6 °C Budapest
Egyetemistáktól várja a jegybank a megoldást

Egyetemistáktól várja a jegybank a megoldást

2017. január 16. 13:01

Az MNB négy közgazdasági felsőoktatási intézménnyel közösen "Pénzügyek felsőfokon - Légy kreatív!" címmel pályázatot hirdet a magyar fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztése érdekében a résztvevő egyetemek hallgatóinak.

A Magyar Nemzet Bank (MNB) kiemelt célja a pénzügyi fogyasztóvédelem további erősítése, ezáltal a pénzügyi tudatosság és kultúra fejlesztése. A hazai pénzügyi szemléletformálás előmozdítása érdekében a jegybank négy vezető hazai közgazdasági felsőoktatási intézménnyel (Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Gazdasági Egyetem, Miskolci Egyetem, valamint a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem) közösen egyetemi hallgatói pályázatot ír ki - írja közleményében az MNB.

A "Pénzügyek felsőfokon - Légy kreatív!" pályázat keretében a kiírók arra kérik fel az érintett egyetemek hallgatóit, hogy 

az előzetesen megadott témakörökhöz kapcsolódóan olyan átgondolt, piackutatáson alapuló, kreatív koncepciót dolgozzanak ki, amelynek felhasználásával széleskörűen, költséghatékonyan érhetők el a pénzügyi fogyasztók.

A jelentkezők négy témakörből választhatnak: Felelős hitelfelvétel; Tudatos bankváltás/tudatos bankszámlaválasztás; Értékpapírszámla-lekérdező Alkalmazás (ÉSZLA) népszerűsítése; illetve Befektetési alapok - Ingatlanalap.

A pályázatok kapcsán fontos szempont többek közt, hogy megvalósításával a fogyasztók széles köre váljék elérhetővé, hogy a kidolgozott javaslat újszerű, érdekfeszítő legyen, és valós piackutatási adatokon alapuljon. A pályázat kapcsán további részletes információk az MNB honlapján olvashatók.

Az elbírálást követően a legjobb 5 pályázati munka készítői lehetőséget kapnak, hogy személyesen, prezentáció keretében is bemutassák ötletüket. Ezt követően egy szakmai zsűri választja ki az első három helyezettet. A nyertes pályázókat az MNB pénzjutalomban részesíti (az első helyezettnek 500 ezer forint jár), majd ezt követően megvizsgálja a leadott koncepció tényleges megvalósíthatóságának lehetőségét, és azt, hogy az beilleszthető-e a jegybank fogyasztóvédelmi tevékenységébe.

A "Pénzügyek felsőfokon - Légy kreatív!" pályázat újszerű kísérlet az MNB részéről, hogy a fiatal generációt is bevonja - azok ötleteivel, kezdeményezéseivel - a magyar fogyasztók pénzügyi kultúrájának és pénzügyi tudatosságának fejlesztési stratégiájába. Amennyiben a kezdeményezés sikeresnek bizonyul, várható annak országos szintű kiterjesztése is.

Címlapkép: GettyImages

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.04.19 06:29
A tartósan, teljes munkaidőben monitor előtt végzett munka nagyon megterheli a szemet, több kellemet...
legacykft  |  2021.04.16 18:55
A pandémia előtt nagyon megbecsültük azt a heti egy-két home office-t, ami nagyvállalati környezetbe...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
hrbonbon  |  2021.04.14 12:31
A napokban két Linkedin posztot olvastam IT recruitment témakörben, amelyek elgondolkodtattak. Az e...
perfekt  |  2021.04.12 08:32
A Kormány a T/15395. számú törvényjavaslat benyújtásával a 25 év alatti fiatalok munkaerőpiaci részv...
NAPTÁR
Tovább
2021. április 19. hétfő
Emma
16. hét
EZT OLVASTAD MÁR?