Videón a vidéki luxusballagás: mutatjuk az árakat

Videón a vidéki luxusballagás: mutatjuk az árakat

Pénzcentrum
2016. április 29. 10:33

Ma már az sem ritka, hogy a végzős diákok limuzinnal hagyják el az iskolát a ballagás napján. Sokaknak ez valóban jó élmény lehet, de mi a helyzet azokkal a gyerekkel, akiknek a szülei ezt nem tudják kifizetni?

A legtöbb középiskolában ezen a hétvégén tartják a ballagásokat, évente közel 70 ezer diák fejezi be ilyenkor a tanulmányait. Bár az érettségik csak hétfőn kezdődnek, sok diákot már a ballagás napján drága ajándékokkal halmozzák el a barátok és a rokonok, de ez még csak a kezdet.

KATTINTS!Hétfőn kezdődik az érettségi: életbe lép egy új szabály

Akadnak olyan iskolák, ahol már 9. osztályban szednek (az orsztálypénzen felül) "érettségi pénzt". Ennek összege fejenként/ havonta 3 000 és 10 000 forint között mozog - derül ki a Magyar Szülők Országos Egyesületének tapasztalataiból (MSZOE). Hatalmas összegekről van szó, ugyanis ebből egy év alatt (10 tanítási hónap) egy 20 fős osztályban könnyen összejöhet 600 ezer forint is, ami a negyedik év végre már 2,4 millió forintot tesz ki. A baj ezzel csak az, ha ezt az iskola előírja, mert a hátrányos helyzetű szülők nem mernek szólni, mert azt gondolják, hogy a gyerekeknek ez egy életre szóló élmény

Mire szedik ezt a pénzt?

Sok iskolában a diákok nem ballaghatnak a szokásos ünneplő ruhában. Néhol a fiuk öltönyt és egyforma nyakkendőt viselnek, de az is bevett szokás, hogy az egész osztály iskolai egyenruhát visel a ballagás napján. Persze bőven kell még költeni a tablóra, aminek az elkészítéshez nem ritka, hogy az osztály egy külön fényképészt is felfogad. Aztán ott van később az érettségi bankett, amit az osztályok általában egy éttermi vacsorával/ebéddel kötnek össze.

Limuzin a ballagáson?

Az előző évek tapasztalati alapján idén is több foglalásra számítunk a ballagások hétvégéjén

- válaszolta a Pénzcentrum kérdésére a VIP Limuzin.

Megkeresésünkre a Limo Center is azt mondta, hogy minden évben bérelnek néhányan nálunk limuzint a ballagásra. A kocsik árai között egyébként nagy különbség van, de érdemes figyelni a részletekre is, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mit kapunk a pénzünkért.

Egy 15 fős kocsit 30-50 ezer forintért bérelhetünk ki egy órára.

Persze mindig vannak olyanok is, akiknek soha nem elég a fényűzésből, és ezt másoknak is szeretnék megmutatni.

{{EMBED:https://www.youtube.com/embed/6isJc7nx1w0?rel=0}}
{{EMBED:https://www.youtube.com/embed/zlaV7AuLQBc?rel=0}}
Mit szól ehhez a NAV?

Rengeteg videó terjed az interneten fényűző lagzikról, születésnapokról, ballagásokról. Nagy kérdés azonban, a NAV szokott-e ezek alapján vagyonosodási vizsgálatot indítani? Korábbi megkeresésünkre az adóhatóság az ezzel kapcsolatban az alábbi választ adta:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Konkrét üggyel, konkrét adózóval kapcsolatosan az adótitok védelme miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nem adhat ki semmilyen információt.

Vagyonosodási vizsgálatok során az adóhivatal minden rendelkezésére álló eszközt kihasználva megteszi a szükséges lépéseket, azonban arra vonatkozóan nem létezik statisztika, hogy egy-egy ilyen típusú ellenőrzés milyen okok miatt, milyen csatolt dokumentumok stb. alapján indult meg.

A NAV azokat választja ki ellenőrzésre, akik jelentős összegű jövedelmet titkoltak el bevallásaikban. Ezt támasztja alá az a statisztikai adat is, hogy az egy vizsgálatra jutó átlagos adókülönbözet magánszemélyenként meghaladja a 10 millió forintot.

Mennyit illik adni?

Minden ballagáson akad olyan diák, akinek szinte alig visznek virágot, míg mások már nem is bírják a kezükben tartani a rengeteg csokrot, plüssmacit és lufit.

Vannak olyan diákok, akinek nincsenek hozzátartózik, ezt figyelembe kéne venni

- mondta el megkeresésünkre Keszei Sándor, az MSZOE elnöke.

A legjobb megoldás talán az lehet, ha van közös virág is, amiből mindenkinek jut.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22