18 °C Budapest

Egy jó hír, egy rossz hír a nyugdíjasoknak

2014. január 16. 10:32

A jó hír: a korábban meghirdetetthez 54-hez képest 60 fürdőben vehetik igénybe a nyugdíjasok az az Erzsébet-program fürdőjegy programját. A rossz hír: a keret napok alatt elfogyott, így csak az a 15 ezer nyugdíjas válogathat a 60 fürdő olcsó belépőjegyei közül, aki már pályázott.

Néhány hete számoltunk be arról, hogy kiírták az Erzsébet-program jövő évi pályázatait: a 2014-ben harmadik évébe lépő programra 3,5 milliárd forintot biztosít a kormány. A most kiírt 62 pályázat kétszerese az első évben meghirdetettnek; 50 tematikus tábor, 6 általános pályázat is lesz, és újdonságként fürdőjegy pályázat is indul, amely kifejezetten nyugdíjasoknak szól. A program lényege, hogy a nyugdíjasok 2 500 forint befizetésével akár 25 alkalmas belépőt kaphatnak.

Figyelem! Nagyon fontos leveleket postáz a NAV - KATTINTS!

A pályázattal elnyerhető támogatást a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány gyógyfürdőkbe szóló belépőjegyek formájában nyújtja - derül ki a pályázati felhívásból. Jelentkezni az öregségi nyugellátásban részesülő, 60. életévét betöltött személyeknek lehet, akinek rendszeres havi teljes összegű ellátása nem haladja meg a 147 ezer forintot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkeznek.


A rendszer működésének lényege, hogy a nyugdíjas (aki megfelel a feltételeknek) pályáz, és ha nyer, akkor 2 500 forint befizetésével 10-25 alkalmas fürdőbelépőt kap a meghatározott fürdőkbe, Kecskeméttől Harkányig, Gyulától Miskolctapolcáig. Az elnyert támogatás legkésőbb 2014. december 31-ig vehető igénybe, a határidő meghosszabbítására nincs lehetőség. Fontos tudni, hogy a támogatás nem fedezi a fürdőbe utazás költségeit, és nem is használható fel az útiköltség megtérítésére.

Mindez már a múlté

A fürdőjegy pályázattal kapcsolatban tegnap egy jó és egy rossz hír is napvilágot látott. Egyrészt növelték a résztvevő fürdők számát, így 60 intézménybe pályázhatnak a nyugdíjasok.

Pontosabban csak pályázhattak, hiszen - mint az a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány közleményéből kiderül - a 15 ezer pályázóra kiírt keret szerdán betelt, így elvileg már nincs értelme pályázni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Pórul is járhatsz az ingyenes készpénzzel: erre figyelj! - KATTINTS!

Érdekes, hogy pont szerdán, azaz a pályázati keret elfogyásának napján nyitott információs központot a kedvezményes fürdőbelépők igénylésének segítésére Debrecen belvárosában a helyi önkormányzat és a Debreceni Gyógyfürdő Kft. Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a központ megnyitóján elmondta: az információs központ azoknak a nyugdíjasoknak nyújt segítséget, akik az Erzsébet-programban meghirdetett pályázattal elnyerhető fürdőbelépőket szeretnének igényelni.

Az információs központ a pályázatok beadásának utolsó napjáig, február 15-ig tart nyitva és várja az érdeklődő nyugdíjasokat - egyelőre azonban kérdéses, pontosan mivel is foglalkoznak majd a hátralévő egy hónapban.

Friss! Debrecenben az idősek helyi fürdőbelépőt igényelhetnek
Debrecen önkormányzata és a Debreceni Gyógyfürdő Kft. úgy döntött, hogy lehetőséget biztosít azoknak az időseknek, akik az eredeti pályázat keretében már nem tudtak fürdőbelépőt igényelni. A városi önkormányzata által biztosított keretösszeg erejéig - de legkésőbb 2014. január 31-ig - Debrecenben továbbra is lehet pályázni a kedvezményes fürdőbelépőkre - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t az önkormányzat.

A kedvezményes belépőkhöz pályázat útján juthatnak hozzá a debreceni állandó lakhellyel rendelkező nyugdíjasok. A 10 alkalomra szóló, kizárólag a debreceni Aquticum Termálfürdőben, 2500 forint önrész befizetése mellett felhasználható fürdőbelépőkre személyesen kell pályázatot beadni. Ezért folytatja munkáját a tegnap megnyitott pályázati iroda.

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem