Újdonság a cafetériánál: ez akár külföldön is használható

Újdonság a cafetériánál: ez akár külföldön is használható

2015. november 11. 18:30

A cafetéria is halad a korral, és igazodik a felhasználói igényekhez. A papír alapú cafetéria termékek helyét egyre inkább átveszi az elektronikus forma, ami jelentősen kényelmesebb használatot jelent mind a munkavállalónak, mind a munkáltatónak. A mai naptól egy új elektronikus cafetéria eszköz érhető el, a prepaid MasterCard alapú cafeteria kártya, amit a Sponsorem és a Peak Financial Services sajtótájékoztatóján mutattak be.


A cafetéria-szolgáltatások adóterheinek idei módosítása főként a SZÉP kártya, illetve az adómentesen nyújtható lakáscélú támogatás népszerűségét növelte. A 2014-ben igénybe vett béren kívüli juttatások megoszlásánál pedig az Erzsébet utalvány állt az első helyen, ami ebben az évben is éllovas.

A papír alapú termékek használata azonban kevésbé kényelmes, és biztonságos, így valószínűleg egyre többen fognak áttérni a könnyebben kezelhető elektronikus forma felé. Ilyen például az új Erzsébet-utalvány Plusz elektronikus kártya, ami egyesíti a hatféle utalványt (Étkezési, Ajándék, Iskolai, Kultúra, Sport, Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány), és szinte bármely termék vagy szolgáltatás megvásárlására felhasználható.

A mai naptól egy újabb elektronikus cafeteria eszköz is elérhető, a prepaid MasterCard alapú cafeteria kártya, amely világszerte közel 35 millió MasterCard elfogadóhelyen használható, de az országhatáron belül is eléri a 120 ezer felhasználási pontot.

Mi az a prepaid kártya?

A prepaid kártyák készpénzhelyettesítő eszközként biztosítják használójuknak, hogy egyszerűen, biztonsággal, és költséghatékonyan használjanak MasterCardot anélkül, hogy ehhez bankszámlát kellene fenntartaniuk. Valamennyi kártya Paypass funckióval, hologrammal, mikrochippel és mágnescsíkkal ellátott MasterCard termék. Mindezen funkciók alkalmassá teszik a klasszikus bankkártyák helyettesítésére. Internetes vásárlások alkalmával is biztonsággal használható SAFE kód igényléssel, ami egyetlen tranzakcióra érvényes.

A béren kívüli juttatásokat szabályozó törvényi kereteken belül a munkavállaló a PayPass technológiával rendelkező kártyával bárhol fizethet, ahol a rendszer szabályozása lehetővé teszi, és ahol ezt a típusú kártyát elfogadják. A fogyasztásra kész étel kivételével tetszőleges termék- és szolgáltatáskörben felhasználhatóak az utalványok, például üzemanyag vásárlására, postai csekk befizetésére, lakberendezésre, háztartási eszközökre, játékokra, iskolai felszerelésekre, ruházatra, műszaki cikkek beszerzésére, vagy utazásra.

A kártya egyes meghatározott cafetéria juttatásként adható, 51, 17 százalékkal adózó utalvány, ami a magasabb adózásért cserébe nagyon sok helyen felhasználható, akár rezsire, vagy benzinköltségekre is. Magyarországon 120 ezer helyen fogadják el

 - mondta a sajtótájékoztatón Polacsek László, a Sponsorem Kft. ügyvezető igazgatója.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az online felhasználható Sponsorem e-utalványkártya idén ősztől több zsebes rendszerben, immár hatféle juttatásként adható utalvánnyal áll majd a munkáltatók rendelkezésére:

  • kultúra e-utalvány,
  • sportesemény e-utalvány,
  • számítógép-használati e-utalvány,
  • ajándék e-utalvány,
  • iskolakezdési e-utalvány (Új),
  • oktatási e-utalvány (Új).


Az utalványkártyát kibocsátó Sponsorem cég béren kívüli juttatásként adható elektronikus utalványok kibocsátásával és forgalmazásával foglalkozik, a kártya technikai hátterét pedig a Peak Financial Services biztosítja, ami Kelet-Közép Európában szolgáltat prepaid fizetési technológiákat és eszközöket, többek között a Prepaid MasterCardokat is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?