Éhbérért robotolnak a séfek Kovács Ákos éttermében

Éhbérért robotolnak a séfek Kovács Ákos éttermében

2017. július 13. 16:31

Diákmunkának megfelelő bért fizetnének a szakácsoknak az ismert énekes, Kovács Ákos éttermében. A hasonló tapasztalatú séfek viszont az általuk kínált kereset dupláját is hazavihetik havonta. Te dolgoznál ennyiért az énekes éttermében?

Egy közismert facebookos álláskereső oldalontalálható meg Ákos éttermének, az Andante Patikának az álláshirdetése, miszerint szakácsot keresnek. A bejegyzés szerint 5 év gyakorlattal rendelkező séfet vennének fel, napi 15 ezer forint bérért, a munkaidő pedig maximum 12 óra lenne.

A hirdetés egyébként megtalálható a Jófogáson is. Ez kicsit eltér a Facebookon látható verziótól, mivel csak 1-2 év tapasztalatot várnak, viszont 15 helyett 16 ezer forintot kínálnak a szakácsoknak. Az viszont egyértelmű ebből az apróból, hogy a fizetés bruttóban értendő. Ez azt jelenti, hogy a bruttó órabér 1250 forint, ami megegyezik egy diákmunkás vagy egy takarító bérével.

Forrás: Jófogás

A 24.hu egyébként utánajárt, hogy mennyit keresnek a tapasztalt szakácsok, tapasztalataik szerint minimum 350-400 ezer forintot visznek haza a már nem kezdő séfek. Ez a fenti hirdetésben láthatónak közel duplája lehet, adózási módtól függően.

Mennyit keresnek a vendéglátósok a Balatonnál?

A balatoni vendéglátósoknál egyébként hasonló a helyzet, mint a fővárosban. Itt is sokat kell dolgozni, napi 10-12 óra a jellemző, azonban a bérezés jóval szerényebb. Egy szakács 450-500 forintot, egy pincér 600-650 forintot, a kisegítő személyzet pedig 250-300 forintot keres óránként. Ez havi szinten úgy néz ki:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • szakácsként 156 ezer,
  • pincérként 203 ezer,
  • mosogatóként pedig 94 ezer forintot lehet keresni havonta.

Ezek ugyan jelentősen alacsonyabbak, mint a fenti álláshirdetésben tapasztaltak. Persze az nem is csoda, hogyezekért az összegekért nem is találnak jelentkezőt a tóparti munkára, több száz betöltetlen állás van a Balatonnál.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 19. szerda
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
EZT OLVASTAD MÁR?