14 °C Budapest

Hivatalos! Adót csalt a magyar celeb-pár!

MTI
2013. október 2. 15:36

Adócsalásért jogerősen is felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Gáspár Győző valóságshow-szereplőt, feleségét, valamint bűnsegédjüket a Balassagyarmati Törvényszék szerdán.

Az RTL Klub Győzike show című műsorában szereplő Gáspár Győző és Gáspárné Balla Beáta 2005-ben és 2006-ban 27,5 millió forint személyi jövedelemadót titkolt el, ezt az összeget 76,4 milliós jövedelmük után nem fizették be.

A másodfokon eljáró Balassagyarmati Törvényszék az okirat-hamisítás vonatkozásában korrigálta, de lényegében helybenhagyta a Salgótarjáni Járásbíróság tavaly októberben hozott elsőfokú ítéletét, így Gáspár Győző elsőrendű vádlottat 1 év 8 hónap, feleségét 1 év 6 hónap, míg a bűnsegédként bűnösnek talált B. A.-t 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte. A végrehajtást pedig mindhármuk esetében 3 évre felfüggesztette.

Az ítélethirdetést megelőző perbeszédekben az ügyész megerősítette, hogy végrehajtandó szabadságvesztést kér a Gáspár házaspárra, B. A. esetében pedig az elsőfokú ítélet helybenhagyását kéri.

Gáspár Győző ügyvédje vagy védence felmentését, vagy az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta, felesége védője enyhítést, illetve helybenhagyást kért, a harmadrendű vádlott védője bűncselekmény és bizonyítottság hiányában történő felmentést kért.

A vád képviselője a tárgyaláson hangsúlyozta, hogy a vádlottak szándéka a rendszeres haszonszerzés volt, azzal pedig, hogy végrehajtandó szabadságvesztést kér, nem a megtorlás a cél, hanem annak megelőzése, hogy akár ők, akár mások újabb bűncselekményt kövessenek el.

Kitért rá, az országos nézettségű tévéműsorban szereplő vádlottak akarva-akaratlanul példát mutattak, és negatív példát adtak: az átlagon felüli életszínvonaluk ellenére nem tettek eleget közteherviselési kötelezettségüknek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A vádlottak ügyvédei "okafogyottnak", "eltúlzottnak" nevezték az ügyészi indítványt, mondván, hogy a végrehajtandó szabadságvesztés szembemenne az országos gyakorlattal, a vádlottak ismertsége pedig nem lehet súlyosbító tényező.

Elmondták azt is, hogy Gáspár Győző a 2005-ös adótartozást megfizette, és törlesztett már a 2006-osból is, fennálló tartozása most 8 millió 221 ezer forint.

A bíró a jogerős ítélet indoklásában kifejtette: tekintettel a bűncselekmények elkövetése óta eltelt több mint hét évre és a költségvetést ért kár részbeni megtérülésére, nincs szükség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására. Hozzátette: a próbaidők elegendő joghátrányt jelentenek.

Elmondta azt is: vagyonelkobzásra nem kerül sor, mert az adóhatóság kötelezte a házaspárt a 2005-ös és 2006-os személyijövedelemadó-tartozás megfizetésére.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem