28 °C Budapest

Adóforintokból kaszálhatott tízmilliókat a magyar énekes

Pénzcentrum
2013. június 2. 11:00

Nem lehet tudni mennyit tett zsebre Kovács Ákos (azaz Ákos) a közmédiának írt szerzeményeiért. A piacon járatos szakember szerint egy-egy műsor előtt elhangzó dallam 10-120 ezer forintba kerül a piacon - írja a Blikk. A MTVA szokásához híven semmilyen információt nem ad, már a bíróságon van az a közérdekű adatigénylés, amit még az Átlátszó.hu nyújtott be a MTVA-nak.

Nem lehet tudni, hogy szemtelenül nagy gázsiról van-e szó az összesen 320 rádiós szignál kapcsán vagy csak rutinból hallgat a vagyonkezelő. A Blikk által megkérdezett szakértő szerint 3 millió forinttól akár 38 millió forintig terjedhet a kifizetett összeg, amit szerinte nem túl nagy munkával markolt fel az énekes, zeneszerző.

Ugyanis a szakember szakmai szempontból is véleményezte a rádiós szignálokat. "Nagy munka nem lehetett, mert ugyanúgy szólnak. Egyszer kellett kitalálni a hangzásvilágot, a stílust, onnantól kezdve készíthetett belőle akár több százat is. Régen a zenéből egyből rá lehetett ismerni, hogy milyen műsor következik, kinek szól és melyik idősávban. A szóban forgó szignálok azonban nem igazodnak a műsorok jellegéhez"

Nem munkáért ugyan, de kapott már idén pénzt Ákos az államtól, amikor 2012-ben Kossuth díjjal tüntették ki. Épp ennek az állami kitüntetésnek a növelését kezdeményezte törvénymódosítási javaslatában Lázár János fideszes képviselő. A kitüntettetek ennek elfogadása esetén több mint 10 millió forinttal gazdagodhatnak, ami csaknem kétmillió forinttal több mint amennyit még 2012-ben kaphattak a kitüntetettek. A pénzösszeg növelése maga után vonja egyéb más művészeti díjak emelkedését is. A díjak után nem kell adót fizetni.

Mint arról a Pénzcentrum.hu is beszámolt, 2012-ben 144 ezer forint volt a családi kedvezmény nélkül számított havi nettó átlagkereset a nemzetgazdaság egészében - közölte a múlt héten a Központi Statisztikai Hivatal. Ez éves szinten 1 millió 728 ezer forint.

KATTINTS! Megdöbbentő! Öt éve nem volt ekkora reálbércsökkenés

A törvényjavaslatot megelőző szabályok szerint ennek az ötszöröse, 8 millió 650 ezer forint lenne (tekintettel az ötvenezer forintra történő kerekítésre). A Miniszterelnökséget vezető államtitkár indítványának elfogadása esetén viszont csaknem kétmillió forinttal 10 millió 350 ezer forintra emelkedik a Kossuth-, illetve Széchenyi-díj összege. Ennek megfelelően 20 millió 700 ezer forint a nagydíjjal járó jutalom.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


 

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.08.02 13:37
A számviteli törvény szerinti beszámoló elektronikus úton történő letétbe helyezéséről és közzététel...
hrdoktor  |  2021.08.02 06:38
A közvélekedés szerint nyáron nincs szükség arra, hogy az immunrendszer működését étrendkiegészítőkk...
hrbonbon  |  2021.07.30 10:11
Ha nem is napi szinten, de viszonylag gyakran kérdeznek meg minket jelöltjeink, hogy hogyan öltözzen...
coachco  |  2021.07.28 17:49
Eszembe jutott egyik barátunk fia, aki járt egy magyarországi követségen, mégpedig a nagykövet meghí...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?