7 °C Budapest
Jól járunk a 100 ezer forint cafeteria készpénzzel?

Jól járunk a 100 ezer forint cafeteria készpénzzel?

2016. június 6. 15:03

Rövidesen dönthet az Országgyűlés arról, hogyan változnak a cafeteria szabályai 2017-től. Az eddigi előkészületek alapján az egyik legfontosabb módosítás, hogy az Erzsébet étkezési utalvány megszűnne, ugyanakkor 100 ezer forint cafeteria juttatás készpénzben lenne adható - írja közelményében az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Erzsébet utalványt jelenleg élelmiszerboltban és vendéglátóhelyen egyaránt be lehet váltani. Az adózási szabályok alapján havi nyolcezer forint értékhatárig adhatja a munkaadó kedvezményes közteherfizetés mellett. A 2017-től kapható 100 ezer forintos készpénz keretösszeg nagyságrendjét nézve az Erzsébet utalvány éves 96 ezer forintos felső határának felel meg.

A készpénz cafeteria juttatásban részesülő alkalmazottak természetesen szabadon költhetik el ezt az összeget,

gyakorlatilag bármilyen áru-, vagy szolgáltatásvásárlásra, ez számukra mindenképpen kedvező. Az új rendszer a másik oldaláról is sokkal előnyösebb a jelenlegi utalványjuttatásnál.

Az Erzsébet utalvány eleve négy kézen fordul meg, ami nem kevés költséggel és adminisztrációval párosul: az utalvány kibocsátója az első és az utolsó állomás, a munkáltató megrendeli, átadja az alkalmazottnak, aki beváltja, majd az utalványt elfogadó boltos, vendéglős az elszámolás során visszajuttatja a kibocsátónak.

Az Erzsébet utalvány szabályai szerint a munkáltató 2 százalék díjat fizet, ha az alkalmazottnak juttatni akar belőle. Az elfogadóhelyek, boltok, vendéglők a kibocsátó honlapja szerint 5 száazlék elfogadóhelyi jutalékot fizetnek (a nagyobb vállalkozások ennél kevesebbet). Ez a szabályzat szerint áfával együtt közel 9 százalékos terhet jelent az utalványértékhez képest, a gyakorlatban 7 százalék körüli mértéket.

Jelenleg az étkezési utalványok piaca 10 milliárdos nagyságrendű költséget jelent a munkaadóknak és a beváltóhelyeknek. Ehhez még hozzá lehet számítani a beváltatlan utalványokat is, több milliárd forint értékben. Ezek a költségek és veszteségek a készpénzes rendszerben megszűnnek.

Kérdés persze, hogy a dolgozó a készpénzes cafeteria elköltésénél mit választ, mire költi. Előreláthatóan a bolti költekezés súlya megmaradhat, mivel ez volt eddig is a legvonzóbb cafeteria elem az alkalmazottak körében. A Szép-kártya megtartása pedig végül is beépült a turizmus, vendéglátás rendszerébe, így lényeges változás itt sem vetíthető előre. A döntő kérdés persze az, milyen erős marad a cafeteria juttatás a bérgazdálkodásban, egyes megszűnő elemek pedig milyen belső átalakulást okozhatnak.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.11.30 08:38
A Kormány 2021. november 2-án benyújtotta az egyes képzéseket és a foglalkoztatást érintő törvények...
hrdoktor  |  2021.11.29 05:13
Vannak olyan életviteli szokások, amelyek észrevétlenül elveszik az energiánkat. [...] Bővebben!
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
coachco  |  2021.11.12 19:58
Aki járt Mádon az elmúlt években, biztos, hogy járt a Szent Tamás dűlő tetején. Csodás a kilátás! Mi...
hrbonbon  |  2021.11.11 14:19
We take the idea of hierarchy for granted in organizations, but we are wrong.  Organizations need n...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 1. szerda
Elza
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?