11 °C Budapest
A pénzről vallott Dobó Kata, mitől ijedt meg?

A pénzről vallott Dobó Kata, mitől ijedt meg?

2016. június 21. 17:09

Ha valaki nem kap elég munkát, ráadásul még szakmailag is mélypontra kerül, akkor megfordul a fejében, hogy más vizekre evezzen, és ez alól a hírességek sem kivételek. Dobó Kata ugyan túl van a nehéz időszakon, de továbbra is gondolkozik azon, hogy belevág valami újba.

Egy színész élete sem fenékig tejfel. Dobó Katának tavaly nem volt elég munkája, volt egy komoly szakmai mélypontja, és ez nagyon fejbe kólintotta. Bár most már nincs ilyen problémája, mégis azon gondolkozik, hogy a színészeten kívül valami másba is belekezd, ami anyagi biztonságot ad - írja a Story.

Nem egyszerű a művésznek

A magyar színészek fizetése valóban messze elmarad a hollywoodi filmcsillagok gázsijától. Persze azért itthon is vannak nagyon jól kereső művészek, Reviczky Gábor például az egyik legjobban kereső színész, ő 600 ezer forintot visz haza havonta. Azt se tévesszük szem elől, hogy a színészek fizetése sokszor kiszámíthatatlan. Nagyban függ attól a megélhetésük, hogy egy évad során hány darabban kapnak szerepet, milyen egyéb felkéréseik vannak, és egy-egy játékfilm készítői kikkel tervezik a forgatást.

Arról ugyan nem írt a lap, hogy milyen jellegű pénzkereseti lehetőségek érdeklik az ismert színésznőt, de utána jártunk, hogy mivel lehet ma igazán jól keresni Magyarországon, ami megadja azt az anyagi biztonságot, amit Dobó Kata hiányol az életéből. 

Ahol tényleg jók a fizetések

Ma Magyarországon a légforgalmi irányítók keresnek a legjobban, több mint másfél millió forintos fizetést kapnak. A törvényhozók, miniszterek és az államtitkárok a második helyen állnak a fizetési ranglétrán, a harmadik legmagasabb fizetést pedig a brókerek viszik haza. 

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Lehet, hogy a színésznő nem szeretne pályát módosítani, csak valami kiegészítő pénzkereseti lehetőségen gondolkodik. A magyar hírességek között is egyre többen látják hasonlóan a helyzetet, de általában nem másodállást keresnek, hanem saját vállalkozást indítanak. Palvin Barbara például testvérével közösen rendezvényszervező céget vezet, Majka éttermet üzemeltet, Vajna Tímea pedig hamarosan belevág a fánkbizniszbe.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?