3 °C Budapest
5 karriergyilkos szokás, amit rengetegen elkövetnek

5 karriergyilkos szokás, amit rengetegen elkövetnek

2017. február 7. 14:41

Amikor engeded, hogy a rossz szokásaid átvegyék az uralmat az életed felett, azzal jelentősen megnehezíted a siker felé vezető utadat. Nagy kihívás, hogy az ilyen rossz szokásokat, amik alattomosan kúsznak be az életedbe, még az előtt észre vedd, mielőtt valóban nagy kárt okoznának.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Ha a napjainkban tapasztalható, nagyon pörgős, nagyon sikerorientált világ ellen lázadni akarsz, és fejedbe veszed, hogy akkor sem törsz meg, ha ez a karrieredbe kerül, akkor kövesd az alábbi 5 pontot. Más esetben viszont jobb, ha minél előbb változtatsz ezeken a szokásokon. Rengeteg önuralom és kitartás kell ahhoz, hogy az ember megszabaduljon a rossz szokásaitól. A kutatások viszont azt mutatják, hogy megéri az erőfeszítés, mert az önuralom nagyon jelentős szerepet játszik a sikerben.

A Pennsylvaniai Egyetem pszichológusai, Angela Duckworth és Martin Seligman készített egy tanulmányt, amelyben mérték a hallgatók IQ és önkontroll-szintjét az egyetemi éveik kezdetén, majd négy évvel később ezt megismétlik, amikor lediplomáznak. Az eredmény szerint az önuralom kétszer olyan nagy szerepet játszott a jó diplomaeredményben, mint az IQ. Az önuralom fejlesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy olyan helyes szokásokat alakítsunk ki, amelyek az erős munkaerkölcs és a magas termelékenység alapjait képzik. Az önuralom olyan, mint egy izom, építeni kell, és tréningezni, akkor erős lesz, és könnyebb kitörni a rossz szokások hatalmából.

1. Telefon, tablet, vagy számítógép az ágyban

A legtöbb ember nem veszi észre, hogy mennyire káros elalvás előtt ezeknek a gépeknek a használata. Befolyásolják az alvás minőségét, és ezáltal a termelékenységet is. A rövid hullámhosszú kék fény nagyban befolyásolja az energia szintet és az alvás minőségét. Leállítja a melatonin hormon termelését, amely elősegíti az alvást.

A rossz éjszakai alvásnak pedig katasztrofális hatásai lehetnek a másnapi teljesítményre nézve, ezért jobb, ha vacsora után már nem nyúlunk ezekhez az eszközökhöz.

2. ösztönös szörfözés a neten

Ha folyamatosan megszakítja valaki a munkát azzal, hogy internetezzen egy kicsit, azzal teljesen elveszíti a fókuszt a munkájáról. Amikor nagyon koncentrál valaki a munkájába, teljesen belefeledkezik, és semmi másra nem figyel, létrejön egy flow-állapot, amiben ötször hatékonyabban tud dolgozni, mint egyébként. A negyedórás netezések pont azt gátolják, hogy kialakuljon egy ilyen állapot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

3. Beszélgetés közben is telefon nézegetés

Semmi nem vágja annyira ketté egy beszélgetést, amikor az egyik fél rápillant a telefonjára. Még ha csak egy pillanatra is teszi ezt. Amikor valakivel beszélgetünk, minden figyelmünket neki kell szentelnünk. Így sokkal élvezetesebb és hatékonyabb a beszélgetés.

4. Bombáznak az értesítések

Kész rémálom, ha mindenről értesítést kapsz, és pityeg a telefonod, ha jön egy üzenet, egy sms, e-mail, stb. Nagyban visszaveti a termelékenységet, ha csipogások egy pillanatra kizökkentenek a munkafolyamatokból. Némítsd le a telefont, és meghatározott időközönként nézz csak rá a telefonodra, amikor a feladataid és az időd engedi.

5. Igent mondasz, amikor nemet kellene

A Kaliforniai Egyetem egyik kutatása szerint, ha valaki rábólint minden olyan dologra, amire valójában nemet szeretne mondani, az nagyban növeli a stresszt, valamint a kiégés és a depresszió rizikóját. Ráadásul rontja az önkontrollt. Tény, hogy a nem egy nagyon erős szó, de attól még használni kell. Egy érzelmileg intelligens és határozott ember tud úgy nemet mondani, hogy az ne legyen bántó, sértő, vagy elutasító.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
perfekt  |  2021.10.14 16:27
A Magyar Közlöny 135. számában jelent meg júliusban a Kormány 429/2021. (VII. 16.) Korm. rendelete a...
hrdoktor  |  2021.10.11 08:39
Összegyűjtöttük a legjellemzőbb nőket érintő fertőzések tüneteit és kezelési módjait. [...] Bőveb...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
coachco  |  2021.10.07 12:55
Segítek kitalálni, ki legyen az ellenzéki miniszterelnök jelölt! [...] Bővebben!
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20