11 °C Budapest

Ő lesz az X-faktor nyertese? Most még nyomorog

Pénzcentrum
2012. október 20. 13:05

Óriási fordulatot vehet az élete az X-faktor tehetségkutató verseny döntőjében eddig sikeresen menetelő salgótarjáni énekesnek és családjának. A kétgyermekes Oláh Gergő korábban közmunkásként dolgozott és feleségével két gyermeket neveltek albérleti lakásukban nagyjából havi 114 ezer forintból. A családi kassza a felére apadt, miután a családfő most énekesi karrierjét építi, azt remélve, hogy a későbbiekben nem kell majd azon gondolkodniuk, hogy bevásároljanak, vagy az albérleti díjat fizessék-e ki.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A 24 éves apuka a salgótarjáni panelből néhány hónappal ezelőtt álmodni sem mert arról, hogy valaha is megadatik neki, hogy olyan körülmények között élhet, mint az X-faktor Házban. Gergő négy éve házas, és a pénz sosem vetette fel őket - írja a Best.

Miután bekerült az X-faktor élő show-jába, feleségének és két gyermekének a családi pótlékból és a gyesből kell megélnie. Addig sem vetette fel őket a pénz, amíg Gergő dolgozott, ugyanis közmunkásként kereste a család kenyerét. A közmunkás minimálbérugyanis az idén mindössze 71 800 forint teljes munkaidőben.

Viszlát, étkezési jegy, nem adnak jövőre a munkáltatók - KATTINTS!

Hiába van Gergőnek két gyermeke, ebből csak az egyik után tudta teljes egészében kihasználni a havi 10 ezer forintos családi adókedvezményt, a másik gyermek után viszont csak 1 500 forintot tud érvényesíteni a 10 ezer forintból. Nettóban 58 517 forint marad a bruttó 71 800 forintból. Ehhez jön még a két gyermek utáni családi pótlék, ami 26 600 forint és a kisebbik gyermek után kapott gyes, amelynek összege havonta 28 500 forint, ami után nem kell sem járulékot, sem adót fizetni. A négytagú családnak így - ha az apa teljes munkaidőben dolgozott közmunkásként - akkor nagyjából 114 ezer forintból kell kijönnie egy hónapban.


LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A család jelenleg még albérletben él. Salgótarjánban egy kétszobás panellakásért nagyjából 25-30 ezer forint bérleti díjat kell fizetni. Gergő sokat gondolkodott azon, hogy jelentkezzen-e az X-faktorba, hiszen feleségének így egyedül kell boldogulnia két kisgyermekükkel. Most viszont már úgy gondolja, jól döntött. Szerencséjére meg tudta beszélni a főbérlőjével, hogy az albérleti díjra adjon nekik némi haladékot - írja a Best magazin.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.10.27 10:25
A hatályos Szja törvény szerint az az egyéni vállalkozó, aki a vállalkozói szja szerint adózza a jöv...
laskainelli  |  2021.10.26 14:32
Veled is előfordult már, hogy a társad nem tartotta be az ígéretét, vagy nem osztott meg veled egy f...
hrdoktor  |  2021.10.25 06:39
Még mindig túl sok férfi ódzkodik a kivizsgálásoktól, főleg akkor, ha a húgyutak vagy a nemi szervek...
vezetoi-coaching  |  2021.10.24 23:50
A siker def. meglehetősen rugalmas, ha nem alaktalan (kritérium, mint égen a csillag…), ráadásul idő...
legacykft  |  2021.10.22 20:03
A robotika, a mesterséges intelligencia korában még mindig az emberi erőforrást mondhatjuk a legérté...
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?