Ő lesz az X-faktor nyertese? Most még nyomorog

Pénzcentrum
2012. október 20. 13:05

Óriási fordulatot vehet az élete az X-faktor tehetségkutató verseny döntőjében eddig sikeresen menetelő salgótarjáni énekesnek és családjának. A kétgyermekes Oláh Gergő korábban közmunkásként dolgozott és feleségével két gyermeket neveltek albérleti lakásukban nagyjából havi 114 ezer forintból. A családi kassza a felére apadt, miután a családfő most énekesi karrierjét építi, azt remélve, hogy a későbbiekben nem kell majd azon gondolkodniuk, hogy bevásároljanak, vagy az albérleti díjat fizessék-e ki.

A 24 éves apuka a salgótarjáni panelből néhány hónappal ezelőtt álmodni sem mert arról, hogy valaha is megadatik neki, hogy olyan körülmények között élhet, mint az X-faktor Házban. Gergő négy éve házas, és a pénz sosem vetette fel őket - írja a Best.

Miután bekerült az X-faktor élő show-jába, feleségének és két gyermekének a családi pótlékból és a gyesből kell megélnie. Addig sem vetette fel őket a pénz, amíg Gergő dolgozott, ugyanis közmunkásként kereste a család kenyerét. A közmunkás minimálbérugyanis az idén mindössze 71 800 forint teljes munkaidőben.

Viszlát, étkezési jegy, nem adnak jövőre a munkáltatók - KATTINTS!

Hiába van Gergőnek két gyermeke, ebből csak az egyik után tudta teljes egészében kihasználni a havi 10 ezer forintos családi adókedvezményt, a másik gyermek után viszont csak 1 500 forintot tud érvényesíteni a 10 ezer forintból. Nettóban 58 517 forint marad a bruttó 71 800 forintból. Ehhez jön még a két gyermek utáni családi pótlék, ami 26 600 forint és a kisebbik gyermek után kapott gyes, amelynek összege havonta 28 500 forint, ami után nem kell sem járulékot, sem adót fizetni. A négytagú családnak így - ha az apa teljes munkaidőben dolgozott közmunkásként - akkor nagyjából 114 ezer forintból kell kijönnie egy hónapban.


A család jelenleg még albérletben él. Salgótarjánban egy kétszobás panellakásért nagyjából 25-30 ezer forint bérleti díjat kell fizetni. Gergő sokat gondolkodott azon, hogy jelentkezzen-e az X-faktorba, hiszen feleségének így egyedül kell boldogulnia két kisgyermekükkel. Most viszont már úgy gondolja, jól döntött. Szerencséjére meg tudta beszélni a főbérlőjével, hogy az albérleti díjra adjon nekik némi haladékot - írja a Best magazin.

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.12.05 06:29
Az aktív életmóddal az egészségünket és a koncentrációs képességeinket is javíthatjuk. [...] Bővebb...
perfekt  |  2022.12.02 09:30
A 2022. november 22-i parlamenti ülésen megszavazták a 2023-tól hatályos adótörvény változásokat. A...
laskainelli  |  2022.11.29 12:44
A külvilág minden napra tartogat valami megküzdenivalót, ami talán kissé jobban feszíti a határainka...
ajovomunkahelye  |  2022.11.28 17:00
A világban zajló események, mint a világjárvány, a háború és a gazdasági bizonytalanság a különböző...
coachco  |  2022.11.26 10:31
Az alábbi írás főszereplői a fák, köztük egy bizonyos tölgy, a természet és az ember. [...] Bővebbe...
Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?