Hova érdemes születni 2013-ban? Itt a lista

Pénzcentrum
2012. november 29. 11:12

2013-ban Svájcba lesz a legjobb születni, de Ausztráliában, Norvégiában és Svédországban is jó esélyekkel indulnak jövőre az újszülöttek - derül ki egy friss felmérésből. Magyarország a középmezőnyben szerepel, bár legtöbb szomszédunk megelőz minket.

Közzétette Hova szülessünk 2013-ban elnevezésű toplistáját az Economist Intelligence Unit kutatócég. A felmérés azon alapszik, hogy a hosszú távú prognózisok szerint az egyes országokban milyenek a kilátások az életminőség, a jólét, a közszolgáltatások, a közintézményekbe vetett bizalom szempontjából. A felmérés készítői az egyes (leginkább gazdasági) mutatók alapján azt vizsgálják, hogy a világ országai milyen mértékben biztosítják, biztosíthatják a biztonságos és virágzó élet lehetőségét a következő években, évtizedekben.

A 11 vizsgált tényező közül ugyanakkor a személyes gazdagság - illetve annak esélye- csak az egyik. Figyelembe veszik a közintézmények, az egészségügy fejlettségét, sőt, a bűnözés mértékét is, de földrajzi és világgazdasági tényezők is számítanak a rangsor elkészítésénél.

Mennyi lesz a fizetésed jövőre? Most megtudhatod! - KATTINTS!

Talán nem meglepő, hogy a lista élén Svájc végzett: az alpesi állam gazdasági fejlettsége vitathatatlan, a lista készítői szerint az ország hosszú távon magas színvonalú életkörülményeket tud nyújtani állampolgárainak. Hasonlóan pozitívak a kilátások a második helyen szereplő Ausztráliában és a harmadik helyezett Norvégiában is. Az európai államok közül előkelő helyen szerepelnek a skandináv országok (Svédország a 4., Dánia az 5., Finnország a 11.), Hollandia, Írország és Belgium is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Magyarország a lista középmezőnyében, a 46. helyen szerepel (a szintén 46. helyen található Horvátországgal együtt). Régiós társaink ugyanakkor megelőznek minket: Ausztria a 13., Csehország a 28., Szlovénia a 32., Lengyelország a 33., Szlovákia a 35. helyen található. Érdekes, hogy megelőz minket Kuba, Kolumbia, Peru, Chile, Venezuela és Mexikó is.

A lista legutolsó helyén Nigéria szerepel, de hasonlóan rossz lesz születni Kenyába is. A legrosszabbak között tartják számon Ukrajnát is: keleti szomszédunk a 80-as lista 78. helyén szerepel.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
perfekt  |  2023.02.03 09:59
A cikksorozat első részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés összeállí...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?