15 °C Budapest

Adóforintokból kaszálhatott tízmilliókat a magyar énekes

Pénzcentrum
2013. június 2. 11:00

Nem lehet tudni mennyit tett zsebre Kovács Ákos (azaz Ákos) a közmédiának írt szerzeményeiért. A piacon járatos szakember szerint egy-egy műsor előtt elhangzó dallam 10-120 ezer forintba kerül a piacon - írja a Blikk. A MTVA szokásához híven semmilyen információt nem ad, már a bíróságon van az a közérdekű adatigénylés, amit még az Átlátszó.hu nyújtott be a MTVA-nak.

Nem lehet tudni, hogy szemtelenül nagy gázsiról van-e szó az összesen 320 rádiós szignál kapcsán vagy csak rutinból hallgat a vagyonkezelő. A Blikk által megkérdezett szakértő szerint 3 millió forinttól akár 38 millió forintig terjedhet a kifizetett összeg, amit szerinte nem túl nagy munkával markolt fel az énekes, zeneszerző.

Ugyanis a szakember szakmai szempontból is véleményezte a rádiós szignálokat. "Nagy munka nem lehetett, mert ugyanúgy szólnak. Egyszer kellett kitalálni a hangzásvilágot, a stílust, onnantól kezdve készíthetett belőle akár több százat is. Régen a zenéből egyből rá lehetett ismerni, hogy milyen műsor következik, kinek szól és melyik idősávban. A szóban forgó szignálok azonban nem igazodnak a műsorok jellegéhez"

Nem munkáért ugyan, de kapott már idén pénzt Ákos az államtól, amikor 2012-ben Kossuth díjjal tüntették ki. Épp ennek az állami kitüntetésnek a növelését kezdeményezte törvénymódosítási javaslatában Lázár János fideszes képviselő. A kitüntettetek ennek elfogadása esetén több mint 10 millió forinttal gazdagodhatnak, ami csaknem kétmillió forinttal több mint amennyit még 2012-ben kaphattak a kitüntetettek. A pénzösszeg növelése maga után vonja egyéb más művészeti díjak emelkedését is. A díjak után nem kell adót fizetni.

Mint arról a Pénzcentrum.hu is beszámolt, 2012-ben 144 ezer forint volt a családi kedvezmény nélkül számított havi nettó átlagkereset a nemzetgazdaság egészében - közölte a múlt héten a Központi Statisztikai Hivatal. Ez éves szinten 1 millió 728 ezer forint.

KATTINTS! Megdöbbentő! Öt éve nem volt ekkora reálbércsökkenés

A törvényjavaslatot megelőző szabályok szerint ennek az ötszöröse, 8 millió 650 ezer forint lenne (tekintettel az ötvenezer forintra történő kerekítésre). A Miniszterelnökséget vezető államtitkár indítványának elfogadása esetén viszont csaknem kétmillió forinttal 10 millió 350 ezer forintra emelkedik a Kossuth-, illetve Széchenyi-díj összege. Ennek megfelelően 20 millió 700 ezer forint a nagydíjjal járó jutalom.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)


 

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.10.05 10:41
A különböző médiákban gyakran találkozunk olyan fogalmakkal, mint fenntarthatóság, fenntartható fejl...
vezetoi-coaching  |  2022.10.04 12:18
Sok minden érdekel, sok “projektem” van, írok róluk, miközben vannak, akik meg azt mondják, vagy a s...
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 6. csütörtök
Brúnó, Renáta
40. hét
Október 6.
A mosoly világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?