Nyomorogsz itthon? Ide még végzettség nélkül is megéri lelépni

Nyomorogsz itthon? Ide még végzettség nélkül is megéri lelépni

2017. szeptember 27. 12:14

Ha eleged van abból, hogy minden évben hideg lesz télen, valamennyire beszélsz angolul és beéred a fizikai munkával, akkor megtaláltuk neked az ideális élethelyszínt. Akár már holnap elindulhatsz, a fizetésed több mint kétszer annyi lesz, a megélhetési költségek viszont messze nem nőnek ennyire.

Magyarországon a 25-64 éves lakosság körében 37 százalék beszél legalább egy idegen nyelvet. A legszélesebb körben beszélt nyelv az angol, ám azok közül, akik beszélik a nyelvet, csak minden negyedik tudja elég jól használni azt, 31 százalékuk meg tud szólalni alkalmi helyzetekben és tud egyszerűbb szövegeket írni, 44 százalékuk nyelvtudása azonban korlátozott és alapszintű.

Mivel itt van az ősz, és emiatt egyre hidegebbre fordul az idő, megnéztük, mik a lehetőségei azoknak, akik

  • le szeretnének lépni Magyarországról egy jelentősen melegebb helyre,
  • maradnának az Európai Unióban,
  • olyan helyen szeretnének élni, ahol angolul beszélnek, de
  • a nyelvet messze nem beszélik olyan jól, hogy szellemi munkát végezzenek.

Nekik lehet megfelelő választás egy takarítói állás Máltán, hisz mind az ország, mind a munkalehetőség az összes fenti feltételnek megfelel. Az Európai Foglalkoztatási Mobilitás Portálján (Eures) jelenleg közel másfél millió álláshirdetést találunk az EU területén.

KATT! Így bukhatod el a nyugdíjadat: vigyázz, még büntetőkamatot is fizethetsz!

Egy jellemző máltai takarítói ajánlat bruttó 760 eurót (237 ezer forint) fizet havonta, ami a maltasalary.com oldal adatai szerint havi nettó 684 eurónak (213 262 forint) felel meg. A feladat egy hotel nyilvános helyiségeinek takarítása lenne, és hat napja adták fel a hirdetést. Összehasonlításképpen, Magyarországon bruttó 131 646 forint egy háztartási takarító átlagos havi keresete a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb adatai szerint, mely a különböző adókedvezmények nélkül 87 544 forint nettónak felel meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ez tehát azt jelenti, hogy a nettó fizetések közötti különbség egészen megdöbbentő, Máltán több mint a dupláját lehet keresni takarítással, egészen pontosan 144 százalékkal kaphatunk több pénzt a hónap végén.

De mire lehet elég ez a pénz?

Bár a máltai állás San Lawrenz-ben található, erre nem állnak rendelkezésre összehasonlítható adatok, így a két főváros, Budapest és Valletta megélhetési költségeit vetettük össze a fizetésnövekménnyel a Numbeo segítségével. A lenti ábrán jól látható, hogy minden vizsgált mutató szerint jelentősen nagyobb mértékben emelkedne egy magyar takarító fizetése, ha elköltözne Máltára, mint amennyivel megnőnének a megélhetési költségei.

Az egyetlen fenti mutató, mely majdnem hasonló mértékben magasabb, mint a fizetés, az az éttermi költségek közötti különbséget méri, ám jó hír ezzel kapcsolatban, hogy az álláshirdetés szerint étkezést biztosít a munkáltató.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?