Tovább dagad a botrány a tanárok fizetése körül

Pénzcentrum
2014. április 1. 20:45

Egyre több városból érkeznek olyan visszajelzések a pedagógusoktól, hogy alacsonyabb bért kapnak, mert szerződésüket meghamisították.

Ahogy arról a Pénzcentrum.hu korábban beszámolt, Miskolcon robbant ki először a tanárok fizetése körüli botrány. Akkor több pedagógus jelezte, hogy kicserélték szerződésük előlapját, amelyen a munkabérek szerepeltek. Pécsett pedig több tanárral írattak alá olyan szerződést, melyen főiskolai végzettség után járó bér szerepelt, annak ellenére, hogy egyetemi végzettségnek megfelelő bért kellett volna kapniuk. Így havonta 20 ezer forinttal kapnak kisebb fizetést - írja a Blikk.

A napokban további városokból, így Kecskemétről, Nyíregyházáról, Szigetvárról és Keszthelyről is hasonló eseteket jelentettek. A napilap információi szerint Nyíregyházán már a munkaügyi perek is elkezdődtek. Többen fordultak bírósághoz azért, mert kevesebb bért kapnak, mint amennyi végzettségük szerint járna nekik. Sokan azt furcsállják, hogy valakinek elfogadták az egyetemi diplomáját, másoknak pedig nem.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) közlése szerint a besorolások a vonatkozó törvény és a kormányrendelet szabályainak megfelelően történtek. A miskolci szerződéshamisítás ügyében belső vizsgálatot indított a KLIK, ennek eredményéről későbbre ígértek tájékoztatást.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?