6 °C Budapest

Ki sem akarsz kelni az ágyból reggelente? Itt a megoldás!

2018. július 31. 16:02

Hiába van munkahelye, a magyarok többsége folyamatosan figyeli az álláshirdetéseket, remélve, hogy a jelenleginél jobb helyet talál magának. Ugyanakkor sokan vannak, akik ugyan nézegetik az álláshirdetéseket, ám félnek lépni, még ha el is mennek egy állásinterjúra, van bennük egy félsz és hezitálnak: tényleg érdemes felmondani a jelenlegi munkahelyen? Itt legalább már ismered az embereket, tudod mi a dolgod... Bizonyos esetekben viszont nem szabad tétovázni. Vannak jelek, amikre érdemes odafigyelni mert arról árulkodnak, ideje otthagyni a jelenlegi munkahelyet.

Hiába van munkahelye, a magyarok többsége folyamatosan figyeli az álláshirdetéseket, remélve, hogy a jelenleginél jobb helyet talál magának - ez derül kilegalábbis a Profession.hu májusi felméréséből, amelyből arra is fény derül, hogy az elmúlt egy évben állást keresők 66 százaléka jelenleg is aktív pályázó, függetlenül hogy van-e munkája vagy nincs.

Persze az, hogy valaki folyamatosan figfelemmelköveti az álláskereső portál hirdetéseit, nem jelenti azt, hogy mer is lépni. A változás és a váltás nem könnyű. Viszont bizonyos esetekben nem érdemes hezitálni. Vannak olyan jelek, amik arra utalnak, minél előbb célszerű felmondani és valami új dologgal foglalkozni vagy újrakezdeni egy másik cégnél. Nézzük, mik azok az intő jelek, amikre érdemes figyelni:

1. Ki sem akarsz kelni az ágyból reggelente

Ha valaki dolgozik, tudja, hogy mindig vannak olyan periódusok, amikor úgy érzi, elege van, a munkája unalmas/idegesítő/felesleges, viszont az elég rossz jel, ha ezt napi szinten érezzük.

Ha úgy érzed, nem igazán tesz boldoggá, amivel foglalkozol, ne várj túl sokáig, változtass

 - idézi a Fast Company nevű lap Holly Caplan karrier tanácsadót, aki azt is megjegyzi, hogy ha nem inspirál a munka, nincs motiváció, az rossz hatással lesz az önértékelésünkre is.

2. Mérgező a munkahelyi légkör

A munkáddal nincs semmi baj, viszont a főnököddel nagyon nem találod a közös hangot? Esetleg valamelyik kollégád keseríti meg a mindennapjaid egy-egy ízléstelen beszólással? Egy nagy nemzetközi, munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég felmérése szerint a munkahelyi légkör miatt sokan döntenek a felmondás mellett.

Minden munkahelyen lesz olyan, akivel nem jössz ki olyan jól, néha nem is csak egy kolléga, hanem több is. De ha minden nap úgy mész haza, hogy stresszes vagy, hogy feldúlt vagy amiatt, ami napközben történt, ha olyan kedvetlen és elkeseredett vagy, hogy azt már a magánéleted sínyli meg, nem érdemes várni, keress egy másik munkát

 - mondja Jill Gugino Panté, egy karriertanácsadással foglalkozó cég igazgatója.

3. Totálisan érdektelen vagy

Már nem érdekel, hogy fejlődsz-e, nem is keresed a lehetőségeket, már nem szívesen beszélsz arról másokkal, mivel is foglalkozol. Ha így vagy ezzel, akkor nagyon nagy baj van, érdemes végiggondolnod, mi az, ami egyáltalán motivál az életben vagy mi lenne az, amiről azt gondolod, hogy motiválna. ha ez megvan, ne késlekedj, tégy lépéseket az ügyben!

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

4. Nem kapsz megfelelő visszajelzést

Ha a főnök néha megjegyzi, "szép munka", az nem elég. Egy-egy odavetetett, általános félmondat nem segít abban, hogy a munkavállalók magabiztosabbak, kezdeményezőbbek legyenek. Fontos, hogy egy munkahelyen személyreszóló, részletes értékelést adjon a vezető, kiemelve az erősségeinket és azokat a tulajdonságokat, képességeket, amiket fejleszteni kellene. Ha a munkahelyeden alig kapsz visszajelzést a munkáddal kapcsolatban, nem érzed, hogy megbecsülnek, érdemes keresni egy másik céget, és már az állásinterjún rákérdezni, ott hogy állnak a témához.

5. Magas a fluktuáció

A legtöbb munkavállaló számára nem a pénz az elsődleges oka annak, hogy egy céghez lojálisok. Sokkal inkább a csapat. Szeretnek bejárni dolgpzni, jó a viszony a főnökkel, a kollégákkal. Viszont egy olyan cégnél, ahol magas a fluktuáció, havonta-háromhavonta jönnek-mennek az emberek, nem igazán tud kialakulni a családias légkör.

Ha az irodában folyamatosan cserélődnek az emberek, ha mire épp, hogy megismernél valakit és kezdene kialakulni egy kellemes kollegiális kapcsolat, a másik már be is adta a felmondását, akkor joggal teheted fel magadnak a kérdést: te mit keresel még itt? Miközben körülötted cserélődnek az emberek, te hogy hogy még itt vagy? Mi az oka annak, hogy nem léptél még? Lehet, hogy az lesz a válasz, hogy szereted a munkád és akkor nincs is semmi gond, de ha csak kényelmi megfontolásból dolgozol az adott helyen, érdemes elgondolkozni rajta, hogy változtass.

6. Egyre kisebb a szereped

Ha úgy érzed, egyre kevésbé hallják meg a hangod, a szereped egyre kisebb, nem figyelnek rád, nem is kecsegtetnek előrelépési lehetőségekkel, akkor érdemes lépni. Egy új cégnél talán jobban értékelik a munkádat, és van fejlődési lehetőség is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem