19 °C Budapest
Kiderült: ennyit keresnek havonta a Tesco dolgozói

Kiderült: ennyit keresnek havonta a Tesco dolgozói

2017. november 14. 15:28

Egy hónapja robbant a hír, hogy megszületett a megállapodás a Tesco és a szakszervezetek között. A cég megemelte a havi bérminimumot és bejelentette, a munkavállalók leterheltségének csökkentése érdekében egyes területeken több száz fő felvételére kerül sor. Az aktuális állásajánlatokat böngészve úgy tűnik, nagy erőkkel keresnek pénztárosokat, bolti eladókat és bevásárlási, valamint kiszállítási munkatársakat is az ország különböző pontjain.

Néhány hónappal ezelőtt még arról cikkezett a magyar sajtó, hogy a Tesco és a szakszervezetek képtelenek megállapodást kötni. Szeptember 8-án aztán robbant a hír: elfajult a helyzet,  aznap délután 4 órától éjfélig és másnap délelőtt 10 órától éjfélig több üzlet is bezárt a dolgozók sztrájkja miatt. Október elején aztán megszületett a megállapodás, és a cég 2017. szeptember elsejétől - visszamenőleg - a havi bérminimumot bruttó 179 000 forintra emelte.

Ettől az időponttól kezdve minden teljes munkaidős, áruházi, valamint raktári munkatárs fizetése legalább bruttó 191 000 forint (bruttó munkabér + cafetéria) lesz,

ez kiegészülhet pótlékokkal és egyéb bérkiegészítéssel.

A munkavállalók leterheltségének csökkentése érdekében megállapodtak arról is, hogy egyes területeken több száz fő felvételére kerül sor. Épp ezért egy hónappal a bejelentés után megnéztük, milyen állásajánlattal várják most az érdeklődőket.

Rengeteg pénztárost és bolti eladót keres a cég az ország különböző pontján. Kecskeméten általános iskolai végzettséggel keresnek pénztárost. Az első hat hónapban a fizetés bruttó 171800 forint, utána ezt automatikusan 179000 forintra emelik. A túlórákkal és a műszakpótlékkal együtt összesen havonta bruttó 193614 forintot fizetnek, plusz ehhez jön még nettó 12 ezer forint értékben cafeteria. Hat hónap után egyébként a Tesco dolgozói 10 százalékos vásárlási kedvezményt is kapnak.

Egy 14. kerületi budapesti üzletbe szintén keresnek pénztárost, részmunkaidőben. Az álláshirdetésből azonban kiderül, hogy teljes állásban hat hónap után bruttó 209614 forintot lehet keresni a túlórával, műszakpótlékkal és területi alapú bérkiegészítéssel együtt.

Részmunkaidő esetén természetesen a bérek és a juttatások is arányosan kerülnek kiszámításra.

Érdekes egyébként, hogy Szombathelyen is jár területi alapú bérkiegészítés, ennek összege bruttó 16 ezer forint.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bolti eladók jelentkezését is várják. Albertirsán teljes állásban keresnek valakit, a fizetés pedig az első hat hónapban itt is 171800 forint, a 6. hónap után pedig 179000 forint, ehhez jön még a túlóra, műszakpótlék és a 6000 forintos területi alapú bérkiegészítés. Így összesen bruttó 199614 forintot lehet keresni, plusz ehhez jön még a nettó 12 ezer forintos cafeteria. Ugyanilyen munkakörbe keresnek embert Győrbe, ahol a fizetés is ennyi, viszont a területi alapú bérkiegészítés itt nem 6, hanem 16 ezer forint. Ennek megfelelően hat hónapnyi munkaviszony után a fizetés bruttó 209614 forint, holott a szükséges végzettség és a főbb feladatok mind a két helyen megegyeznek. Budapesten, a 13. kerületi üzletben szintén bolti eladókat keresnek, a bruttó bér hat hónap után itt is annyi, mint Győrben, vagyis 209614 forint.

Bevásárlási és kiszállítási munkatársakat is keresnek. Utóbbi munkakörben, teljes munkaidőben, Budapesten bruttó 302520 forintot is lehet keresni. Persze csak a hat hónapnyi munkaviszony után. Addig az úgynevezett kezdő bér bruttó 192000 forint, majd a 7. hónaptól ez bruttó 202000 forintra emelkedik. Ehhez jön még hozzá a túlóra, a műszakpótlék, a 30 ezer forintnyi bérkiegészítés, a 20200 forintnyi bónusz és a 16 ezer forintnyi területi alapú bérkiegészítés, és a nettó 12 ezer forintnyi cafeteria.

Bevásárlási munkatársként teljes munkaidőben, Budaörsön és Budapest több kerületében bruttó  209614 forintot fizetnek pótlékokkal együtt, míg Székesfehérváron ugyanebben a pozícióban bruttó 199614 forintot lehet keresni, hat hónap munkaviszony után, pótlékokkal együtt.

Mindenki emeli a béreket

Nem csak a Tesco, de a közelmúltban az Auchan és Spar is emelte a dolgozók bérét. A boltok fizikai dolgozóinak (pénztárosok, eladók, árufeltöltők) körében is jócskán emelkedtek a keresetek, augusztusban megközelítették a 189 ezer forintot, ami 17 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 162 ezer forinthoz képest. Ez viszont úgy tűnik, nem elég, a súlyos munkaerőhiánynak köszönhetően viszont még így is csak tartani tudják a létszámot. 2018-tól pedig további minimálbér emelés lesz, miközben munkaerőhiány sem enyhült. Kérdés, hogy ki bírja majd a versenyt.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb finanszírozást. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban ezúttal 4 millió forintos hitelösszeget, és 7 éves futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az Erste Bank ajánlata (THM 14,28%) sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem konstrukcióját, illetve a Budapest Bank személyi kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?