Címke: takarító (24 cikk)

Pénzcentrum | 2020. július 27. 12:06

Éledezik a munkaerőpiac: egyre több az álláshirdetés, vannak csúcsfizetések is

A járványhelyzet első heteiben rengeteg ember veszítette el a munkáját, és megtorpant a toborzás, leszámítva az ételfutár és bolti eladó pozíciókat: rájuk akkor nagy szükség volt. Az elmúlt napok adataiból azonban az derül ki, koronavírus-válság mélypontjához képest nőtt a foglalkoztatottak száma. És persze egyre több az álláshirdetés.

Pénzcentrum | 2020. január 4. 15:00

Elképesztő számok: tízezrek élnek ebből a melóból Magyarországon

Több tízezer magyar dolgozott valamilyen takarítói munkakörben 2017-ben az Eurostat adatai szerint. Így azok közé a tagállamok közé tartozik hazánk, ahol alacsony a takarítók aránya: a teljes munkavállalói létszám 0,7 százaléka végzi ezt a tevékenységet.

Pénzcentrum | 2019. december 4. 09:32

Több iskolában nincs takarító: a diákok végzik el a munkájukat

Hónapok óta takarítóhiánnyal küzdenek egy fővárosi gimnáziumban, ezért a diákokat bevonták a munkába: heti két alkalommal ők is segítenek kitakarítani a termeiket, amíg nem talál az iskola vezetősége jobb megoldást. A Diákparlement szerint nem egyedi esetről van szó.

Pénzcentrum | 2018. augusztus 23. 12:00

Ennyit keres egy takarítónő a 4-5 csillagos pesti szállodákban

Többek között takarítókat, felszolgálókat és konyhai kisegítőket is keres egy vállalat, amely jellemzően négy-ötcsillagos hazai hoteleknek nyújt szolgáltatást. Szállást háromcsillagos budapesti hotelben biztosítanak, a nettó fizetés 145-200 ezer forint.

Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem