11 °C Budapest
Ki sem akarsz kelni az ágyból reggelente? Itt a megoldás!

Ki sem akarsz kelni az ágyból reggelente? Itt a megoldás!

2018. július 31. 16:02

Hiába van munkahelye, a magyarok többsége folyamatosan figyeli az álláshirdetéseket, remélve, hogy a jelenleginél jobb helyet talál magának. Ugyanakkor sokan vannak, akik ugyan nézegetik az álláshirdetéseket, ám félnek lépni, még ha el is mennek egy állásinterjúra, van bennük egy félsz és hezitálnak: tényleg érdemes felmondani a jelenlegi munkahelyen? Itt legalább már ismered az embereket, tudod mi a dolgod... Bizonyos esetekben viszont nem szabad tétovázni. Vannak jelek, amikre érdemes odafigyelni mert arról árulkodnak, ideje otthagyni a jelenlegi munkahelyet.

Hiába van munkahelye, a magyarok többsége folyamatosan figyeli az álláshirdetéseket, remélve, hogy a jelenleginél jobb helyet talál magának - ez derül kilegalábbis a Profession.hu májusi felméréséből, amelyből arra is fény derül, hogy az elmúlt egy évben állást keresők 66 százaléka jelenleg is aktív pályázó, függetlenül hogy van-e munkája vagy nincs.

Persze az, hogy valaki folyamatosan figfelemmelköveti az álláskereső portál hirdetéseit, nem jelenti azt, hogy mer is lépni. A változás és a váltás nem könnyű. Viszont bizonyos esetekben nem érdemes hezitálni. Vannak olyan jelek, amik arra utalnak, minél előbb célszerű felmondani és valami új dologgal foglalkozni vagy újrakezdeni egy másik cégnél. Nézzük, mik azok az intő jelek, amikre érdemes figyelni:

1. Ki sem akarsz kelni az ágyból reggelente

Ha valaki dolgozik, tudja, hogy mindig vannak olyan periódusok, amikor úgy érzi, elege van, a munkája unalmas/idegesítő/felesleges, viszont az elég rossz jel, ha ezt napi szinten érezzük.

Ha úgy érzed, nem igazán tesz boldoggá, amivel foglalkozol, ne várj túl sokáig, változtass

 - idézi a Fast Company nevű lap Holly Caplan karrier tanácsadót, aki azt is megjegyzi, hogy ha nem inspirál a munka, nincs motiváció, az rossz hatással lesz az önértékelésünkre is.

2. Mérgező a munkahelyi légkör

A munkáddal nincs semmi baj, viszont a főnököddel nagyon nem találod a közös hangot? Esetleg valamelyik kollégád keseríti meg a mindennapjaid egy-egy ízléstelen beszólással? Egy nagy nemzetközi, munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég felmérése szerint a munkahelyi légkör miatt sokan döntenek a felmondás mellett.

Minden munkahelyen lesz olyan, akivel nem jössz ki olyan jól, néha nem is csak egy kolléga, hanem több is. De ha minden nap úgy mész haza, hogy stresszes vagy, hogy feldúlt vagy amiatt, ami napközben történt, ha olyan kedvetlen és elkeseredett vagy, hogy azt már a magánéleted sínyli meg, nem érdemes várni, keress egy másik munkát

 - mondja Jill Gugino Panté, egy karriertanácsadással foglalkozó cég igazgatója.

3. Totálisan érdektelen vagy

Már nem érdekel, hogy fejlődsz-e, nem is keresed a lehetőségeket, már nem szívesen beszélsz arról másokkal, mivel is foglalkozol. Ha így vagy ezzel, akkor nagyon nagy baj van, érdemes végiggondolnod, mi az, ami egyáltalán motivál az életben vagy mi lenne az, amiről azt gondolod, hogy motiválna. ha ez megvan, ne késlekedj, tégy lépéseket az ügyben!

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

4. Nem kapsz megfelelő visszajelzést

Ha a főnök néha megjegyzi, "szép munka", az nem elég. Egy-egy odavetetett, általános félmondat nem segít abban, hogy a munkavállalók magabiztosabbak, kezdeményezőbbek legyenek. Fontos, hogy egy munkahelyen személyreszóló, részletes értékelést adjon a vezető, kiemelve az erősségeinket és azokat a tulajdonságokat, képességeket, amiket fejleszteni kellene. Ha a munkahelyeden alig kapsz visszajelzést a munkáddal kapcsolatban, nem érzed, hogy megbecsülnek, érdemes keresni egy másik céget, és már az állásinterjún rákérdezni, ott hogy állnak a témához.

5. Magas a fluktuáció

A legtöbb munkavállaló számára nem a pénz az elsődleges oka annak, hogy egy céghez lojálisok. Sokkal inkább a csapat. Szeretnek bejárni dolgpzni, jó a viszony a főnökkel, a kollégákkal. Viszont egy olyan cégnél, ahol magas a fluktuáció, havonta-háromhavonta jönnek-mennek az emberek, nem igazán tud kialakulni a családias légkör.

Ha az irodában folyamatosan cserélődnek az emberek, ha mire épp, hogy megismernél valakit és kezdene kialakulni egy kellemes kollegiális kapcsolat, a másik már be is adta a felmondását, akkor joggal teheted fel magadnak a kérdést: te mit keresel még itt? Miközben körülötted cserélődnek az emberek, te hogy hogy még itt vagy? Mi az oka annak, hogy nem léptél még? Lehet, hogy az lesz a válasz, hogy szereted a munkád és akkor nincs is semmi gond, de ha csak kényelmi megfontolásból dolgozol az adott helyen, érdemes elgondolkozni rajta, hogy változtass.

6. Egyre kisebb a szereped

Ha úgy érzed, egyre kevésbé hallják meg a hangod, a szereped egyre kisebb, nem figyelnek rád, nem is kecsegtetnek előrelépési lehetőségekkel, akkor érdemes lépni. Egy új cégnél talán jobban értékelik a munkádat, és van fejlődési lehetőség is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
EZT OLVASTAD MÁR?