Kiderült: ennyit keresnek havonta a Tesco dolgozói

Kiderült: ennyit keresnek havonta a Tesco dolgozói

2017. november 14. 15:28

Egy hónapja robbant a hír, hogy megszületett a megállapodás a Tesco és a szakszervezetek között. A cég megemelte a havi bérminimumot és bejelentette, a munkavállalók leterheltségének csökkentése érdekében egyes területeken több száz fő felvételére kerül sor. Az aktuális állásajánlatokat böngészve úgy tűnik, nagy erőkkel keresnek pénztárosokat, bolti eladókat és bevásárlási, valamint kiszállítási munkatársakat is az ország különböző pontjain.

Néhány hónappal ezelőtt még arról cikkezett a magyar sajtó, hogy a Tesco és a szakszervezetek képtelenek megállapodást kötni. Szeptember 8-án aztán robbant a hír: elfajult a helyzet,  aznap délután 4 órától éjfélig és másnap délelőtt 10 órától éjfélig több üzlet is bezárt a dolgozók sztrájkja miatt. Október elején aztán megszületett a megállapodás, és a cég 2017. szeptember elsejétől - visszamenőleg - a havi bérminimumot bruttó 179 000 forintra emelte.

Ettől az időponttól kezdve minden teljes munkaidős, áruházi, valamint raktári munkatárs fizetése legalább bruttó 191 000 forint (bruttó munkabér + cafetéria) lesz,

ez kiegészülhet pótlékokkal és egyéb bérkiegészítéssel.

A munkavállalók leterheltségének csökkentése érdekében megállapodtak arról is, hogy egyes területeken több száz fő felvételére kerül sor. Épp ezért egy hónappal a bejelentés után megnéztük, milyen állásajánlattal várják most az érdeklődőket.

Rengeteg pénztárost és bolti eladót keres a cég az ország különböző pontján. Kecskeméten általános iskolai végzettséggel keresnek pénztárost. Az első hat hónapban a fizetés bruttó 171800 forint, utána ezt automatikusan 179000 forintra emelik. A túlórákkal és a műszakpótlékkal együtt összesen havonta bruttó 193614 forintot fizetnek, plusz ehhez jön még nettó 12 ezer forint értékben cafeteria. Hat hónap után egyébként a Tesco dolgozói 10 százalékos vásárlási kedvezményt is kapnak.

Egy 14. kerületi budapesti üzletbe szintén keresnek pénztárost, részmunkaidőben. Az álláshirdetésből azonban kiderül, hogy teljes állásban hat hónap után bruttó 209614 forintot lehet keresni a túlórával, műszakpótlékkal és területi alapú bérkiegészítéssel együtt.

Részmunkaidő esetén természetesen a bérek és a juttatások is arányosan kerülnek kiszámításra.

Érdekes egyébként, hogy Szombathelyen is jár területi alapú bérkiegészítés, ennek összege bruttó 16 ezer forint.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bolti eladók jelentkezését is várják. Albertirsán teljes állásban keresnek valakit, a fizetés pedig az első hat hónapban itt is 171800 forint, a 6. hónap után pedig 179000 forint, ehhez jön még a túlóra, műszakpótlék és a 6000 forintos területi alapú bérkiegészítés. Így összesen bruttó 199614 forintot lehet keresni, plusz ehhez jön még a nettó 12 ezer forintos cafeteria. Ugyanilyen munkakörbe keresnek embert Győrbe, ahol a fizetés is ennyi, viszont a területi alapú bérkiegészítés itt nem 6, hanem 16 ezer forint. Ennek megfelelően hat hónapnyi munkaviszony után a fizetés bruttó 209614 forint, holott a szükséges végzettség és a főbb feladatok mind a két helyen megegyeznek. Budapesten, a 13. kerületi üzletben szintén bolti eladókat keresnek, a bruttó bér hat hónap után itt is annyi, mint Győrben, vagyis 209614 forint.

Bevásárlási és kiszállítási munkatársakat is keresnek. Utóbbi munkakörben, teljes munkaidőben, Budapesten bruttó 302520 forintot is lehet keresni. Persze csak a hat hónapnyi munkaviszony után. Addig az úgynevezett kezdő bér bruttó 192000 forint, majd a 7. hónaptól ez bruttó 202000 forintra emelkedik. Ehhez jön még hozzá a túlóra, a műszakpótlék, a 30 ezer forintnyi bérkiegészítés, a 20200 forintnyi bónusz és a 16 ezer forintnyi területi alapú bérkiegészítés, és a nettó 12 ezer forintnyi cafeteria.

Bevásárlási munkatársként teljes munkaidőben, Budaörsön és Budapest több kerületében bruttó  209614 forintot fizetnek pótlékokkal együtt, míg Székesfehérváron ugyanebben a pozícióban bruttó 199614 forintot lehet keresni, hat hónap munkaviszony után, pótlékokkal együtt.

Mindenki emeli a béreket

Nem csak a Tesco, de a közelmúltban az Auchan és Spar is emelte a dolgozók bérét. A boltok fizikai dolgozóinak (pénztárosok, eladók, árufeltöltők) körében is jócskán emelkedtek a keresetek, augusztusban megközelítették a 189 ezer forintot, ami 17 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 162 ezer forinthoz képest. Ez viszont úgy tűnik, nem elég, a súlyos munkaerőhiánynak köszönhetően viszont még így is csak tartani tudják a létszámot. 2018-tól pedig további minimálbér emelés lesz, miközben munkaerőhiány sem enyhült. Kérdés, hogy ki bírja majd a versenyt.

PÉNZRE VAN SZÜKSÉGED?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb finanszírozást. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban ezúttal 4 millió forintos hitelösszeget, és 7 éves futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől az Erste Bank ajánlata (THM 14,28%) sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Cetelem konstrukcióját, illetve a Budapest Bank személyi kölcsönét is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.06.29 14:42
Az átalakulás, egyesülés és szétválás folyamatának bemutatása előtt szükséges azon jogszabályok átte...
vezetoi-coaching  |  2022.06.27 11:43
Bizalom/Trust… elég sokan ide lyukadnak ki, mint egy nélkülözhetetlen ingredient-hez, egy valódi con...
hrdoktor  |  2022.06.27 04:50
A száraz, meleg levegő, az UV-sugárzás és a strandolás erősen igénybe veheti a szemünket, így nyáron...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 30. csütörtök
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?