2 °C Budapest

Durván megugrottak a fizetések a Mekiben: Te dolgoznál itt ennyiért?

2019. május 29. 16:36

A Pénzcentrum ismét kiszúrt egy olyan álláshirdetést, amelyben konkrétan le van írva a fizetés: ezúttal egy óbudai McDonald’s étterem kirakatában lőttünk képet, melyen nyíltan hirdetik, mennyit keres náluk egy dolgozó.

Legutóbb 2 évvel ezelőtt, ősszel foglalkoztunk a McDonald’s éttermeiben kínált fizetésekkel, akkoriban ez egy viszonylag még szokatlan stratégia volt. Akkor azt írtuk, hogy az elmúlt időszakban nagyon sokat tett a Meki azért, hogy jobb legyen a megítélése, és úgy éljen a köztudatban, mint egy jó munkahely. A tavalyelőtti kiírás szerint a nettó bér 8 órában garantált 120 ezer forint, a teljes juttatási csomag pedig nettó 136 ezer forint.

Azóta is folyamatosan látni a plakátokat, melyek már nem csak a jófej munkatársak mosolygós és elégedett arcát mutatják, hanem a konkrétan megkereshető béreket is. 

E szerint egy kezdő éttermi dolgozó nettó juttatása 160 ezer forint, ha teljes munkaidőben dolgozik, (persze ezek a bérek csak az adott étteremben érvényesek - Vörösvári út). Emellé még 20 ezer vagy 40 ezernyi bónuszt is be lehet gyűjteni: 5, illetve 10 éjszakai műszak után.

Ez azt jelenti, hogy (feltehetően a kiemelt éttermekben) alig 2 év alatt 40 ezer forintot nőttek a bérek, tehát az étteremlánc lépést tart a folyamatosan emelkedő hazai fizetésekkel, és nyíltan kommunikál, nem tart attól, hogy beszálljon a bérversenyben.

"A jó bér és a motiváló közeg a legfontosabbak. Az egyikért a kolléga szívesen érkezik a céghez, a másik miatt pedig szívesen marad" - mondta el korábban a Pénzcentrumon megjelent interjúban a vállalat HR igazgatója, Csatalinácz Adrienn.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem