-1 °C Budapest

Hova érdemes születni 2013-ban? Itt a lista

Pénzcentrum
2012. november 29. 11:12

2013-ban Svájcba lesz a legjobb születni, de Ausztráliában, Norvégiában és Svédországban is jó esélyekkel indulnak jövőre az újszülöttek - derül ki egy friss felmérésből. Magyarország a középmezőnyben szerepel, bár legtöbb szomszédunk megelőz minket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Közzétette Hova szülessünk 2013-ban elnevezésű toplistáját az Economist Intelligence Unit kutatócég. A felmérés azon alapszik, hogy a hosszú távú prognózisok szerint az egyes országokban milyenek a kilátások az életminőség, a jólét, a közszolgáltatások, a közintézményekbe vetett bizalom szempontjából. A felmérés készítői az egyes (leginkább gazdasági) mutatók alapján azt vizsgálják, hogy a világ országai milyen mértékben biztosítják, biztosíthatják a biztonságos és virágzó élet lehetőségét a következő években, évtizedekben.

A 11 vizsgált tényező közül ugyanakkor a személyes gazdagság - illetve annak esélye- csak az egyik. Figyelembe veszik a közintézmények, az egészségügy fejlettségét, sőt, a bűnözés mértékét is, de földrajzi és világgazdasági tényezők is számítanak a rangsor elkészítésénél.

Mennyi lesz a fizetésed jövőre? Most megtudhatod! - KATTINTS!

Talán nem meglepő, hogy a lista élén Svájc végzett: az alpesi állam gazdasági fejlettsége vitathatatlan, a lista készítői szerint az ország hosszú távon magas színvonalú életkörülményeket tud nyújtani állampolgárainak. Hasonlóan pozitívak a kilátások a második helyen szereplő Ausztráliában és a harmadik helyezett Norvégiában is. Az európai államok közül előkelő helyen szerepelnek a skandináv országok (Svédország a 4., Dánia az 5., Finnország a 11.), Hollandia, Írország és Belgium is.


Magyarország a lista középmezőnyében, a 46. helyen szerepel (a szintén 46. helyen található Horvátországgal együtt). Régiós társaink ugyanakkor megelőznek minket: Ausztria a 13., Csehország a 28., Szlovénia a 32., Lengyelország a 33., Szlovákia a 35. helyen található. Érdekes, hogy megelőz minket Kuba, Kolumbia, Peru, Chile, Venezuela és Mexikó is.

A lista legutolsó helyén Nigéria szerepel, de hasonlóan rossz lesz születni Kenyába is. A legrosszabbak között tartják számon Ukrajnát is: keleti szomszédunk a 80-as lista 78. helyén szerepel.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.01.20 09:24
Nem tudod, hogy mi akarsz lenni, ha nagy leszel? Vagy már nagy vagy, és még mindig nem tudod? A szen...
perfekt  |  2022.01.19 08:18
2022. évi első, közbeszerzési témájú bejegyzésünket - évek óta követett gyakorlatunknak megfelelően...
coachco  |  2022.01.18 16:34
Hetvenhét éve annak, hogy felszabadult a budapesti gettó. Ezt a hírt hallva eszembe jutott az a pár...
hrdoktor  |  2022.01.17 06:30
Bár a home office-ban az otthon kényelmében vagyunk, sokan tapasztalhatják, hogy a virtuális megbesz...
laskainelli  |  2022.01.15 18:39
A párban érkező klienseim egy része azzal a “panasszal” érkezik, hogy a kapcsolatukban hónapok óta n...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 21. péntek
Ágnes
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?