29 °C Budapest
Kitiltották Berkit a TV2-ből? Munka nélkül maradhat a sztár

Kitiltották Berkit a TV2-ből? Munka nélkül maradhat a sztár

Pénzcentrum
2015. július 23. 17:00

Ugyan a TV2 egyik szatelit csatornáján ősztől visszavárják Berkit, mégsem lehet elégedett a sztár. Jelenleg úgy néz ki ugyanis, hogy ősztől a főcsatornán egyetlen műsorban sem fog szerepelni, ennek ellenére viszont rendszeresen megkapja (a nem is kis összegű) a járandósságát. Mennyire számíthat egy átlag magyar, aki végigdolgozza a napjait?

Berki Krisztián egyelőre műsor nélkül tengeti mindennapjait, és bár ősszel újra a Fem3Ca­fén szerepel, szerződtetése egyelőre ráfizetés a csatornának. A tetemes összegért ugyanis alaposan megdolgoztathatnák, az őszi műsorstruktúrában mégsincs helye. A jövőjéről feltett kérdésünkre kétes választ kaptunk a csatornától.

A TV2 szerződései üzleti titkot képeznek, így erről konkrét információt nem áll módunkban nyilvánosságra hozni. Általánosságban ugyanakkor elmondható, szó sincs arról, hogy a TV2-nél ő, vagy bárki más tiltólistán lenne. Folyamatosan keresünk új formátumokat, műsorokat, ha lesz olyan, ami Berki Krisztián vagy Hódi Pamela profiljába illik, akkor számítunk rájuk

 - tudta meg a Bors a TV2-től. A lap egyik olvasója szerint viszont Berki Krisztián és szerelme is ki van tiltva a TV2 székházából. Ő maga és a csatorna is cáfolja ezt.

Akkor Berki most munkanélküli?

Nyilván egy-egy sztárműsorvezető nemcsak a képernyőn tevékenykedik, hanem sok más elfoglaltsága is van, ezen kívül pedig szerződés köti az adott csatornához. Tehát gyakorlatilag nem munkanélküli, így nem tartozik a magyar lakosság azon 7,8 százalékához, akinek nincs munkája. Bár a KSH adatai szerint a munkanélküliség összességében csökkent Magyarországon az elmúlt hónapokban, van olyan korcsoport - az 55-64 éveseknél - ahol a munkanélküliségi ráta emelkedett, immár 7 százalékos. A legjobb helyzetben a 25-54 évesek vannak, 6,9 százalékuk nem dolgozik. A legrosszabb helyzetben pedig a 15-24 évesek vannak, ebben a korosztályban 18,3 százalékos a munkanélküliség.

Bár a fizetések nőnek, valószínűleg meg se közelítik Berkiét

A bruttó átlagkeresetek folyamatosan nőnek ma Magyarországon, de még mindig sok szakma bérei maradnak el az átlagtól. A KSH legfrissebb adatai szerint az átlagkeresetek 2015. január-februárban 3,7 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva. A teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó átlagkeresete 235 100 forint volt. Ez azt jelenti, hogy idén februárban 153 511 forint volt a nettó átlagbér, míg egy évvel ezelőtt ez 148 445 forint volt. Összehasonlításképp a bruttó minimálbér ebben az évben 105 000 forint, a garantált bérminimum pedig bruttó 122 000 forint. A bruttó átlagkeresetek a pénzügyi, biztosítási szakmákban voltak a legmagasabbak (469 600 forint), ez meg sem közelíti azt a milliós alapfizetést, amit a műsorvezetők hazavisznek. A legalacsonyabb átlagkereset a humán-egészségügyi, szociális ellátás területén tapasztalható, 144 500 forint.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 20. péntek
Bernát, Felícia
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?