11 °C Budapest
Kiderült: ennyit lehet keresni egy népszerű budai gyorsétteremben

Kiderült: ennyit lehet keresni egy népszerű budai gyorsétteremben

2018. október 14. 14:35

Óriási a munkaerőhiány, a legtöbb cég ezért már a hirdetésben is próbálja hangsúlyozni, miért éri meg náluk dolgozni. Az Allee bevásárlóközpontban működő Subway gyorsétterembe is munkaerőt keresnek. A hirdetésben azt írták, versenyképes fizetést, béren kívüli juttatásokat, személyzeti étkezést, munkaruhát biztosítanak, valamint rugalmas a beosztás, empatikus  a vezető és jó a csapat. De pontosan mit is értenek versenyképes fizetés alatt?

A munkaerőhiány ma már a gazdaság minden területén jelen van. Nehéz lelkes, dolgozni akaró munkaerőt találni, ezért több cég is nyitott arra, hogy pályakezdőket alkalmazzon és támogassa az újonnan felvett munkatársak képzését. Egy szeptemberben publikált kutatás szerint munkaadói oldalon a legnagyobb kihívást a már említett szakmai alázat és kitartás hiánya, valamint a motiváció fenntartása, és a generációs nehézségek jelentik.  Minden lehetőséget megragadnak tehát a cégek, hogy magukhoz vonzzák a dolgozókat.

A fizetés önmagában már nem elég, nem mindegy, milyenek a munkakörülmények, mennyi a munkaidő, vannak-e béren kívüli juttatások. Ezek mind sokat számítanak a fiatal munkavállalók számára. Nem véletlen tehát, hogy a legtöbb cég a hirdetésben igyekszik minél vonzóbbá tenni a munkahelyet. Így van ezzel az Allee bevásárlóközpontban működő Subway étterem is.

Pultost keresnek havi nettó 220 ezer forintért, tapasztalat pedig nem is szükséges. Ellenben az ápolt megjelenés, a jó kommunikációs készség, a vendégorientáltság elengedhetetlen. Cserébe a fizetés mellé béren kívüli juttatásokat és személyzeti étkezést, biztosatanak, a leendő munkavállaló rugalmas beosztásra és empatikus vezetőre, valamint jó csapatra és stabil, biztos állásra számíthat.

Mi kell a dolgozóknak?

A HR szakemberekszerint a munkavállalók számára fontos az elismerés és megbecsültség. A HR-Evolution több mint 5000 fő megkérdezésével végzett reprezentatív fluktuáció kutatásából kiderül, a megkérdezettek 56 százaléka úgy vélekedett, a felmondás első számú oka az embertelen bánásmód és körülmények lennének, 44 százaléknyian a rossz munkahelyi légkör miatt váltana.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kutatás szerint egy munkahely legjelentősebb megtartó ereje a jó munkahelyi légkör. Jelentősebb, mint a pénz. A megkérdezettek 67 százaléka szerint például ez a legfontosabb. Ha ez adott, még jobb feltételekért sem váltanak munkahelyet.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?