15 °C Budapest

Kiderült: ennyit keresnek havonta a Tesco dolgozói

2017. november 14. 15:28

Egy hónapja robbant a hír, hogy megszületett a megállapodás a Tesco és a szakszervezetek között. A cég megemelte a havi bérminimumot és bejelentette, a munkavállalók leterheltségének csökkentése érdekében egyes területeken több száz fő felvételére kerül sor. Az aktuális állásajánlatokat böngészve úgy tűnik, nagy erőkkel keresnek pénztárosokat, bolti eladókat és bevásárlási, valamint kiszállítási munkatársakat is az ország különböző pontjain.

Néhány hónappal ezelőtt még arról cikkezett a magyar sajtó, hogy a Tesco és a szakszervezetek képtelenek megállapodást kötni. Szeptember 8-án aztán robbant a hír: elfajult a helyzet,  aznap délután 4 órától éjfélig és másnap délelőtt 10 órától éjfélig több üzlet is bezárt a dolgozók sztrájkja miatt. Október elején aztán megszületett a megállapodás, és a cég 2017. szeptember elsejétől - visszamenőleg - a havi bérminimumot bruttó 179 000 forintra emelte.

Ettől az időponttól kezdve minden teljes munkaidős, áruházi, valamint raktári munkatárs fizetése legalább bruttó 191 000 forint (bruttó munkabér + cafetéria) lesz,

ez kiegészülhet pótlékokkal és egyéb bérkiegészítéssel.

A munkavállalók leterheltségének csökkentése érdekében megállapodtak arról is, hogy egyes területeken több száz fő felvételére kerül sor. Épp ezért egy hónappal a bejelentés után megnéztük, milyen állásajánlattal várják most az érdeklődőket.

Rengeteg pénztárost és bolti eladót keres a cég az ország különböző pontján. Kecskeméten általános iskolai végzettséggel keresnek pénztárost. Az első hat hónapban a fizetés bruttó 171800 forint, utána ezt automatikusan 179000 forintra emelik. A túlórákkal és a műszakpótlékkal együtt összesen havonta bruttó 193614 forintot fizetnek, plusz ehhez jön még nettó 12 ezer forint értékben cafeteria. Hat hónap után egyébként a Tesco dolgozói 10 százalékos vásárlási kedvezményt is kapnak.

Egy 14. kerületi budapesti üzletbe szintén keresnek pénztárost, részmunkaidőben. Az álláshirdetésből azonban kiderül, hogy teljes állásban hat hónap után bruttó 209614 forintot lehet keresni a túlórával, műszakpótlékkal és területi alapú bérkiegészítéssel együtt.

Részmunkaidő esetén természetesen a bérek és a juttatások is arányosan kerülnek kiszámításra.

Érdekes egyébként, hogy Szombathelyen is jár területi alapú bérkiegészítés, ennek összege bruttó 16 ezer forint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Bolti eladók jelentkezését is várják. Albertirsán teljes állásban keresnek valakit, a fizetés pedig az első hat hónapban itt is 171800 forint, a 6. hónap után pedig 179000 forint, ehhez jön még a túlóra, műszakpótlék és a 6000 forintos területi alapú bérkiegészítés. Így összesen bruttó 199614 forintot lehet keresni, plusz ehhez jön még a nettó 12 ezer forintos cafeteria. Ugyanilyen munkakörbe keresnek embert Győrbe, ahol a fizetés is ennyi, viszont a területi alapú bérkiegészítés itt nem 6, hanem 16 ezer forint. Ennek megfelelően hat hónapnyi munkaviszony után a fizetés bruttó 209614 forint, holott a szükséges végzettség és a főbb feladatok mind a két helyen megegyeznek. Budapesten, a 13. kerületi üzletben szintén bolti eladókat keresnek, a bruttó bér hat hónap után itt is annyi, mint Győrben, vagyis 209614 forint.

Bevásárlási és kiszállítási munkatársakat is keresnek. Utóbbi munkakörben, teljes munkaidőben, Budapesten bruttó 302520 forintot is lehet keresni. Persze csak a hat hónapnyi munkaviszony után. Addig az úgynevezett kezdő bér bruttó 192000 forint, majd a 7. hónaptól ez bruttó 202000 forintra emelkedik. Ehhez jön még hozzá a túlóra, a műszakpótlék, a 30 ezer forintnyi bérkiegészítés, a 20200 forintnyi bónusz és a 16 ezer forintnyi területi alapú bérkiegészítés, és a nettó 12 ezer forintnyi cafeteria.

Bevásárlási munkatársként teljes munkaidőben, Budaörsön és Budapest több kerületében bruttó  209614 forintot fizetnek pótlékokkal együtt, míg Székesfehérváron ugyanebben a pozícióban bruttó 199614 forintot lehet keresni, hat hónap munkaviszony után, pótlékokkal együtt.

Mindenki emeli a béreket

Nem csak a Tesco, de a közelmúltban az Auchan és Spar is emelte a dolgozók bérét. A boltok fizikai dolgozóinak (pénztárosok, eladók, árufeltöltők) körében is jócskán emelkedtek a keresetek, augusztusban megközelítették a 189 ezer forintot, ami 17 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 162 ezer forinthoz képest. Ez viszont úgy tűnik, nem elég, a súlyos munkaerőhiánynak köszönhetően viszont még így is csak tartani tudják a létszámot. 2018-tól pedig további minimálbér emelés lesz, miközben munkaerőhiány sem enyhült. Kérdés, hogy ki bírja majd a versenyt.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb finanszírozást. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban ezúttal 4 millió forintos hitelösszeget, és 7 éves futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az Erste Bank ajánlata (THM 14,28%) sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem konstrukcióját, illetve a Budapest Bank személyi kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem