Família Kft. - 25 milliót csalt el apa és lánya

MTI
2013. március 1. 18:02

Apa és lánya ellen indult büntetőper csalás miatt pénteken a Budapesti XVIII. és XIX. kerületi Bíróságon, a vád szerint több mint kétszáz sértettnek összesen huszonöt millió forint kárt okoztak.

A vád szerint az elsőrendű vádlott, az apa 2008 októberében kezdett hozzá az Erste-Invest Hungária Első Magyar Általános Integrációs-, Vagyonkezelő- és Szolgáltató Szövetkezet létrehozásához.

A vádlott toborozta a tagokat a szövetkezethez, amelynek kiemelt céljaként azt jelölte meg, hogy tagjai részére lehetőséget nyújt - egyebek között - vállalkozásaik gazdasági hatékonyságának növelésére, kialakulóban lévő csődhelyzetek kezelésére, beruházások szervezésére, kivitelezésére, a tagok meglévő és új vállalkozásainak fejlesztésére, valamint megtakarításaik lehetséges legnagyobb profittal történő befektetésére. A szövetkezethez részjegyek jegyzése révén lehetett csatlakozni, és akár már 30-100 ezer forint befizetése mellett 20-40 százalék hozammal kecsegtetett.

A vád szerint csalás miatt már kétszer büntetett, jelenleg előzetes letartóztatásban lévő apa valós célja a tagként csatlakozó emberek jegyzési céllal átadott pénzeinek összegyűjtése és azok saját célra történő felhasználása volt. Az elsőrendű vádlott lánya az ügyészség szerint részt vett a tagok beszervezésében. A vád szerint a szövetkezet tényleges gazdasági, pénzügyi tevékenységet nem végzett, a vádlottak megtévesztették a tagokat.

Az ügyész közölte: az elsőrendű vádlottat, mint különös visszaesőt 219 rendbeli, míg a másodrendű vádlottat négyrendbeli csalással vádolja. A vádlottak a tárgyaláson közölték, nem érzik magukat bűnösnek és nem kívántak vallomást tenni. A bíróság által ismertetett korábbi vallomások szerint az elsőrendű vádlott azt mondta, hogy nem követett el bűncselekményt, jogszabályok szerint járt el és a volt tagok valamint a banki beavatkozás miatt lehetetlenült el a szövetkezet. A másodrendű vádlott korábbi vallomásában azt mondta, hogy nem vett részt a tagok beszervezésében. A per a jövő héten folytatódik.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?