Holnap itt a hétfő: 10 dolog, amit tegyél meg, ha már most rosszul vagy a melótól

Holnap itt a hétfő: 10 dolog, amit tegyél meg, ha már most rosszul vagy a melótól

2018. január 21. 13:00

Sokaknak a vasárnap már nem is igazán a hétvége része, mivel az ebéd utáni időszak már gyomorgörccsel telik. Holnap ugyanis itt egy újabb hét, amikor ott kell hagyni a családot, ráadásul azért, hogy egész nap a főnökkel és a kollégákkal legyünk. Ha már erre a sorsa van kárhoztatva a magyarok jelentős része, akkor nézzük, mit lehet tenni, hogy kellemesebbé váljon a sokszor nyomasztó irodai környezet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A tavaly augusztus-októberi időszakban 4 millió 445 ezren dolgoztak hazánkban a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint. Bár természetesen nem mindannyian végeznek közülük irodai munkát, de bizony sokaknak a napi munka egy alulról filcszerű padlószőnyeggel, felülről pedig fehér álmennyezettel és spotlámpákkal határolt levegő nélküli teremben folyik.

Nekik segítünk most, hogy legalább az esélyét teremtsék meg rá, hogy ne utáljanak annyira bejárni. Lássuk!

Próbálj meg mosolyogni

Ez lehet, hogy elsőre bugyután hangzik, de természetes reakció, hogyha ránk mosolyognak, akkor visszamosolygunk. Ennek megfelelően, ha mindenki mosolyog az irodában, akkor jobb kedvetek lesz és úgy pedig gyorsabban eljön a délután öt (egyes helyeken négy vagy hat) óra.

Iratkozz be egy képzésre

Próbáld meg elérni a főnöködnél, hogy beírasson egy képzésre vagy tanfolyamra. Hidd el, sokkal motiváltabb leszel a munkahelyeden, ha úgy érzed, hogy fejlődsz, és így a monotonabb részeit is könnyebben átvészeled majd a napnak.

Nyiss a kollégák felé

Próbálj meg egy kicsit nyitottabb lenni. Ha te érdeklődést mutatsz a munkatársaid felé, őket is jobban fogja érdekelni, hogy mi van veled. Ha egy kicsit nyitottabban állsz a világhoz, lehet, hogy olyan oldaláról ismered meg a kollégáidat, amely oldalukat eddig nem is ismerted.

Tarts szüneteket

Képtelenség egész nap robotolni. Tűzz ki akár óránként, két óránként célokat, és ha megvalósítottad őket, akkor állj fel, igyál egy teát vagy egy kávét, vagy csak menj le az utcára is szívj egy kis friss levegőt.

Takarítsd le az asztalod

Káoszban nehéz motiváltnak maradni, ezért legyen mindig tiszta az asztalod, dobd ki azokat a papírokat, jegyzeteket, amelyekre már nem lesz szükséged.

Állíts be egy inspiráló háttérképet

Sokat jelenthet, ha a számítógéped háttere inspirál, jelent számodra valamit vagy emlékeztet valamire, amit szeretsz. Így napközben is gyorsan energiát gyűjthetsz belőle.

Szerezz be szép tollakat, füzeteket

Akármit is gondolsz, sokat jelenthet, hogy nem az unalmas, vállalati logós füzeteket és tollakat, hanem olyan irodai eszközöket használsz, amiket szívesen veszel kézbe. Nem kell persze a legdrágábbat venni, lényeg, hogy valamiért megfogjon.

Mindig tarts ebédszünetet

Az agyadnak nagyon fontos, hogy kicsit lazíts egy kemény nap közepén is. Törekedj arra, hogy ne múljon el nap ebédszünet nélkül.

Szerezz be egy rendes széket

A hazai cégek általában szeretnek spórolni a székeken, de nagyon fontos, hogy egészséges ülőalkalmatosságon dolgozz egész nap. Próbáld meg kijárni, hogy kapj egy rendes széket. Ez teljesen megváltoztathatja, hogy hogyan érzed magad egész nap.

Vigyél magaddal egy fülhallgatót

Ha nem szeretnéd egész nap a zajokat vagy a kollégáidat hallgatni, akkor vigyél magaddal egy fülhallgatót. Hidd el, jobb lesz a kedvenc zenéidet hallgatva túllenni a munkanapon.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.01.22 08:34
  Ez nekem is egy kedvenc képem, történetem. Mint akinek szintén sok könyve van, tőlem is meg szokt...
legacykft  |  2022.01.21 18:45
Mindannyian boldog életről álmodunk. A boldogság élménye azonban mindenkinek mást jelent, mondhatnák...
perfekt  |  2022.01.19 08:18
2022. évi első, közbeszerzési témájú bejegyzésünket - évek óta követett gyakorlatunknak megfelelően...
coachco  |  2022.01.18 16:34
Hetvenhét éve annak, hogy felszabadult a budapesti gettó. Ezt a hírt hallva eszembe jutott az a pár...
hrdoktor  |  2022.01.17 06:30
Bár a home office-ban az otthon kényelmében vagyunk, sokan tapasztalhatják, hogy a virtuális megbesz...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20