3 °C Budapest

Melyik áruházláncnál vannak a legjobb fizetések?

2015. február 13. 14:57

Meglepően magas fizetéseket is hazavihetnek az áruházláncok dolgozói. Például az Aldinál 299 ezer forint a bruttó átlagbér, ugyanakkor a Metrónál már csak 155 ezer.

A cikk megjelenése után a Figyelő az alábbi helyreigazítást közölte:

A Metro Kereskedelmi Kft. 2013-as pénzügyi beszámolója 2013-ban nem a teljes évre, hanem csak az első 9 hónapra vonatkozott. Emiatt a cikkben közölt 2013-as adatok torzak.

"A fenti észrevétel szerint a vonatkozó adatokat az első három negyed év adatai alapján újraszámoltuk. Az egész évre arányosítva a táblázatban feltüntetett adatok az alábbiak szerint alakulnak: az ár-bevétel növekedés 2010 és 2013 között nem -41,5, hanem 28 százalék volt, és 2013-ban 140,6 milliárd a feltüntetett 105,4 helyett. A Metro dolgozói ennek nyomán átlagosan nem 155 ezer forintot kerestek 2013-ban, hanem 207 ezer forintot."


Van olyan kiskereskedelmi lánc, ahol a magyar bruttó átlagfizetésnél jóval többet lehet keresni. A Lidl-nél 244 ezer forint a bruttó átlagkereset, az Aldinál ugyanez 299 ezer forint, míg a Központi Statisztikai Hivatal 2014-re vonatkozó adatai szerint a teljes munkaidőben foglalkoztatottak bruttó átlagfizetése 234 400 forint volt.

Azonban nem minden lánc dolgozói keresnek ilyen jól. A CBA cégei a Figyelő adatai alapján átlagosan csupán 134 ezer bruttót adtak havonta a 2013-as adatok szerint. A második legkevesebbet a Metro dolgozói kapták, ők 155 ezret vittek haza. Egy évvel korábban még 196 ezer volt az átlag, a társaság nem kívánt nyilatkozni a lapnak a visszaesés okáról.

Másutt sem járnak jól a munkavállalók. Például a korábban Match és Profi üzletek alkalmazottai most jóval kevesebbet kereshetnek. Míg 2011-ben az ezeket üzemeltető Csemege-Match Kereskedelmi Zrt.-nél 220 ezer forint volt az átlagfizetés, ez ma már a Figyelő információi szerint csak 179 ezer forint azokban az üzletekben, amelyeket a központi CBA-társaság, a CBA Kereskedelmi Kft vásárolt meg.

Perel a CBA

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A CBA szerint valótlan adatok jelentek meg a sajtóban a társaság munkavállalóinak béréről, ezért a kereskedelmi lánc, jó hírnevének megsértése miatt bírósági eljárást kezdeményez. A CBA az MTI-vel azt közölte, hogy megalapozatlannak tartja a Figyelő cikkének megállapításait, mivel az annak alapját képező vizsgálat módszertanilag a legalapvetőbb szakmai elvárásoknak sem felel meg, így a megállapításai teljes mértékben megalapozatlanok, ellenőrizhetetlenek, és ebből adódóan téves következtetések levonására alkalmasak a cég szerint.

A vizsgálat nem terjed ki teljes körűen a CBA hálózatához tartozó valamennyi vállalkozás elemzésére, illetve arra sincs tekintettel, hogy az egyes élelmiszer-kereskedelmi láncoknál milyen a megoszlása például a fizikai és szellemi dolgozóknak, illetve hány részmunkaidős és nyugdíjas korú munkavállalót foglalkoztatnak. A vizsgálat továbbá több nagy piaci szereplőt is kihagyott az elemzésből, így ebben a vonatkozásban sem tekinthető teljes körűnek - közölte a CBA.

A lap által vizsgált CBA-s franchise cégek közül a legrosszabbul fizetőnél az átlagbér 102 458 forint volt 2013-ban, amikor a minimálbér 98 ezer forint volt, a legalább középfokúak bérminimuma pedig 114 ezer.

Nem furcsa, hogy ilyen kevés?

A lap egyébként felveti, vajon nem azért ilyen alacsonyak-e a CBA-s dolgozók bérei, mert a bejelentett, adózott fizetésükön túl borítékos kiegészítést is kapnak. Eszerint a rendes jövedelmükön túl feketén juthatnak extra bérhez. Meg is kérdezték a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV), vajon az ő érdeklődésüket felkeltette-e a bérszakadék az egyes kiskereskedelmi láncok alkalmazottainak fizetései között.

A NAV kérdésükre csak általánosságban válaszolt, miszerint fokozott figyelmet fordítanak a feketefoglalkoztatás feltárására. Ezügyben 2014. harmadik negyedév végéig 285 ellenőrzést végeztek. Összehasonlításképp: 590 ezer gazdasági társaság működik Magyarországon.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
laskainelli  |  2023.01.24 15:59
  Előfordul, hogy egy bizonyos életszakaszunkban nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, nem vagyunk...
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
vezetoi-coaching  |  2023.01.20 22:51
Két videóját hoztam ide Simon Sinek-nek, amelyek szervesen összetartoznak. Millenials – „That is...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?