22 °C Budapest
Diplomamentés másképp: újabb lehetőség a nyelvvizsga nélkülieknek

Diplomamentés másképp: újabb lehetőség a nyelvvizsga nélkülieknek

2016. április 25. 13:00

2016. április 22-től e-learning alapú távoktató felkészítő tanfolyamra jelentkezhet a Diplomamentő program minden olyan résztvevője, aki - a próbálkozások ellenére - eddig még nem tudott nyelvvizsgát szerezni, ám a decemberi 31-ig meghosszabbított végső határidőig számot kíván adni tudásáról.


Az Euro Nyelvvizsga Központ (Euroexam) által kifejlesztett, ingyenesen igénybe vehető Mentőöv távoktató tanfolyam azoknak a volt diplomamentős diákoknak adhat jelentős segítséget, akik eddigi próbálkozásaik során a B2-es szintű nyelvvizsgán megközelítették, de nem érték el a sikerességi küszöböt, hajlandók további 3-5 hónapot belefektetni a nyelvtanulásba, ám önállóan nem, vagy csak nagyon nehezen tudnának felkészülni az újabb vizsgára. A Mentőöv tanfolyam feltételeit az Euroexam a Diplomamentő programot elindító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft-vel (OFA) történt egyeztetést követően dolgozta ki.

A programot támogatja a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) és a programban korábban részt vevő nyelviskolák többsége is.

Az új távoktató tanfolyam célja a vizsgafeladat-rutin kialakítása, vizsgastratégiák hatékony átadása, illetve kisebb mértékben a célirányos nyelvfejlesztés. A korábbi nyelvvizsga-próbálkozás eredményétől függően három-, négy-, vagy öthónapos tanfolyam a tanulókat folyamatos aktív munkára készteti. A tanulóknak ez idő alatt rendszeresen, körülbelül 20-25 perces, jellemzően nem feleletválasztós, hanem produktív munkát igénylő írásos, illetve szóbeli feladatokat kell megoldaniuk, amikre az e-learninges rendszertől azonnali visszajelzést kapnak, vagy az Euroexam tapasztalt vizsgáztatói adnak számukra személyre szabott értékelést. Az egyes feladatokhoz tartozó leghatékonyabb vizsgastratégiákat rövid videóanyagok is összefoglalják. Ezen kívül a Diplomamentő programban országszerte részt vevő képző intézmények havi 1-2 alkalommal személyes konzultációs lehetőséget is biztosítanak a tanulók sikeres felkészüléséhez.

A tanulók eredményessége a képző intézmények érdekében is áll, hiszen a tanfolyam állami támogatásának teljes összegét csak akkor kapják meg, ha a náluk tanuló diákok legalább 70 százalékának sikerül nyelvvizsgát tenni.

A távoktatásba két tudásszinten lehet bekapcsolódni attól függően, hogy a tanuló az induláskor mennyire áll messze a sikeres B2-es nyelvvizsgától. A tanfolyamhoz bármikor lehet csatlakozni, ám a tananyag mindig a tanfolyam kezdőpontjától indulva válik a résztvevők számára elérhetővé.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Rozgonyi Zoltán, az Euro Nyelvvizsga Központ vezetője elmondta, hogy az ingyenes távoktató tanfolyamra valamennyi diplomamentős tanuló jelentkezhet, függetlenül attól, hogy korábban melyik vizsgaközpontnál próbálkozott, vagy hogy év vége előtt melyik vizsgán tervezi teljesíteni a feltételeket. Az e-learning platform kifejlesztésén túlmenően az Euroexam anyagi ösztönözőt is beépített: azok a tanulók, akik a hetente kiadott feladatok legalább 90 százalékát teljesítik, az Euroexam nyelvvizsga árából jelentős kedvezményt kapnak. Az OFA szabályzata szerint akik december 31-ig nem szereznek nyelvvizsga-bizonyítványt, azoknak vissza kell fizetni a diplomamentős képzés árának felét.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44