29 °C Budapest

Kaszáltak a szupergazdagok 2012-ben: ki nyerte a legtöbbet?

Pénzcentrum
2013. január 6. 07:41

Tovább gazdagodtak a szupergazdagok 2012-ben - így összegezhetjük a Forbes magazin szerint a tavalyi évet. A világ száz leggazdagabb emberének vagyona 241 milliárd dollárral (53 ezer milliárd forint) nőtt tavaly.

Kimondottan sikeres évet zárt a világ száz leggazdagabb embere - derül ki abból a listából, amit a Bloomberg közölt a napokban, a szupergazdagok vagyonát folyamatosan követő Forbes magazin adatai alapján. A TOP 100-ból mindössze 16 milliárdosnak csökkent a vagyona az elmúlt évben.

Carlos Slim


A világ leggazdagabb emberének továbbra is a mexikói telekommunikációs mogul, Carlos Slim számít. A 74 éves üzletember vagyona 13,4 milliárd dollárral nőtt, így jelenleg 76,4 milliárd dollárra becsülhető.

Bill Gates


A második helyen található az amerikai Bill Gates, a Microsoft alapítója, akinek vagyon 7 milliárd dollárral gyarapodott az elmúlt évben. A világ legismertebb informatikai gurujának vagyonát 62,7 milliárd dollárra taksálják, a tavalyi évben 7 milliárddal lett gazdagabb.

Amancio Ortega


Harmadik helyen szerepel Európa leggazdagabbja: a spanyol Amancio Ortega, a világ legnnagyobb ruházati cégcsoportja, az Inditex (Zara, Bershka, Pull&Bear) tulajdonosa. Vagyona a Forbes szerint 22,2 milliárd dollárral nőtt tavaly, így mára eléri az 57 milliárd dollárt.

Warren Buffett


A negyedik helyre csúszott Warren Buffett. A 82 éves amerikai részvénybefektető és üzletember vagyona 5 milliárd dollárral nőtt, így jelenleg közel 48 milliárd dollárra taksálják. Buffett azért maradhatott le a dobogóról, mert a hírek szerint kimondottan sokat adakozott az elmúlt hónapokban: úgy tudni, 3 milliárd dollárt adományozott különféle - leginkább családtagjai által vezetett- alapítványoknak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Ingvar Kamprad


Ötödik helyen szintén egy európai szupergazdag, Ingvar Kamprad, az IKEA legendás alapítója található. Kamprad 6 milliárd dollárral lett gazdagabb 2012-ben, így vagyona megközelíti a 43 milliárdot.

A nagy vesztesek közül kiemelkedik Mark Zuckerberg. A Facebook alapítója 5,2 milliárd dolláros buktával zárta az elmúlt évet. A 28 éves Zuckerbergnek 12,3 milliárd dollárra apadt a vagyona, igaz, ő is jelentős összegeket adományozott 2012-ben.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem