12 °C Budapest
Nem szégyelli: kukázásra fanyalodott az ismert magyar énekes

Nem szégyelli: kukázásra fanyalodott az ismert magyar énekes

2016. november 3. 16:55

Kukázásból élt és lavórban fürdött - nem volt könnyű gyerekkora Molnár Ferenc Caramelnek, egy cigánytelepen nőtt fel, ahová most már főleg segíteni jár vissza. A telepen viszont nem sokat javult a helyzet, még mindig nagy a szegénység és a munkanélküliség. 

Molnár Ferenc Caramel önéletrajzi könyve hamarosan megjelenik. Ebben olyan gyermekkori élményeiről is mesél, amelyek a mai napig elkísérik.

Egy cigánytelepen nőttem fel, nagy szegénységben. Olyan alapvető dolgok is hiányoznak az ott élők életéből, mint például a mindennapi étel! A hús kifejezetten luxuscikknek számít arrafelé. Voltak idők, amikor kifejezetten kukázásból éltünk. Ami értékesíthető volt, azt eladtuk

- mondta az énekes a Hot! Magazinnak.

"Szerencsére odáig nem jutottunk, hogy együnk is onnan, de ismerek olyan családokat, akik igen. Olyat is láttam, hogy a még nálunk is szegényebbek a dögkutakból emelték ki az ebédjüket. A mai napig visszajárok oda a régi barátokhoz. a cigánytelep számomra a gyökereimet jelenti. Minden embernek jólesik visszamennie oda, ahonnan jött. 

Természetesen megvisel, amikor szembesülök a még mindig megmaradt nyomorral és munkanélküliséggel. 

A szüleimet és a testvéreim családját természetesen támogatom. A sajátomon túl több háztartásba is besegítek. Egy pillanatig sem lehet kérdés, hogy gondoskodnom kell arról az emberről, aki a világra hozott. Ezt már akkor is így gondoltam, amikor kétkezi munkából éltem. Akkor még sokkal kisebb összegekkel tudtam segíteni, de most már hál’Istennek a terheik oroszlánrészét levehetem a vállukról" - mondta Caramel.

Az énekesnek elmondása szerint meghatározó élmény volt, amikor édesanyjának a főúton tudott egy összkomfortos házat vásárolni, hiszen gyermekkorában nem volt fürdőszobájuk, mindennap lavórban fürödtek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

90 ezer magyar gyermek nő fel fürdőszoba nélkül

A szegénység, és a rossz életkörülmények sajnos még mindig nagyon sok magyar mindennapjait jelenti. Ezeknek az embereknek gyakran lehetőségük sincs, hogy változtassanak a körülményeiken: 300 ezren élnek olyan településrészeken, ahol nincs munkalehetősége, a gyerekeknek pedig nem biztosított a színvonalas oktatás. És még nem számolták ide a leromlott, elszigetelt kis települések lakosait.

Magyarországon ma 30 ezer ember hajléktalan, a lakosság 40 százaléka túlzsúfoltan él, és több mint 90 ezer gyermek nő fel fürdőszoba nélkül. Emellett 300 ezren élnek leromlott állapotú, elszigetelt településrészeken, és ez a szám nem tartalmazza a kis településeket

- derül ki a Habitat of Humanity Magyarország felméréséből. 840 ezer magyar küzd ma súlyos megfizethetőségi problémával, akiknek a fizetésük 40 százaléka lakhatásra megy el. Emellett két és fél millió magyar él olyan lakásban, ami beázik, penészes, és egészségtelenek az életkörülmények. Körülük fél millió gyerek.

A háztartások 90 százaléka saját tulajdonban él, a legszegényebbeknek a háromnegyede is. Ez viszont azt jelenti, hogy a szegény családok lepusztult, rossz minőségű ingatlanokban tengődnek, hiszen nincs pénzük felújításra, így folyamatosan romlik az ingatlan állapota és ezzel együtt a benne lakók életkörülményei is. Többségük nem tud eljönni ezekből a házakból, vagy településekről, mert annyira alacsony az ingatlanuk értéke, hogy szinte semmit se kapnának érte.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06