22 °C Budapest

Kitiltották Berkit a TV2-ből? Munka nélkül maradhat a sztár

Pénzcentrum
2015. július 23. 17:00

Ugyan a TV2 egyik szatelit csatornáján ősztől visszavárják Berkit, mégsem lehet elégedett a sztár. Jelenleg úgy néz ki ugyanis, hogy ősztől a főcsatornán egyetlen műsorban sem fog szerepelni, ennek ellenére viszont rendszeresen megkapja (a nem is kis összegű) a járandósságát. Mennyire számíthat egy átlag magyar, aki végigdolgozza a napjait?

Berki Krisztián egyelőre műsor nélkül tengeti mindennapjait, és bár ősszel újra a Fem3Ca­fén szerepel, szerződtetése egyelőre ráfizetés a csatornának. A tetemes összegért ugyanis alaposan megdolgoztathatnák, az őszi műsorstruktúrában mégsincs helye. A jövőjéről feltett kérdésünkre kétes választ kaptunk a csatornától.

A TV2 szerződései üzleti titkot képeznek, így erről konkrét információt nem áll módunkban nyilvánosságra hozni. Általánosságban ugyanakkor elmondható, szó sincs arról, hogy a TV2-nél ő, vagy bárki más tiltólistán lenne. Folyamatosan keresünk új formátumokat, műsorokat, ha lesz olyan, ami Berki Krisztián vagy Hódi Pamela profiljába illik, akkor számítunk rájuk

 - tudta meg a Bors a TV2-től. A lap egyik olvasója szerint viszont Berki Krisztián és szerelme is ki van tiltva a TV2 székházából. Ő maga és a csatorna is cáfolja ezt.

Akkor Berki most munkanélküli?

Nyilván egy-egy sztárműsorvezető nemcsak a képernyőn tevékenykedik, hanem sok más elfoglaltsága is van, ezen kívül pedig szerződés köti az adott csatornához. Tehát gyakorlatilag nem munkanélküli, így nem tartozik a magyar lakosság azon 7,8 százalékához, akinek nincs munkája. Bár a KSH adatai szerint a munkanélküliség összességében csökkent Magyarországon az elmúlt hónapokban, van olyan korcsoport - az 55-64 éveseknél - ahol a munkanélküliségi ráta emelkedett, immár 7 százalékos. A legjobb helyzetben a 25-54 évesek vannak, 6,9 százalékuk nem dolgozik. A legrosszabb helyzetben pedig a 15-24 évesek vannak, ebben a korosztályban 18,3 százalékos a munkanélküliség.

Bár a fizetések nőnek, valószínűleg meg se közelítik Berkiét

A bruttó átlagkeresetek folyamatosan nőnek ma Magyarországon, de még mindig sok szakma bérei maradnak el az átlagtól. A KSH legfrissebb adatai szerint az átlagkeresetek 2015. január-februárban 3,7 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva. A teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó átlagkeresete 235 100 forint volt. Ez azt jelenti, hogy idén februárban 153 511 forint volt a nettó átlagbér, míg egy évvel ezelőtt ez 148 445 forint volt. Összehasonlításképp a bruttó minimálbér ebben az évben 105 000 forint, a garantált bérminimum pedig bruttó 122 000 forint. A bruttó átlagkeresetek a pénzügyi, biztosítási szakmákban voltak a legmagasabbak (469 600 forint), ez meg sem közelíti azt a milliós alapfizetést, amit a műsorvezetők hazavisznek. A legalacsonyabb átlagkereset a humán-egészségügyi, szociális ellátás területén tapasztalható, 144 500 forint.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.10.02 07:55
Ez a podcast (a huszonvalamennyi darab egyike, amelyeken Vincze Ágnessel dialogizálunk mindenféléről...
hrdoktor  |  2023.10.02 06:32
Minden cég, szervezet számára felbecsülhetetlen érték, ha összejön egy jól képzett, együttműködő, el...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM