11 °C Budapest
Így harcolj ki a főnöködtől durva fizetésemelést

Így harcolj ki a főnöködtől durva fizetésemelést

2016. április 21. 16:05

Fizetésekről tárgyalni - függetlenül attól, hogy most kezdtünk, vagy már évek óta egy cégnél vagyunk - nem egyszerű. Alapos felkészüléssel azonban megkönnyíthetjük a dolgunkat, és egyszerűbben megkaphatjuk a kívánt emelést, mint gondolnánk. A Pénzcentrum összeszedte a legjobb taktikákat, amik segíthetnek, hogy meggyőzzük a főnököt a bértárgyaláson.


Függetlenül attól, hogy most kezdtünk valahol, vagy már évek óta egy cégnél vagyunk, munka során az egyik legkellemetlenebb dolog a fizetésekről tárgyalni. Alapos felkészüléssel azonban sokkal egyszerűbb a dolog, mint hinnénk. Összeszedtük, mit érdemes szem előtt tartani, ha magasabb fizetést szeretnénk, és hogyan győzhetjük meg a főnökünket, hogy tényleg megérjük a pénzünket.

Legyen ésszerű a kérésünk

Mielőtt eldöntjük az összeget, hogy mennyit szeretnénk kapni havonta, érdemes néhány dolgot alaposan mérlegelni. A fizetés mértéke ugyanis többek között a pozíciótól, a személyes készségeinktől, tapasztalatunktól, a munkaadótól, és attól is függ, hogy helyileg hol van a munkahely. Általánosságban elmondható, hogy Magyarországon belül Budapesten magasabbak a bérek, vidéken pedig valamivel kevesebbet lehet keresni. Tanácsos lehet az interneten is böngészni, hogy mekkora az átlagfizetés az egyes szakmákban, ennek tükrében ugyanis könnyebb belőni a bérsávot, amin belül mozoghatunk.

Mutassuk meg, miért érdemelünk többet

Ahhoz, hogy tényleg esélyesek lehessünk egy fizetésemelésre, először le kell tenni valamit az asztalra. A legtöbben abban a hitben élnek, hogy a munkaadó számára nyilvánvaló, mennyi mindent teszünk a cég érdekében. Ez azonban a legtöbb esetben nem így van, ezért fontos ezt nyilvánvalóvá tenni. Ha valóban azt érezzük, hogy jól teljesítünk, ne rejtsük véka alá a bértárgyaláson sem, hanem igazoljuk konkrét példákkal.

Ne feledkezzünk el a béren kívüli juttatásokról sem

Béren kívüli juttatásokkal (benzinpénz, utazási, étkezési hozzájárulás stb.) vagy akár teljesítményért járó bónusszal is számolhatunk, nem csak készpénzzel. Előfordulhat olyan is, hogy irodán kívül kell dolgozni, vagy el kell utazni valahová, ami szintén a munkaidő részét képezi. Ilyen esetekben kérhetjük azt is, hogy fizessék meg ezeket az órákat is. Vagy ha valamilyen továbbképzés szükséges a munkánkhoz, akkor állják az oktatás költségeit. Ezen felül elképzelhető, hogy több elismerésre, rugalmasabb hozzáállásra, vagy esetleg személyre szabottabb feladatokra vágyunk. A bértárgyalás során ezeket is ajánlott megbeszélni, hiszen végső soron minden ilyen tárgyalás egy lehetőség a még jobb együttműködésre.

Vannak helyzetek, amikor nem érdemes fizetésemelést kérni

Bizonyos esetekben nem érdemes fizetésemelésben gondolkodni. Például ha már elfogadtuk az állást, és a munkáltatóval a fizetésben is megegyeztünk, közvetlenül utána már nem ajánlott módosítani rajta, hiszen az rossz fényt vethet ránk.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A másik ilyen eset, ha a munkáltató a tőle telhető legjobb fizetést ajánlja fel. Persze ennek nem árt utána nézni, hogy valóban így van-e, ahogy állítja. Viszont ha igaz, akkor elégedetlenkedés helyett inkább örüljünk a lehetőségnek.

Nem árt türelmesnek lenni, ha hosszabb idő után térünk vissza a munkaerőpiacra. Ilyenkor tanácsos lehet a visszatérés előtti fizetésünket alapul venni a bérmegállapításnál, és várni a fizetésemelési igénnyel addig, amíg valóban újra bele nem jövünk a munkába.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.17 17:06
„...Példás rend, vagy jó kedély? Példás rend vagy az öröm? Van a kötelesség érzése. De mi az első kö...
coachco  |  2021.05.17 13:56
Talán sokan érzik úgy mostanában, végre, kicsit mintha jobb lenne, talán túl vagyunk a nehezén. [.....
hrdoktor  |  2021.05.17 06:50
Kevésbé közismert, hogy az alváshiány hozzájárul a kóros súlytöbblet kialakulásához. [...] Bővebb...
legacykft  |  2021.05.14 18:55
Az utóbbi években nagyon keresetté és trendivé vált Agile Coach-nak lenni. Az álláshirdetések tele v...
hrbonbon  |  2021.05.14 18:06
Article written by Zineb Krafess, Researcher AIMS International  Morocco In 2020, recruitment has...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?