9 °C Budapest
2021 munkaidő naptár tervezés: Home office munkaidő naptár 2021 nyomtatható formában

2021 munkaidő naptár tervezés: Home office munkaidő naptár 2021 nyomtatható formában

2021. január 7. 16:03

Munkaidő naptár 2021 évére: egyszerű munkaidő naptár 2021 nyomtatható formában! Mutatjuk, hogy nézzen ki a 2021 munkaidő naptár hetekre lebontva. A home office sem gond, a munkaidő naptár 2021 excel táblázatban nagyon egyszerűen elkészíthető!

A koronavírus járvány 2020 és 2021 évében számtalan család életét, munkarendjét borította fel: a home office eddig soha nem látott mértékben kezdte el uralni a munkavállalók feladatvégzését, megteremtetve ezzel a munkavégzés számontartásának újfajta igényét. A munkaidő naptár 2021 évére aktualizált verziójának elkészítése fontos feladat, ugyanis egy jól elkészített munkaidő naptár segítségével könnyedén számon tarthatjuk, mikor, milyen jellegű feladatot, mennyi időn keresztül végeztünk. Cikkünkben egy munkaidő naptár 2021 nyomtatható minta segítségével támogatjuk a munkaidőnk szakszerű beosztását és azt is eláruljuk, hogy a 2021 munkaidő naptár használata hogyan történik ideális esetben, hogy a legtöbbet hozhassuk ki magunkból!

2021 munkaidő naptár elkészítési útmutató

Ha szeretnénk egyszerűen és áttekinthetően számon tartani, hogy milyen munkafolyamat elvégzésével mikor, mennyi időt töltöttünk, elsőként érdemes átgondolnunk munkakörünk jellegét, alapfeladataink minőségét. A számítógépes munkát végző irodai dolgozók tudják kihasználni leginkább a 2021 munkaidő naptár előnyeit: egy egyszerű munkaidő táblázatot kell elképzelnünk, benne a megszokott munkafolyamatainkkal, amelyben jelöljük a kezdeti- és a végidőpontokat, így egyszerűen elszámolhatunk feladatainkkal. Mozgalmas, nem-irodai jellegű munka esetében a munkaidő naptár 2021 használata már nehezebb feladat: ezesetben a nap során végzett folyamatok felsorolása sokkal jobban illusztrálja, hogy mivel töltöttük időnket.

A munkaidő naptár 2021 készítésének instrukciói

 • 1. Készítsünk egy új Microsoft Excel táblázatot, nevezzük el a következőképpen: "Munkaidő naptár 2021". Tartsuk olyan helyen, ahol gyorsan, könnyedén hozzáférhetünk, hogy ne okozzon nagy erőfeszítést a 2021 munkaidő naptár használata.
 • 2. Hozzunk létre különböző munkalapokat, azokat lássuk el az adott munkahónap vagy munkahét nevével attól függően, melyik egység a szimpatikusabb (havi lebontásban jobban láthatjuk, hogy melyik munkahéten teljesítettünk alul vagy túl).
 • 3. Készítsünk egy fejlécsort a hónap (vagy hét) napjairól, egy oszlopot pedig a munkanap óráiról. Érdemes 15 vagy 30 perces lebontású egységeket létrehoznunk, hogy ne kelljen sokat kerekíteni, amikor adminisztráljuk munkaidőnket.
 • 4. A 2021 munkaidő naptár kapjon egy alsó, összegző sort: jegyezzük föl ide az összes elvégzett munkaóránkat, jelölve, ha aznap plusz- vagy mínuszórákat gyűjtöttünk.
 • 5. Ezzel a munkaidő naptár 2021 alapja kész is: innentől rajtunk múlik, hogyan szeretnénk vezetni. Javasoljuk a különféle színek, kiemelések, jelzések használatát, hogy a munkaidő naptár 2021 évére készült változata átlátható legyen.
 • 6. Hó végén összesítsük munkaóráinkat, pótoljuk az elmaradást! Készítsünk a táblázatkezelő segítségével statisztikákat a havi vagy éves teljesítményünkről, hogy később is könnyedén áttekinthessük azt!

A 2021 munkaidőnaptár használata

 • Kategorizáljuk a munkafolyamatokat (meeting, telefon, adminisztráció, rendszerezés)!
 • Használjunk ugyanazokhoz a munkafolyamatokhoz egyforma színt (például: meeting - zöld, adminisztráció - kék)!
 • Jegyezzünk le mindent, amit saját mértékeinknek megfelelően munkával töltött időnek tekintünk, hogy az összesített statisztikánk láttán ne legyünk elégedetlenek.
 • Készítsünk statisztikákat, diagramokat munkavégzésünkről!
 • Hasonlítsuk home office munkánkat egy átlagos naphoz az irodában. Nem kell minden percet levonnunk az adminisztrált munkaidőnkből, például igyuk meg nyugodtan a kávénkat két feladat között, tartsunk kényelmes ebédszünetet.

Munkaidő naptár 2021 nyomtatható minta

Munkaidő naptár 2021
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.10.04 12:18
Sok minden érdekel, sok “projektem” van, írok róluk, miközben vannak, akik meg azt mondják, vagy a s...
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 5. szerda
Aurél
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?