13 °C Budapest

Te is így érzed magad a melóban? 5 arra utaló jel, hogy ideje felmondani

2021. február 13. 13:02

Az emberek sokféle indokkal hagyják ott a munkahelyüket: lehet ez egy rossz főnök, vagy az őrült, tarthatatlan határidők, esetleg a kilátástalanság. Viszont sokan csak szenvednek a munkában, nem mernek lépni. Nekik lehet segítség a következő gyűjtés, amelyben szakértők mutatnak meg pár jelet, ami arra utal, hogy talán érdemes új meló után keresgélni.

Az emberek sokféle okból hagyják ott az állásukat, de a döntés gyakran a főnökökhöz, vagy az ésszerűtlen határidőkhöz kapcsolódik, illetve ilyenkor úgy érezzük, hogy a helyzet soha nem fog javulni. Amikorik rossz munkanap követi a másikat, az annak a jele lehet, hogy az alapprobléma maga a munka, és a maradással már nem jutunk előrébb. A HuffPost szakértők segítségével most összeszedte azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy ideje másik munkahely után nézni.

Rájössz, hogy alulértékelnek

A PayScale több mint 38 ezer ember bevonásával készült felmérése szerint a magasabb fizetés az oka annak, hogy az emberek úgy döntenek, otthagyják a munkájukat. Keni Dominguez a munkahely-stratéga azt javasolja, hogy ha alulfizetettnek érezzük magunkat, és nem látunk esélyt a fizetésemelésre, akkor ne habozzunk új hely után nézni.

Minél tovább maradsz olyan helyen, ahol nem érzed úgy, hogy megbecsülnék a munkádat, rednesen megfizetnek, az hatással van arra, hogyan ítéled meg a karriered és általában a munkádat. Nem leszel tisztában az erősségeiddel, képességeiddel, hiszen ennek az alapja a cég és a feletteseid visszajelzései

- mondta Cicely Horsham-Brathwaite pszichológus.

A kiégés kultúrája

Amikor a nap 24 órájában rendelkezésre kell állnod, húzzák a szájukat, ha szabadságra akarsz menni, a betegszabi pedig szintén nehézkes, akkor minden bizonyára egy olyan helyen dolgozol, ahol addig kell güriznie az embereknek, ameddig ki nem égnek.

Egy olyan cég, ahol megragadt a kiégés kultúrája különösen veszélyes a dolgozókra. Ugyanis, ha ki vagy égve, nagyon nehezen veszed rá magad a következő lépésre, azaz elgondolkodj a munkahelyváltáson

- mondta Lisa Orbé-Austin pszichológus. A kiégés a krónikus munkahelyi stressz egy olyan állapota, amelytől egyre inkább elzárkózottnak és cinikusak érzed magad. Ennek eredményeként pedig egy zsibbadás lehet az egész munkahét.

Az emberek az italba, vagy a videojátékokba menekülnek, hogy leválhassanak a munkahelyükről a nap végén, hogy enyhítség az aznapi fájdalmat. Annak megállapításához, hogy zsibbadás a munkához kapcsolódik-e, kövesd nyomon a tüneteit, beleértve azt is, hogy mikor jelentkeznek, és milyen gyakran

- mondta Orbé-Austin.

A munka fizikai stresszt okoz

Ha munkád gondolata álmatlan éjszakákkal, izomfájdalmakkal, gyomorfájdalmakkal, fejfájásokkal és a stressz egyéb fizikai tüneteivel gyötör, annak a jele, hogy mérgez téged a munkahelyed. A hosszú túlórák, az önállóság hiánya és a gazdasági bizonytalanság mind hozzájárulhatnak ahhoz a káros munkahelyi környezethez, amelyet inkább el kell felejteni, mint megpróbálni megbirkózni vele.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Amikor intenzív stressz időszakában vagyunk, nehéz racionálisan dönteni. Horsham-Brathwaite azt tanácsolta, hogy beszéljünk egy mentálhigiénés szakemberrel, hogy mérlegelni tudjuk a lehetőségeit, ideértve a kilépést vagy a hosszabb szabadságot, ha az egészségünk veszélybe került.

A munka miatt sírsz

Melanie Denny karrier-coach elmondta, hogy ha minden nap sírsz a munka miatt, az súlyos gondot jelent.

Ha eljutottál arra a pontra, amikor rettegsz az irodába menni, akkor mindenképpen itt az ideje elmenni. Bár több oka is lehet annak, hogy így érzel, egy sem éri meg, hogy rámenjen a józan eszed és a szellemi jóléted. Ilyenkor azonnal fel kell mondani

- mondta Denny.

Unatkozol

A tanulás motiváltan tart bennünket, és amikor abbahagyjuk, gyakran annak a jele, hogy kinőtted a munkádat. Ha az általad végzett munkában nem érzed úgy, hogy teljesítesz vagy elértél valamit, az hozzájárul az unalomhoz - mondta Horsham-Brathwaite.

Ha úgy érzed, hogy ugyanazt csinálod újra és újra, és nem kapsz lehetőséget arra, hogy új feladatokba vágj bele, akkor az arra utalhat, hogy tovább kell lépni

- mutatott rá Orbé-Austin.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm