11 °C Budapest
Súlyos a helyzet Rékasi Károlynál: Pikalin múlik minden

Súlyos a helyzet Rékasi Károlynál: Pikalin múlik minden

2016. május 28. 20:34

Komoly súly nehezedik most Pikali Gerdára: párja, Rékasi Károly kiesett jövedelme miatt a színésznő gondoskodik megélhetésükről. Ez korántsem könnyű feladat, és nem csak a színészpár helyzete miatt. A nők ugyanis jóval kevesebbet keresnek idehaza, mint a férfiak.


Hiába tűnt úgy, hogy Rékasi Károly felgyógyult motorbalesetéből, bulvárértesülések szerint most egy húsevő baktérium miatt ismét kórházi ápolásra szorul. Emiatt viszont a színész hosszú időre elesett bevételi forrásaitól, mindössze a Barátok közttől kapott táppénzre számíthat, amiből - elvileg - lehetetlenség megélni.

Gyakorlatilag Gerda lett a családfő, hiszen mindenről neki kell most ebben a helyzetben gondoskodni. Ráadásul nem öt forintba kerül, ha az ember kórházba kerül. Bár nagyon ki kell centiznie a pénzt, minden erejével azon van, hogy Karcsi ebből semmit se érezzen. Ezzel is próbálja a gyógyulását segíteni

- mondta el az egyik bulvárlapnak a színéspár közeli kollégája.

Valóban nincs könnyű dolga a színésznőnek, hiszen nem könnyű egy fizetésből fenntartani egy háztartást (vagy többet, ha például gyerektarást is kell fizetni). Főként, hogy a statisztikák szerint a nők jóval kevesebbet kersenek Magyarországon, mint a férfiak.

Az Eurostat adatai szerint egy óra munkáért a magyar férfiak 18,4 százalékkal több pénzt kapnak, mint a nők. Ezzel Magyarország nagyjából az egyenlőtlenségi rangsor első harmadában van, de érdekes, hogy az észtek nagyon kilógnak a sorból a maguk majdnem 30 százalékos különbségével. Persze azt is érdemes hozzátenni, hogy az osztrákok 23, a németek 21,6, vagy a britek 19,7 százalékos "férfiprémiuma" is magasabb a magyarnál.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?