12 °C Budapest
Ennyiért güriznek szakácsok a budapesti luxushotelben: te bevállalnád?

Ennyiért güriznek szakácsok a budapesti luxushotelben: te bevállalnád?

2018. július 4. 17:03

1500 forintos órabérrel keresnek éjszakai szakácsot az InterContinental Budapest hotelbe. Többek között szakács végzettséget, ápolt, igényes megjelenést várnak el. Az éjszakai munkának ugyanakkor jelentős kockázatai vannak, mutatjuk azt is.

Este 11 óra és reggel hét közötti munkavégzésre keres szakácsokat az ötcsillagos InterContinental Budapest luxushotel a Szárnyas Fejvadász Facebook-oldal bejegyzése szerint. A pozícióért személyzeti étkezést, valamint 1500 forintos nettó órabért ajánlanak, melyet kéthetente fizetnek ki. Az elvárások között szerepel a szakács végzettség, az ápolt, igényes megjelenés, valamint a vendég- és színvonalközpontú beállítottság is.

A legfrissebb kutatások ugyanakkor azt mutatják, hogy veszélyes, rákkeltő is lehet az éjszakai munkával járó fordított életmód, tehát, amikor valaki éjjel van fenn és nappal alszik. Az Occupational and Environment Medicine (Foglalkozásügyi és Környezeti Orvoslás) című orvosi folyóiratban tavaly júniusban megjelent kutatás szerint az éjszakai műszakok megakadályozhatják a sejtszemét kiürülését a szervezetből, továbbá a megsérült DNS-ek megjavítását is gátolhatják - írja tavaly júniusi cikkében a Newsweek magazin.

Az éjszakai munka eredményeként felgyülemlik a szervezetben a sejtszemét, valamint megjelennek sejtsérülések, elváltozások is. Ezek megemelik a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát és egyéb módokon is rombolják az egészségünket.

Ha ötször egy héten dolgozol nyolc órát nettó 1500 forintért, akkor hozzávetőlegesen havi 280 ezer forint lesz a fizetésed. Most szavazhatsz, hogy vállalnád-e ennyiért az éjszakai munka kényelmetlenéségét és egészsgromboló hatását:

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?