23 °C Budapest

Família Kft. - 25 milliót csalt el apa és lánya

MTI
2013. március 1. 18:02

Apa és lánya ellen indult büntetőper csalás miatt pénteken a Budapesti XVIII. és XIX. kerületi Bíróságon, a vád szerint több mint kétszáz sértettnek összesen huszonöt millió forint kárt okoztak.

A vád szerint az elsőrendű vádlott, az apa 2008 októberében kezdett hozzá az Erste-Invest Hungária Első Magyar Általános Integrációs-, Vagyonkezelő- és Szolgáltató Szövetkezet létrehozásához.

A vádlott toborozta a tagokat a szövetkezethez, amelynek kiemelt céljaként azt jelölte meg, hogy tagjai részére lehetőséget nyújt - egyebek között - vállalkozásaik gazdasági hatékonyságának növelésére, kialakulóban lévő csődhelyzetek kezelésére, beruházások szervezésére, kivitelezésére, a tagok meglévő és új vállalkozásainak fejlesztésére, valamint megtakarításaik lehetséges legnagyobb profittal történő befektetésére. A szövetkezethez részjegyek jegyzése révén lehetett csatlakozni, és akár már 30-100 ezer forint befizetése mellett 20-40 százalék hozammal kecsegtetett.

A vád szerint csalás miatt már kétszer büntetett, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő apa valós célja a tagként csatlakozó emberek jegyzési céllal átadott pénzeinek összegyűjtése és azok saját célra történő felhasználása volt. Az elsőrendű vádlott lánya az ügyészség szerint részt vett a tagok beszervezésében. A vád szerint a szövetkezet tényleges gazdasági, pénzügyi tevékenységet nem végzett, a vádlottak megtévesztették a tagokat.

Az ügyész közölte: az elsőrendű vádlottat, mint különös visszaesőt 219 rendbeli, míg a másodrendű vádlottat négyrendbeli csalással vádolja. A vádlottak a tárgyaláson közölték, nem érzik magukat bűnösnek és nem kívántak vallomást tenni. A bíróság által ismertetett korábbi vallomások szerint az elsőrendű vádlott azt mondta, hogy nem követett el bűncselekményt, jogszabályok szerint járt el és a volt tagok valamint a banki beavatkozás miatt lehetetlenült el a szövetkezet. A másodrendű vádlott korábbi vallomásában azt mondta, hogy nem vett részt a tagok beszervezésében. A per a jövő héten folytatódik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.09.29 13:41
A mítoszok, regék világa… passé, boring, kit érdekel, boomer-world…”…:-))) aha… Jung, a pszichoteráp...
perfekt  |  2023.09.26 11:56
Bár az OKJ-képzési rendszer tavaly év végén teljesen kifutott, de még mindig az érdeklődők 80 százal...
hrdoktor  |  2023.09.25 05:30
Az emberi társadalom mindig is átalakult, fejlődött az idők folyamán, de az elmúlt évtizedekben tapa...
laskainelli  |  2023.09.23 20:54
Boldognak lenni kellemes, sőt elképesztően jó érzés. Van, hogy a körülményeink adják meg ezt az érzé...
ajovomunkahelye  |  2023.09.14 16:38
Kincentric 5000 fő megkérdezésével végezte el globális kutatását, hogy jobban megértsük, hogyan véle...
A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 30. szombat
Jeromos
39. hét
Szeptember 30.
A népmese napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM