20 °C Budapest

Londonig menekült a magyar sztár a nyomor elől

Pénzcentrum
2014. május 10. 13:00

Itthon nélkülöztek, szinte az áramot is rájuk kapcsolták, Londonban azonban megtalálták számításukat VV Fecóék. Az egykori villalakó családjával költözött Angliába, ahol végre mindent megadhat fiainak, és a boltban sem kell a legolcsóbb termékeket keresnie.

Pár hónappal ezelőtt mindent felszámoltak VV Fecóék, és körülbelül egymillió forinttal a zsebükben indultak el Londonba. Úgy tűnik, hogy a kiköltözéssel sikerült egyenesbe jönnie a Balogh családnak, és már olyan dolgokat is megengedhetnek maguknak, amiket korábban sohasem. Például vadiúj biciklikkel lephették meg a gyerekeket, és vidámparkba is el tudták őket vinni - írja a Blikk. Ráadásul már azon sem kell Fecónak órákig gondolkodnia a boltban, hogy mit vehet meg, ami olcsó és laktató is egyben.

A ValóVilág sztárja jelenleg egy gyárban dolgozik kisegítőként, Angéla pedig angolt tanul. Az énekesként is szárnyait bontogató Fecó elmondása szerint még sosem voltak ilyen boldogok, és "végre az álmaikat élhetik". Az egykori villalakó már vissza sem akar gondolni a dinnyézésre, vasazásra vagy arra, amikor majdnem kikapcsolták az áramot az önkormányzati lakásban.

Fecón kívül is egyre többen döntenek úgy, hogy külföldön próbálnak szerencsét. Anglia pedig valóban a magyarok egyik kedvenc célországa. Igaz, az Egyesült Királyság a (több mint egy éve) kint élő magyarok számát tekintve "csak" a negyedik, fontos hozzátenni, hogy az brit statisztikai hivatal (ONS) legutóbbi adatai szerint 2013-ban közel 27 ezer magyar kért biztosítási számot. A külföldi munkavállás egyik leggyakoribb motivációja a magasabb bér és a jobb életszínvonal.

KATTINTS! Külföldön dolgozol? Szinte biztos a luxusnyugdíj

A külföldön munkát vállalók ugyanakkor nemcsak magasabb bérre, de idősebb korukban sokkal több nyugdíja is számíthatnak. Az időskori ellátásunk kiszámításánál ugyanis a legtöbb esetben figyelembe veszik a legrövidebb külföldi szolgálati időt is. Így akár több országból is kaphatunk egyszerre nyugdíjat, melyeket összeadva igen magas összeg is kijöhet.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?