17 °C Budapest
Rengetegen jelentkeznek erre az ingyenmunkára: 18 óra robot, de szeretik

Rengetegen jelentkeznek erre az ingyenmunkára: 18 óra robot, de szeretik

2019. augusztus 30. 08:16

Sokak számára ismert az a rövid történet, miszerint az óvónő, tanítónő kérdésére, mi borítja a tyúk testét, a gyerekek azonnal rávágják, hogy nejlonzacskó. Sokan legyintenek, hogy az ilyesmi pusztán urbánus legenda, azonban hiába él valaki egy vidéki városban, ez még nem garancia arra, hogy tisztában van azzal, hogy a polcról leemelt termék milyen utat jár be a tányérjáig. A városi szóbeszédek és a tájékozatlanság leszámolása érdekében indult útjára 2011-ben az AGRYA Vidék Kaland Programja, amely a kívülállók számára kínál hasznos betekintést a gazdálkodók valódi életébe - írja a HelloVidék.

Az AGRYA, vagyis a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége immáron hetedik éve elindított Vidék Kaland Programját a kezdetek óta töretlen lelkesedéssel fogadják a fiatalok. Minden évben sokszoros a túljelentkezés, ahová kifejezetten azokat a 18-35 év közötti fiatal városlakókat várják, akik nem mezőgazdászok, mondhatni kívülállók, viszont érdekli őket az agrárium annyira, hogy öt nap erejéig személyesen éljék át egy működő gazdaság mindennapjait.

A program kifejezetten a mezőgazdasági munkák csúcsidőszakára fókuszál, amely júniustól augusztus középéig tart, így a jelentkezőknek azzal is számolniuk kell, hogy a verbális információszerzés mellett tevőlegesen is részt kell vállalniuk az egyes munkafolyamatokban, amiért anyagi ellenszolgáltatást nem, csak az átélt élményeket kapják cserébe.

A szövetség elnöke, Dr. Mikula Lajos a HelloVidék kérdésére elmondta, hogy az évről évre tapasztalt, 100 körüli jelentkező kiválasztásánál felmérik a pályázók személyes motivációját, elszántságát, érdeklődését, de ugyanannyit nyom a latban a kommunikációs készség szintje is, mert szerinte pont a mai huszonéves, illetve annál fiatalabb generációra jellemző, hogy élőszóban nem tudnak megnyilatkozni. Bár a motivációs levélírás, illetve az azt követő személyes elbeszélgetés szigorúnak tűnhet, azonban az AGRYA ügyvezető elnöke hangsúlyozta, hogy ezzel az esetleges negatív tapasztalatokat akarják elkerülni, hogy mind a kalandorok, mind pedig a fogadó gazdák számára jó tapasztalatokkal záruljon az ötnapos program. Aminek részleteiről a HelloVidéken még több mindent megtudhatsz!

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?