Família Kft. - 25 milliót csalt el apa és lánya

MTI
2013. március 1. 18:02

Apa és lánya ellen indult büntetőper csalás miatt pénteken a Budapesti XVIII. és XIX. kerületi Bíróságon, a vád szerint több mint kétszáz sértettnek összesen huszonöt millió forint kárt okoztak.

A vád szerint az elsőrendű vádlott, az apa 2008 októberében kezdett hozzá az Erste-Invest Hungária Első Magyar Általános Integrációs-, Vagyonkezelő- és Szolgáltató Szövetkezet létrehozásához.

A vádlott toborozta a tagokat a szövetkezethez, amelynek kiemelt céljaként azt jelölte meg, hogy tagjai részére lehetőséget nyújt - egyebek között - vállalkozásaik gazdasági hatékonyságának növelésére, kialakulóban lévő csődhelyzetek kezelésére, beruházások szervezésére, kivitelezésére, a tagok meglévő és új vállalkozásainak fejlesztésére, valamint megtakarításaik lehetséges legnagyobb profittal történő befektetésére. A szövetkezethez részjegyek jegyzése révén lehetett csatlakozni, és akár már 30-100 ezer forint befizetése mellett 20-40 százalék hozammal kecsegtetett.

A vád szerint csalás miatt már kétszer büntetett, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő apa valós célja a tagként csatlakozó emberek jegyzési céllal átadott pénzeinek összegyűjtése és azok saját célra történő felhasználása volt. Az elsőrendű vádlott lánya az ügyészség szerint részt vett a tagok beszervezésében. A vád szerint a szövetkezet tényleges gazdasági, pénzügyi tevékenységet nem végzett, a vádlottak megtévesztették a tagokat.

Az ügyész közölte: az elsőrendű vádlottat, mint különös visszaesőt 219 rendbeli, míg a másodrendű vádlottat négyrendbeli csalással vádolja. A vádlottak a tárgyaláson közölték, nem érzik magukat bűnösnek és nem kívántak vallomást tenni. A bíróság által ismertetett korábbi vallomások szerint az elsőrendű vádlott azt mondta, hogy nem követett el bűncselekményt, jogszabályok szerint járt el és a volt tagok valamint a banki beavatkozás miatt lehetetlenült el a szövetkezet. A másodrendű vádlott korábbi vallomásában azt mondta, hogy nem vett részt a tagok beszervezésében. A per a jövő héten folytatódik.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?