4 °C Budapest

Holnap itt a hétfő: 10 dolog, amit tegyél meg, ha már most rosszul vagy a melótól

2018. január 21. 13:00

Sokaknak a vasárnap már nem is igazán a hétvége része, mivel az ebéd utáni időszak már gyomorgörccsel telik. Holnap ugyanis itt egy újabb hét, amikor ott kell hagyni a családot, ráadásul azért, hogy egész nap a főnökkel és a kollégákkal legyünk. Ha már erre a sorsa van kárhoztatva a magyarok jelentős része, akkor nézzük, mit lehet tenni, hogy kellemesebbé váljon a sokszor nyomasztó irodai környezet.

A tavaly augusztus-októberi időszakban 4 millió 445 ezren dolgoztak hazánkban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint. Bár természetesen nem mindannyian végeznek közülük irodai munkát, de bizony sokaknak a napi munka egy alulról filcszerű padlószőnyeggel, felülről pedig fehér álmennyezettel és spotlámpákkal határolt levegő nélküli teremben folyik.

Nekik segítünk most, hogy legalább az esélyét teremtsék meg rá, hogy ne utáljanak annyira bejárni. Lássuk!

Próbálj meg mosolyogni

Ez lehet, hogy elsőre bugyután hangzik, de természetes reakció, hogyha ránk mosolyognak, akkor visszamosolygunk. Ennek megfelelően, ha mindenki mosolyog az irodában, akkor jobb kedvetek lesz és úgy pedig gyorsabban eljön a délután öt (egyes helyeken négy vagy hat) óra.

Iratkozz be egy képzésre

Próbáld meg elérni a főnöködnél, hogy beírasson egy képzésre vagy tanfolyamra. Hidd el, sokkal motiváltabb leszel a munkahelyeden, ha úgy érzed, hogy fejlődsz, és így a monotonabb részeit is könnyebben átvészeled majd a napnak.

Nyiss a kollégák felé

Próbálj meg egy kicsit nyitottabb lenni. Ha te érdeklődést mutatsz a munkatársaid felé, őket is jobban fogja érdekelni, hogy mi van veled. Ha egy kicsit nyitottabban állsz a világhoz, lehet, hogy olyan oldaláról ismered meg a kollégáidat, amely oldalukat eddig nem is ismerted.

Tarts szüneteket

Képtelenség egész nap robotolni. Tűzz ki akár óránként, két óránként célokat, és ha megvalósítottad őket, akkor állj fel, igyál egy teát vagy egy kávét, vagy csak menj le az utcára is szívj egy kis friss levegőt.

Takarítsd le az asztalod

Káoszban nehéz motiváltnak maradni, ezért legyen mindig tiszta az asztalod, dobd ki azokat a papírokat, jegyzeteket, amelyekre már nem lesz szükséged.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Állíts be egy inspiráló háttérképet

Sokat jelenthet, ha a számítógéped háttere inspirál, jelent számodra valamit vagy emlékeztet valamire, amit szeretsz. Így napközben is gyorsan energiát gyűjthetsz belőle.

Szerezz be szép tollakat, füzeteket

Akármit is gondolsz, sokat jelenthet, hogy nem az unalmas, vállalati logós füzeteket és tollakat, hanem olyan irodai eszközöket használsz, amiket szívesen veszel kézbe. Nem kell persze a legdrágábbat venni, lényeg, hogy valamiért megfogjon.

Mindig tarts ebédszünetet

Az agyadnak nagyon fontos, hogy kicsit lazíts egy kemény nap közepén is. Törekedj arra, hogy ne múljon el nap ebédszünet nélkül.

Szerezz be egy rendes széket

A hazai cégek általában szeretnek spórolni a székeken, de nagyon fontos, hogy egészséges ülőalkalmatosságon dolgozz egész nap. Próbáld meg kijárni, hogy kapj egy rendes széket. Ez teljesen megváltoztathatja, hogy hogyan érzed magad egész nap.

Vigyél magaddal egy fülhallgatót

Ha nem szeretnéd egész nap a zajokat vagy a kollégáidat hallgatni, akkor vigyél magaddal egy fülhallgatót. Hidd el, jobb lesz a kedvenc zenéidet hallgatva túllenni a munkanapon.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
perfekt  |  2023.02.03 09:59
A cikksorozat első részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés összeállí...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?