18 °C Budapest
Szétverte a munkahelyét: kollégája is kapott a pofonokból

Szétverte a munkahelyét: kollégája is kapott a pofonokból

2015. október 13. 16:37

Megdöbbentő videó terjed a közösségi oldalakon, ami tökéletes példája annak, hogy hogy NE kezeljük a felgyülemlett idegességet.

Bár a stressz rövidtávon pozitív hatással lehet az emberekre, hosszútávon egészségkárosító hatásai vannak, mint például a fáradtság,  türelmetlenség,  szorongás, vagy a túlzott ingerültség. Hatására nőhet az agresszív megnyilvánulások száma, mint azt az alábbi videóban is láthatjuk, ahol az irodai alkalmazottak szó szerint egymásnak esnek.

Magyarországon a munkavállalók 52 százaléka állítja, hogy gyakori a stressz a munkahelyén, és a számuk folyamatosan emelkedik. A magyar munkavállalók leginkább a gyors munkatempó, a jelentős mennyiségi elvárás, az igazságosság és tisztelet alacsony mértéke, valamint a kollégák szekálása miatt idegeskednek munka közben.

Mit tehetünk ellene?

Íme néhány tipp, amivel oldhatjuk a feszültséget a munkahelyen:

  • Pozitív énkép és megfelelő önbizalom: A stressz elsősorban az önbizalomhiányból fakad, így ha tisztában vagyunk az értékeinkkel és a képességeinkkel, olyan feladatokat vállalunk, amiket biztosan tudunk teljesíteni, így a sikerélmény sem marad el.

  • Relaxáció: Munka közben is fontos, hogy időnként pihenjünk egy kicsit. Elég, ha iszunk egy kávét, vagy sétálunk egyet a közeli parkban, legalább addig sem a munkára gondolunk.

  • Megfelelő étkezés: A megfelelő ételek fogyasztása segít szinten tartani a vitaminraktárainkat, egy szelet csoki pedig jobb kedvre deríthet a benne található endorfinnak köszönhetően.

    TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

    A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • Tudjuk, mit várnak el tőlünk: Ha nem veszik észre a munkánkat, vagy nem kapunk információt arról, hogy hogyan dolgozunk, elhatalmasodhat a bizonytalanság érzése, ami egy idő után akár depresszióvá is válhat. Viszont ha tisztában vagyunk a velünk szemben állított elvárásokkal, sokkal hatékonyabban és jobban összpontosítva tudunk dolgozni. Ha pedig rendszeresen, építő jellegű kritikával illetik a munkánkat, tudjuk, miben fejlődhetünk.

  • Csapatmunka: A kollégákkal ápolt viszony nagyon fontos, nem hiába, hogy az egyik legnagyobb stresszfaktor a kollégák piszkálódása, és a munkahelyi erőszak. Egy együttműködő, pozitív csapattal való munka azonban motivál, és további sikerek elérésére sarkall.

  • Az idő helyes beosztása: Az időhiány korunk "betegsége". Viszont ha megtanuljuk jól beosztani, akkor nem fog gondot okozni a gyors munkatempó sem.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?