18 °C Budapest
Holnap itt a hétfő: 10 dolog, amit tegyél meg, ha már most rosszul vagy a melótól

Holnap itt a hétfő: 10 dolog, amit tegyél meg, ha már most rosszul vagy a melótól

2018. január 21. 13:00

Sokaknak a vasárnap már nem is igazán a hétvége része, mivel az ebéd utáni időszak már gyomorgörccsel telik. Holnap ugyanis itt egy újabb hét, amikor ott kell hagyni a családot, ráadásul azért, hogy egész nap a főnökkel és a kollégákkal legyünk. Ha már erre a sorsa van kárhoztatva a magyarok jelentős része, akkor nézzük, mit lehet tenni, hogy kellemesebbé váljon a sokszor nyomasztó irodai környezet.

A tavaly augusztus-októberi időszakban 4 millió 445 ezren dolgoztak hazánkban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint. Bár természetesen nem mindannyian végeznek közülük irodai munkát, de bizony sokaknak a napi munka egy alulról filcszerű padlószőnyeggel, felülről pedig fehér álmennyezettel és spotlámpákkal határolt levegő nélküli teremben folyik.

Nekik segítünk most, hogy legalább az esélyét teremtsék meg rá, hogy ne utáljanak annyira bejárni. Lássuk!

Próbálj meg mosolyogni

Ez lehet, hogy elsőre bugyután hangzik, de természetes reakció, hogyha ránk mosolyognak, akkor visszamosolygunk. Ennek megfelelően, ha mindenki mosolyog az irodában, akkor jobb kedvetek lesz és úgy pedig gyorsabban eljön a délután öt (egyes helyeken négy vagy hat) óra.

Iratkozz be egy képzésre

Próbáld meg elérni a főnöködnél, hogy beírasson egy képzésre vagy tanfolyamra. Hidd el, sokkal motiváltabb leszel a munkahelyeden, ha úgy érzed, hogy fejlődsz, és így a monotonabb részeit is könnyebben átvészeled majd a napnak.

Nyiss a kollégák felé

Próbálj meg egy kicsit nyitottabb lenni. Ha te érdeklődést mutatsz a munkatársaid felé, őket is jobban fogja érdekelni, hogy mi van veled. Ha egy kicsit nyitottabban állsz a világhoz, lehet, hogy olyan oldaláról ismered meg a kollégáidat, amely oldalukat eddig nem is ismerted.

Tarts szüneteket

Képtelenség egész nap robotolni. Tűzz ki akár óránként, két óránként célokat, és ha megvalósítottad őket, akkor állj fel, igyál egy teát vagy egy kávét, vagy csak menj le az utcára is szívj egy kis friss levegőt.

Takarítsd le az asztalod

Káoszban nehéz motiváltnak maradni, ezért legyen mindig tiszta az asztalod, dobd ki azokat a papírokat, jegyzeteket, amelyekre már nem lesz szükséged.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Állíts be egy inspiráló háttérképet

Sokat jelenthet, ha a számítógéped háttere inspirál, jelent számodra valamit vagy emlékeztet valamire, amit szeretsz. Így napközben is gyorsan energiát gyűjthetsz belőle.

Szerezz be szép tollakat, füzeteket

Akármit is gondolsz, sokat jelenthet, hogy nem az unalmas, vállalati logós füzeteket és tollakat, hanem olyan irodai eszközöket használsz, amiket szívesen veszel kézbe. Nem kell persze a legdrágábbat venni, lényeg, hogy valamiért megfogjon.

Mindig tarts ebédszünetet

Az agyadnak nagyon fontos, hogy kicsit lazíts egy kemény nap közepén is. Törekedj arra, hogy ne múljon el nap ebédszünet nélkül.

Szerezz be egy rendes széket

A hazai cégek általában szeretnek spórolni a székeken, de nagyon fontos, hogy egészséges ülőalkalmatosságon dolgozz egész nap. Próbáld meg kijárni, hogy kapj egy rendes széket. Ez teljesen megváltoztathatja, hogy hogyan érzed magad egész nap.

Vigyél magaddal egy fülhallgatót

Ha nem szeretnéd egész nap a zajokat vagy a kollégáidat hallgatni, akkor vigyél magaddal egy fülhallgatót. Hidd el, jobb lesz a kedvenc zenéidet hallgatva túllenni a munkanapon.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 9. 16:07