Elárulta Stohl András, mennyit keres havonta

Elárulta Stohl András, mennyit keres havonta

2017. augusztus 24. 14:00

Anyagi helyzetéről vallott Stohl András, elmondta, mennyi a plafon, amit meg lehet keresni színházban, és arról is mesélt, mennyi pénzt kell hazavinni ahhoz, hogy az adott hónapban nullára jöjjön ki.

Pénzügyeiről is beszélt egy interjúban a keresett magyar színész, Stohl András. Többek között azt is elárulta, mikre költ, és mennyi pénzt kell havonta előteremtenie.

Ahhoz, hogy nullán legyek, olyan másfél milliót. Ebben a gyerektartástól a ház hiteléig sok minden benne van. Őrület, de ez még ugyanaz a házhitel, amit már akkor fizettem, amikor a Zsámbéki-féle szakítás történt a Katonával

- mondta a Magyar Narancsnak Stohl utalva arra, hogy már több mint egy évtizede eljött a színházból.

A színész azt is elárulta, hogy a csúcsfizetés a színházakban havi 500-600 ezer forint, az átlagkereset 300 ezer lehet, de sokan 180-200 ezer körüli fizetést visznek haza. Ötven éves korára ő már elérte, hogy a "csúcsgázsit" kapja.

A színházakban megkereshető átlag fizetés szinte teljesen megegyezik a hazai bruttó átlagkeresettel. Idén júniusban ugyanis ez az összeg 297 300 forint volt, ami egy év alatt 14,4 százalékos növekedést jelent.

KATTINTS: Itt az igazság: na ezért nem keresel annyit, mint az átlag

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ez a közel 300 ezres kereset viszont a bruttó, valójában 197 700 forintot kapott kézhez az, aki az átlagot keresi. Stohlnak vélhetően elég nagy fejtörést okozna, ha ennyiből kellene megélnie, hiszen jelenleg az átlag nettó keresetnek a legalább a 7 és félszereséből gazdálkodik.

Ugyanakkor azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a lakáshitel törlesztőjének a megállapításánál valamint a gyerektartás összegének a meghatározásánál is figyelembe veszik, hogy mekkora a kereset. Tehát vélhetően Stohlnak nem 20 ezer forint a gyerektartás, és a lakáshitelének a törlesztője sem áll meg 80 ezer forint körül.

Címlapkép: MTI

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?