE vállalati ügyekért felelős igazgatója. "Az állatbarát munkahelyek egy évtizede a Mars-kultúra részei, és szeretnénk több vállalatot is felkérni, hogy a Covid-járvány után kövessék a példánkat, és segítsük a visszatérést kisállattartó munkatársaink számára is" - tette hozzá Zuzana Losakova.

A trend egyértelműen globális jelenség. Egy, a OnePoll közvéleménykutató által a Banfield Pet Hospital megbízásából nemrégiben végzett felmérésből kiderül, hogy a megkérdezett vállalatvezetők fele tervezi a kisállatok munkahelyi tartásának engedélyezését, 59% pedig nagyobb rugalmasságot biztosít azoknak munkavállalóknak, akik több időt szeretnének tölteni az otthoni állataikkal. A felmérés szerint

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

a Z generációs válaszadók 71%-a és a Y-generáció tagjainak 48%-a kérte vagy tervezi, hogy a munkáltatója állatbarát szabályokat vezessen be az irodába való visszatéréskor.

Mi több, az állatbarát irodai szabályokat már bevezető vállalatok azt tapasztalták, hogy a munkatársak közötti társas kapcsolatok intenzívebbé váltak, amikor az állatok a közelben voltak, javult a munkahelyi légkör és hangulat, sőt, nőtt a munkatársak termelékenysége is. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem