Videón a vidéki luxusballagás: mutatjuk az árakat

Pénzcentrum
2016. április 29. 10:33

Ma már az sem ritka, hogy a végzős diákok limuzinnal hagyják el az iskolát a ballagás napján. Sokaknak ez valóban jó élmény lehet, de mi a helyzet azokkal a gyerekkel, akiknek a szülei ezt nem tudják kifizetni?

A legtöbb középiskolában ezen a hétvégén tartják a ballagásokat, évente közel 70 ezer diák fejezi be ilyenkor a tanulmányait. Bár az érettségik csak hétfőn kezdődnek, sok diákot már a ballagás napján drága ajándékokkal halmozzák el a barátok és a rokonok, de ez még csak a kezdet.

KATTINTS!Hétfőn kezdődik az érettségi: életbe lép egy új szabály

Akadnak olyan iskolák, ahol már 9. osztályban szednek (az orsztálypénzen felül) "érettségi pénzt". Ennek összege fejenként/ havonta 3 000 és 10 000 forint között mozog - derül ki a Magyar Szülők Országos Egyesületének tapasztalataiból (MSZOE). Hatalmas összegekről van szó, ugyanis ebből egy év alatt (10 tanítási hónap) egy 20 fős osztályban könnyen összejöhet 600 ezer forint is, ami a negyedik év végre már 2,4 millió forintot tesz ki. A baj ezzel csak az, ha ezt az iskola előírja, mert a hátrányos helyzetű szülők nem mernek szólni, mert azt gondolják, hogy a gyerekeknek ez egy életre szóló élmény

Mire szedik ezt a pénzt?

Sok iskolában a diákok nem ballaghatnak a szokásos ünneplő ruhában. Néhol a fiuk öltönyt és egyforma nyakkendőt viselnek, de az is bevett szokás, hogy az egész osztály iskolai egyenruhát visel a ballagás napján. Persze bőven kell még költeni a tablóra, aminek az elkészítéshez nem ritka, hogy az osztály egy külön fényképészt is felfogad. Aztán ott van később az érettségi bankett, amit az osztályok általában egy éttermi vacsorával/ebéddel kötnek össze.

Limuzin a ballagáson?

Az előző évek tapasztalati alapján idén is több foglalásra számítunk a ballagások hétvégéjén

- válaszolta a Pénzcentrum kérdésére a VIP Limuzin.

Megkeresésünkre a Limo Center is azt mondta, hogy minden évben bérelnek néhányan nálunk limuzint a ballagásra. A kocsik árai között egyébként nagy különbség van, de érdemes figyelni a részletekre is, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mit kapunk a pénzünkért.

Egy 15 fős kocsit 30-50 ezer forintért bérelhetünk ki egy órára.

Persze mindig vannak olyanok is, akiknek soha nem elég a fényűzésből, és ezt másoknak is szeretnék megmutatni.

{{EMBED:https://www.youtube.com/embed/6isJc7nx1w0?rel=0}}
{{EMBED:https://www.youtube.com/embed/zlaV7AuLQBc?rel=0}}
Mit szól ehhez a NAV?

Rengeteg videó terjed az interneten fényűző lagzikról, születésnapokról, ballagásokról. Nagy kérdés azonban, a NAV szokott-e ezek alapján vagyonosodási vizsgálatot indítani? Korábbi megkeresésünkre az adóhatóság az ezzel kapcsolatban az alábbi választ adta:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Konkrét üggyel, konkrét adózóval kapcsolatosan az adótitok védelme miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem adhat ki semmilyen információt.

Vagyonosodási vizsgálatok során az adóhivatal minden rendelkezésére álló eszközt kihasználva megteszi a szükséges lépéseket, azonban arra vonatkozóan nem létezik statisztika, hogy egy-egy ilyen típusú ellenőrzés milyen okok miatt, milyen csatolt dokumentumok stb. alapján indult meg.

A NAV azokat választja ki ellenőrzésre, akik jelentős összegű jövedelmet titkoltak el bevallásaikban. Ezt támasztja alá az a statisztikai adat is, hogy az egy vizsgálatra jutó átlagos adókülönbözet magánszemélyenként meghaladja a 10 millió forintot.

Mennyit illik adni?

Minden ballagáson akad olyan diák, akinek szinte alig visznek virágot, míg mások már nem is bírják a kezükben tartani a rengeteg csokrot, plüssmacit és lufit.

Vannak olyan diákok, akinek nincsenek hozzátartózik, ezt figyelembe kéne venni

- mondta el megkeresésünkre Keszei Sándor, az MSZOE elnöke.

A legjobb megoldás talán az lehet, ha van közös virág is, amiből mindenkinek jut.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.10.02 07:55
Ez a podcast (a huszonvalamennyi darab egyike, amelyeken Vincze Ágnessel dialogizálunk mindenféléről...
hrdoktor  |  2023.10.02 06:32
Minden cég, szervezet számára felbecsülhetetlen érték, ha összejön egy jól képzett, együttműködő, el...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM