Ennyit keresett nyáron a legendás magyar sportoló

Pénzcentrum2013. augusztus 11. 13:02

Három rekorddal összesen 8,9 millió forintot tett zsebre Hosszú Katinka a Világkupán - írja a Bors.

Alig több mint 36 óra alatt háromszor is rövid pályás világcsúcsot - 100 és 200 m vegyesen - úszott Eindhovenben Hosszú Katinka. A barcelonai világbajnokságon két vegyes számban is aranyérmet szerzett versenyző a három rekorddal összesen 40 ezer dollárt, azaz 8,9 millió forintot kasszírozhatott, amihez még a 1,3 millió forintnyi győzelmi prémium is jár. Szóval üzletnek sem rossz világcsúcsot úszni - áll a lapban.

Több évnyi kemény munkával viszont még így is sokkal kevesebb jön össze Katinkának, mint a klasszis focistáinknak. Milliárdosok is vannak a ügyanis közöttük. Dzsudszák a legvagyonosabb, de Huszti Zoltán, Király Gábor és Gera Zoltán is milliárdosnak számít.  a

A hazai kluboknál is jól lehet keresni. A fehérvári Videoton például 13 milliót ad átlagosan az alkalmazottainak, és ebben a minimálbéres takarítótól kezdve mindenki benne van. Nem rossz üzlet tehát rúgni a bőrt.

Összehasonlításképp a magyar átlagkereset 225 600 forint, aminek nettója alig több mint 147 ezer forint havonta.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék:
karrier, sportfogadás, sport, videoton,