27 °C Budapest
8 fusi meló, amivel a fix állásod mellett is rommá keresheted magad

8 fusi meló, amivel a fix állásod mellett is rommá keresheted magad

2016. október 18. 11:30

Ellepnek a számlák? Váratlan kiadásaid vannak? A hónap végéhez közeledve mindenkinek jól jönne egy kis extra pénz. Ezért a Pénzcentrum most olyan kereseti lehetőségeket mutat, amivel szinte bárki könnyedén és gyorsan juthat egy kis mellékeshez, akár főállású munka mellett.


1. Közös képviselő

Minden társasháznak szüksége van egy közös képviselőre. Ha elvállaljuk ezt a feladatot, akkor havonta plusz 10-12 ezer forint is ütheti a markunkat, ennek összege pedig attól függően változik, hogy miben sikerül megállapodni a lakókkal. Persze azért bőven akad feladata egy közös képviselőnek, de ezeket általában mind el lehet intézni egy főállású munka mellett is.

2. Tanár

Ha jók vagyunk valamiben, akkor ne pazaroljuk el a tudásunkat. Valószínűleg a munkahelyen már nem használunk mindent, amit az iskolában megtanultunk, de sok tanulónak lehet, éppen a mi tudásunkra van szüksége. Ha jó vagy angolból, vagy matekból szinte biztos azonnal lennének diákjaid, akikkel akár hétvégenként vagy délutánonként is meg tudjátok tartani az órákat. Sőt, sokan kifejezetten örülnek, ha esetleg nyitott vagy arra, hogy Skype-on taníts. A tanítással óránként akár több ezer forintot is meg lehet keresni.

3. Felesleges kütyük

Manapság a technológia gyors fejlődése miatt szinte hónapok alatt elévülnek az elektronikus készülékeink. Szinte mindig tudunk vásárolni egy jobb tévét, egy jobb számítógépet, vagy akár egy okostelefont. Ha pedig éppen mi is beruházunk egy új készülékre, akkor ne hagyjuk a régit a fiókban megporosodni. Próbáljuk meg minél gyorsabban eladni, ennek pedig a legegyszerűbb módja, ha csinálunk róla pár képet és feltesszük az egyik internetes aukciós oldalra. Ha ügyesen lőttük be az árat, akkor pár nap alatt túladhatunk a használt készülékeinken. A legjobb pedig az egészben az, hogy még a tönkrement elektronikus kütyüket is megpróbálhatjuk eladni - hátha valakinek akad még benne használható alkatrész.

4. Modell

Nem kell feltétlenül topmodellnek lennünk ahhoz, hogy jól keressünk. Számos rajziskolába keresnek ugyanis aktmodelleket, akiknek általában annyi a feladata, hogy levetkőznek és pár órán keresztül ülnek ugyanabban a pózban. Bár ezt nem mindenki vállalná be, de ezzel is megkereshetünk párezer forintot egy hónapban.

KATTINTS! Így kereshetsz pénzt a testeddel: igen, teljesen legálisan

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

5. Piackutatás

A marketingeseknek egyik legfőbb feladata, hogy kitalálják, mit gondolnak a vásárlók - vagyis mi. Ennek érdekében pedig több cég is szokott úgynevezett fókuszcsoportos beszélgetéseket tartani, ahol csupán a véleményünkre kíváncsiak, például egy termékkel kapcsolatban. Ez a beszélgetés történhet kisebb és nagyobb csoportban is, de általában 2-3 órát vesz igénybe. A hirdetéseket átböngészve pedig kiderül, hogy a fizetés 5 000 - 8000 ezer forint között mozog, amit általában vásárlási utalványban vagy esetleg ajándékcsomag formájában kapunk meg.

6. Bébiszitter

Az egyik legvidámabb és persze az egyik legfárasztóbb módja a pénzkeresésnek, ha gyerekre vigyázunk. Keressünk álláslehetőséget a neten vagy ajánljuk fel a munkánkat ismerőseinknek, esetleg a közelünkben élőknek és keressünk legalább egy ezrest óránként a szabadidőnkben.

7. Bútorok

Tele van a pince vagy a padlás megunt régi bútorokkal? Ne hagyd ezeket porosodni, készíts róluk jó képeket és próbáld meg eladni a neten. A hirdetésbe azonban írd bele, hogy a szállítást nem vállalod, vagyis, ha valaki szeretné megvásárolni az egyik régi íróasztalod vagy kanapéd, akkor neki kell érte eljönnie - persze ezt az áraidba is számold bele.

8. Kutyasétáltatás

Ha szereted a kutyákat, akkor van egy jó kis plusz kereseti lehetőséged: vállalj kutyasétáltatást! Minden kutyának szüksége van egy kis sétára, ráadásul a mozgás nekünk sem árt. Keresgélhetünk a neten is a kutyasétáltató munkákat, de akár kipróbálhatjuk a legújabb mobilalkalmazásokat is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.06.14 08:18
A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 153. § (1) bekezdése alapján az adott üzleti év mérlegford...
hrdoktor  |  2021.06.14 06:55
Praktikus tanácsok, hogyan számoljuk fel a látens beidegződéseket, amik saját fejlődésünket gátolják...
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 16. szerda
Jusztin
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?