12 °C Budapest

Így él az X-faktor aduásza, nem kell nyomorognia

Pénzcentrum
2012. december 1. 13:02

Nem kell nélkülöznie az X-faktor sztárjának; az apja lemezei után kapott jogdíjakból meg tud élni - árulta el a Blikknek Zámbó Krisztián. Emellett reméli, a tehetségkutatóval annyit elért, hogy a későbbiekben is hívják majd fellépésekre. A Krisztiánt megillető jogdíjak pontos összege nem ismert.

- Amíg beindul az énekesi pályám, addig sem lesz gondom. Hál' Istennek, az édesapám után kapok örökséget, jogdíjakat. Most is jönnek ezek a pénzek, és ez valamilyen szinten segítség, ebből tudok majd megélni - mondta el a Blikknek az X-faktor múlt szombati adásának kiesője. Krisztián azt is bevallotta, egyelőre sodródik, várja a lehetőségeket, amelyek bizonyára megtalálják majd, amint véget ér az X-Faktor.

Pontos adatot nem lehet tudni a Krisztiánnak kifizetett jogdíj összegéről, de korábbi nyilatkozatok, illetve becslések alapján feltételezhető, hogy több millió forintról van szó. Az Artisjus korábban annyi közölt a jogdíjak megoszlásáról, hogy 2011-ben 365 zenész kapott 1 millió forintnál magasabb összeget.

Még kevesebb gondja lenne Krisztiánnak, ha nem herdálta volna el az apja halála után kapott örökséget, ám abból a pénzből egy fillér nem maradt. A fiú nem titkolta, a nyakára hágott az apai hagyatéknak, ami pár év alatt elfogyott - írta még 2010 áprilisában a Best magazin.

Zámbó Jimmy 2001. január 2-án bekövetkezett halála után egy csapásra minden idők legsikeresebb magyar popzenésze lett: 2001 februárjában a Mahasz lemezeladási toplistájának első 13 helyét foglalták el az albumai. Jimmy összes lemeze szerepelt a toplista élén. Az egyedülálló teljesítmény bekerült a Guinness Világrekordok közé. A record felállítása pillanatában Zámbó Jimmy lemezei közül a Jimmy's Roussos és a II. Jimmy négyszeres, a Jimmy IV. és a Szeress, hogy szerethessenek háromszoros, a Mit akarsz a boldogságtól, a Best of 2, valamint a Dalban mondom el kétszeres platinalemezek voltak.

Jimmy 1994-ben a Jimmy´s Roussos, 1995-ben a Szeress, hogy szerethessenek, 1996-ban pedig a Mit akarsz a boldogságtól? című albumaival az első helyen végzett a Mahasz éves listáján. 1997-ben a harmadik, 1998-ban a második helyig jutott slágereinek két Best of válogatása, míg a Fogadj örökbe album a 9. helyen végzett. A következő évben a 49. helyig jutott a Budapest Sportcsarnokban adott teltházas koncertjének felvétele. A halála előtt, 2000-ben, a Karácsony Jimmyvel album már a megjelenése hetében aranylemez lett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Egy sima, egy fordított

Zámbó Krisztián végigszenvedte az X-faktor döntőjét, miközben Oláh Gergő hétről hétre magabiztosan menetel előre. A salgótarjáni énekesnek és családjának óriási fordulatot vehet az élete az X-faktor révén.

KATTINTS! Ő lesz az X-faktor nyertese? Most még nyomorog

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem