14 °C Budapest

Ezt a papírt kell megkapnod a főnöködtől januárban - heti összefoglaló

2015. január 11. 18:30

Mutatjuk, milyen papírt kell megkapnod a főnöködtől a következő hetekben. Ezeket a bankszámlákat zárolták január elsején. Heti összefoglalónkból az is kiderül, hogy hol érdemes vásárolni ahhoz, hogy ne késsük le a januári leárazásokat. A cikkek elolvasásához kattints a címekre!

Fontos papírt kapsz a főnöködtől januárban, ha nem, az nagy baj
Fontos határidő közeleg: január 31-ig minden munkavállalónak meg kell kapnia az előző évi jövedelméről szóló igazolást. Enélkül nem lehet például adóbevallást készíteni, pedig lassan arra sem árt felkészülni. Összeszedtük a legfontosabb határidőket a 2015-ös adóbevallással kapcsolatban. Tavalyhoz képest vannak dátumváltozások, ezért érdemes figyelmesen tanulmányozni a táblázatot.

Magyar bankszámlák tízezreit zárolták a napokban
Hiába volt figyelmeztetés (több is), a pénzmosás elleni törvény legutóbbi módosítása nyomán vállalkozói bankszámlák tízezreit zárolták január elsejével Magyarországon - értesült a Pénzcentrum.

Brutális tömeg Budapesten: mire várnak ennyien? + képek
Hiába figyelmeztette a BKK még tavaly a budapesti tömegközlekedőket, az év első munkanapján mégis brutális sorok várnak a jegypénztárak előtt.

Újabb magyar bank zár be fiókokat

Tavaly több bank is fiókok bezárására kényszerült és jövő hét csütörtöktől öt a Sberbank öt kirendeltsége sem nyit már ki. Megkérdeztük a bankot, hogy mik a fiókok megszüntetések okai, és várhatóak-e további megszüntetések. De mi lesz így a hitelekkel és bankszámlákkal?

Nyomás vásárolni! Komoly drágulás jöhet a boltokban

Az elmúlt egy hétben rég nem látott szintre zuhant a forint árfolyama, egy euróért 320 forintot kérnek (december elején még a 306-os szintnél jártunk). Gyakorlatilag kizárt, hogy ez előbb-utóbb ne legyen hatással a mindennapokra. Sőt, sokkal hamarabb érezhetjük, mint azt gondolnánk. A Pénzcentrum Madár Istvánt, a Portfolio vezető elemzőjét kérdezte a várható hatásokról.

Újévi ajándék a devizahiteleseknek: így változnak a szerződések
Az árfolyamgátasok jó része újévi ajándékot kapott, kiderült ugyanis, hogy a szabályok alapján mennyivel kell meghosszabbítani a forintosított szerződésüket a rögzítés lejárta után. Kiszámoltuk, hogy mennyivel tovább fizethetjük a hitelünket azért, hogy megfeleljünk a szabályoknak. Kiderült, hogy a futamidő maximum az ügyfél 75 éves koráig növelhető meg. A szilveszterkor megjelent szabályozásból az is kiderül, hogyan kell februártól tájékoztatnia a bankoknak az ügyfeleket hitelfelvételkor.

Sokat bukhatsz, ha neked is tavaly utalták a decemberi fizetést

Az iskolák mellett sok cég is átutalta a decemberi béreket a két ünnep között. Ez viszont rossz hír lehet azoknak, akiknek havi rendszeres jóváírásra van szükségük ahhoz, hogy megkapják a számlacsomagjuk által nyújtott havidíjkedvezményeket. De vajon melyik bankok kedveznek a bérüket még idén megkapó ügyfeleknek?

Ezt mindenképp intézd el a munkahelyeden, még ma!

Már most, év elején érdemes lefoglalni a legjobb időpontokat a 2015-ös szabadságokhoz. Használd ki a hosszú hétvégéket, előzd meg a kollégákat, és foglald be még ma a szabadságodat!

Áfa: ezek a legfontosabb változások idén

Változott az áfatörvény az év elejével, több termék esetében csökkent az adókulcs, módosultak az áfa-mentességre vonatkozó szabályok, és átalakultak részben a bevallási kötelezettséget érintő változások is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sok vásárló nem erre számított: hiába vannak hatalmas akciók
Drágábban vásárolhatunk külföldi webshopból - és nem csak a forint gyenge árfolyama miatt. 

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm