Te is így érzed magad a melóban? 5 arra utaló jel, hogy ideje felmondani

Te is így érzed magad a melóban? 5 arra utaló jel, hogy ideje felmondani

2021. február 13. 13:02

Az emberek sokféle indokkal hagyják ott a munkahelyüket: lehet ez egy rossz főnök, vagy az őrült, tarthatatlan határidők, esetleg a kilátástalanság. Viszont sokan csak szenvednek a munkában, nem mernek lépni. Nekik lehet segítség a következő gyűjtés, amelyben szakértők mutatnak meg pár jelet, ami arra utal, hogy talán érdemes új meló után keresgélni.

Az emberek sokféle okból hagyják ott az állásukat, de a döntés gyakran a főnökökhöz, vagy az ésszerűtlen határidőkhöz kapcsolódik, illetve ilyenkor úgy érezzük, hogy a helyzet soha nem fog javulni. Amikorik rossz munkanap követi a másikat, az annak a jele lehet, hogy az alapprobléma maga a munka, és a maradással már nem jutunk előrébb. A HuffPost szakértők segítségével most összeszedte azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy ideje másik munkahely után nézni.

Rájössz, hogy alulértékelnek

A PayScale több mint 38 ezer ember bevonásával készült felmérése szerint a magasabb fizetés az oka annak, hogy az emberek úgy döntenek, otthagyják a munkájukat. Keni Dominguez a munkahely-stratéga azt javasolja, hogy ha alulfizetettnek érezzük magunkat, és nem látunk esélyt a fizetésemelésre, akkor ne habozzunk új hely után nézni.

Minél tovább maradsz olyan helyen, ahol nem érzed úgy, hogy megbecsülnék a munkádat, rednesen megfizetnek, az hatással van arra, hogyan ítéled meg a karriered és általában a munkádat. Nem leszel tisztában az erősségeiddel, képességeiddel, hiszen ennek az alapja a cég és a feletteseid visszajelzései

- mondta Cicely Horsham-Brathwaite pszichológus.

A kiégés kultúrája

Amikor a nap 24 órájában rendelkezésre kell állnod, húzzák a szájukat, ha szabadságra akarsz menni, a betegszabi pedig szintén nehézkes, akkor minden bizonyára egy olyan helyen dolgozol, ahol addig kell güriznie az embereknek, ameddig ki nem égnek.

Egy olyan cég, ahol megragadt a kiégés kultúrája különösen veszélyes a dolgozókra. Ugyanis, ha ki vagy égve, nagyon nehezen veszed rá magad a következő lépésre, azaz elgondolkodj a munkahelyváltáson

- mondta Lisa Orbé-Austin pszichológus. A kiégés a krónikus munkahelyi stressz egy olyan állapota, amelytől egyre inkább elzárkózottnak és cinikusak érzed magad. Ennek eredményeként pedig egy zsibbadás lehet az egész munkahét.

Az emberek az italba, vagy a videojátékokba menekülnek, hogy leválhassanak a munkahelyükről a nap végén, hogy enyhítség az aznapi fájdalmat. Annak megállapításához, hogy zsibbadás a munkához kapcsolódik-e, kövesd nyomon a tüneteit, beleértve azt is, hogy mikor jelentkeznek, és milyen gyakran

- mondta Orbé-Austin.

A munka fizikai stresszt okoz

Ha munkád gondolata álmatlan éjszakákkal, izomfájdalmakkal, gyomorfájdalmakkal, fejfájásokkal és a stressz egyéb fizikai tüneteivel gyötör, annak a jele, hogy mérgez téged a munkahelyed. A hosszú túlórák, az önállóság hiánya és a gazdasági bizonytalanság mind hozzájárulhatnak ahhoz a káros munkahelyi környezethez, amelyet inkább el kell felejteni, mint megpróbálni megbirkózni vele.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Amikor intenzív stressz időszakában vagyunk, nehéz racionálisan dönteni. Horsham-Brathwaite azt tanácsolta, hogy beszéljünk egy mentálhigiénés szakemberrel, hogy mérlegelni tudjuk a lehetőségeit, ideértve a kilépést vagy a hosszabb szabadságot, ha az egészségünk veszélybe került.

A munka miatt sírsz

Melanie Denny karrier-coach elmondta, hogy ha minden nap sírsz a munka miatt, az súlyos gondot jelent.

Ha eljutottál arra a pontra, amikor rettegsz az irodába menni, akkor mindenképpen itt az ideje elmenni. Bár több oka is lehet annak, hogy így érzel, egy sem éri meg, hogy rámenjen a józan eszed és a szellemi jóléted. Ilyenkor azonnal fel kell mondani

- mondta Denny.

Unatkozol

A tanulás motiváltan tart bennünket, és amikor abbahagyjuk, gyakran annak a jele, hogy kinőtted a munkádat. Ha az általad végzett munkában nem érzed úgy, hogy teljesítesz vagy elértél valamit, az hozzájárul az unalomhoz - mondta Horsham-Brathwaite.

Ha úgy érzed, hogy ugyanazt csinálod újra és újra, és nem kapsz lehetőséget arra, hogy új feladatokba vágj bele, akkor az arra utalhat, hogy tovább kell lépni

- mutatott rá Orbé-Austin.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2022.07.04 18:30
Sikerült zavarba hoznom a precíz svájciakat! Előbb csak az épületet akartam megnézni, aztán meglátta...
hrdoktor  |  2022.07.04 06:03
Itt a nyár, sokan terveznek hosszabb-rövidebb utazást, pihenést, amely néhány dolgot szem előtt tart...
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 7. csütörtök
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?