4 °C Budapest
Itt vannak a legjobb fizetések: diploma nélkül is megéri

Itt vannak a legjobb fizetések: diploma nélkül is megéri

2014. december 22. 11:35

Átlagosan mindenkinek majdnem három százalékkal nőtt a fizetése idén. Ugyan van, aki még mindig ugyanannyit vitt haza, illetve olyan szakma is akad, ahol havonta csökkenő keresetből gazdálkodhatnak a munkavállalók.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Átlagosan 2,9 százalékkal nőttek az átlagkeresetek 2014 januárja és októbere között. A nettó, családi kedvezmények nélkül számított átlagkereset 153 500 forint, ezen belül a fizikai munkát végzőké majdnem 105 ezer forint, a szellemi foglalkozásúaké majdnem nettó 208 ezer forint volt havonta.

A legtöbbet a pénzügyi és biztosítási szektor (majdnem nettó 316 ezer forint), vagy az energiaiparbeliek (majdnem 267 ezer forintot) vittek haza. A legkevesebbet még mindig a humán-egészségügyi, szociális ellátás területein (93 191 forintot), illetve a vendéglátásban dolgozók (100 ezer forintot) vittek haza - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adataiból.

Emellett pedig csökkenés is megfigyelhető, míg az egészségügyi, szociális ellátás területén a tavaly októberi átlagkereset majdnem 94 ezer forint volt, addig idén már csak 93 028. A szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás területén pedig míg tavaly 102 ezer forintot vittek haza tavaly októberben, ez az összeg 100 ezer forintra csökkent. Az erdőgazdálkodás területén tavaly októberben majdnem 109 ezer forintot kerestek a munkavállalók, idén viszont már csak 93 399 forintot.

Diploma nélkül is lehet álomfizetést hazavinni. A legalább érettségivel rendelkező munkavállalók programozóként kereshetik a legtöbbet, hiszen ebben a pozícióban a nettó átlagfizetés majdnem 257 ezer forint, és nem minden esetben szükségeltetik hozzá diploma. A második helyen a mozdonyvezetők állnak ezen a listán, az ő átlagbérük 203 ezer forint, míg a harmadik helyet az értékesítők foglalják el, 187 ezer forinttal.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az építésvezetők, office managerek és légiutas-kísérők sem kell, hogy feltétlenül diplomás munkavállalók legyenek, mindhárom pozícióban viszont átlag 183 ezer forintot lehet keresni adózás után. A kamionsofőrök átlaga havi 173 ezer, hasonlóan a call-center vezetőkéhez. Raktárvezetőként akár a felsőfokú tanulmányok elvégzése nélkül is elhelyezkedhetünk havi 163 ezer forintos átlagbérrel - derül ki a Fizetesek.hu kutatásából.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.12.06 05:29
Számos munkakör hordoz magában komoly balesetveszélyt, ezért fontosak a munkahelyi elsősegélynyújtás...
hrbonbon  |  2021.12.06 00:33
Az ÉRTÉKADÁS TÖRVÉNYE a vezetést mások szolgálataként határozza meg. A jó vezető arra fókuszál, hog...
perfekt  |  2021.12.05 22:05
A cikksorozat előző részében említettük, hogy számviteli beszámoló összeállítása tehát egy „folyamat...
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 6. 11:26