Már csak hetek vannak hátra! Ezt a kis pénzt se hagyjuk elveszni!

2012. november 26. 05:23

Év végéig használhatjuk fel az Üdülési Csekkeket Pár hetük maradt azoknak, akik el szeretnék költeni megmaradt Üdülési Csekkjüket. A 2012-es érvényességi idővel rendelkező utalványok ugyanis már csak december 31-ig válthatók be - és még mindig több mint egymilliárd forint értékű van belőlük forgalomban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2012. január 1-vel megszűnt az Üdülési Csekk kibocsátása, így a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. feladata - ezzel a termékkel kapcsolatban - a forgalomban lévő csekkek elszámolására korlátozódik. Minden, 2012-ben lejáró Üdülési Csekk 2012. december 31-ig váltható be. Az elfogadóhelyi szerződések határozatlan érvényességét határozott időtartamra, 2013. március 31-re módosították. Ez idő alatt minden elfogadott Üdülési Csekk elszámolása meg fog történni - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. (NÜSZ).

Mint megtudtuk, jelenleg mintegy 1,3 milliárd forint értékű, és közel 480 ezer darab Üdülési Csekk van forgalomban. A NÜSZ-nél az elmúlt időszakban azt tapasztalják, hogy az elszámolásra váró csekkek mennyisége nő, ezért arra számítanak, hogy a december 31-ig fel nem használt Üdülési Csekkek értéke minimális lesz. A fel nem használt Üdülési Csekkekből származó eredményt is szociális feladatok ellátására fordítja a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.


Részben a még forgalomban levő Üdülési Csekkek felhasználására indított kampányt szeptemberben a Magyar Turizmus (MT) Zrt. és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSzÉSz). A kampány egyik célja, hogy a lakosságot a még kint lévő Üdülési Csekkek érvényességi időn belüli beváltására ösztönözze a szálláshelyeken, illetve hogy a SZÉP kártya szálláshelyi felhasználását erősítse a belföldi turizmus élénkítése érdekében - tájékoztatta lapunkat az MT Zrt.

Az MT Zrt. célja - az Üdülési csekk kivezetése után - változatlanul a belföldi utazások ösztönzése, a vendégéjszakák számának növelése a hazai kereskedelmi szálláshelyeken, hogy a belföldi utazáshoz kapcsolódó szolgáltatásokra fordítsák a SZÉP kártyán rendelkezésre álló összegeket. A jövő évi marketingtervükben is számos, a belföldi turizmus ösztönzését célzó kampány és akció szerepel.

Mire költsük a megmaradt összeget?

Bár az MT Zrt. azt javasolja, hogy a megmaradt üdülési csekkeket mindenképp belföldi utazásra és szálláshelyekre költsük el, sokaknak csak pár ezer forintnyi Üdülési Csekkje maradt, ezért érdemes számba venni azokat az olcsóbb lehetőségeket is. Vehetünk például Üdülési csekkel mozijegyet, fürdőbelépőket, fizethetünk vele autópályadíjat, vagy akár buszjegyre, vonatjegyre is költhetjük, sőt, utasbiztosítást is fizethetünk vele. Fontos tudni, hogy Üdülési Csekkel történő fizetés esetén készpénz visszaadásra nincs lehetőség.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

A SZÉP kártyát is bukhatod
A SZÉP kártya tulajdonosok számára fontos információ, hogy a 2011-ben feltöltött juttatások érvényességi ideje 2012. december 31-én lejár. A felhasználásra nem került egyenlegek a későbbiekben nem válthatóak be és nem fizethetők vissza.

Fontos tudni, hogy először mindig a korábban feltöltött egyenleg kerül felhasználásra, és amikor ez elfogy, akkor kezdődik a később feltöltött egyenleg felhasználása.

 

Fontos változások a SZÉP kártyánál

Megváltoztak a SZÉP kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályai vasárnaptól.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.26 14:32
Veled is előfordult már, hogy a társad nem tartotta be az ígéretét, vagy nem osztott meg veled egy f...
perfekt  |  2021.10.26 09:15
A Kormány 2021 októberében benyújtotta a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról szóló 20...
hrdoktor  |  2021.10.25 06:39
Még mindig túl sok férfi ódzkodik a kivizsgálásoktól, főleg akkor, ha a húgyutak vagy a nemi szervek...
vezetoi-coaching  |  2021.10.24 23:50
A siker def. meglehetősen rugalmas, ha nem alaktalan (kritérium, mint égen a csillag…), ráadásul idő...
legacykft  |  2021.10.22 20:03
A robotika, a mesterséges intelligencia korában még mindig az emberi erőforrást mondhatjuk a legérté...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09