-5 °C Budapest

Már csak hetek vannak hátra! Ezt a kis pénzt se hagyjuk elveszni!

2012. november 26. 05:23

Év végéig használhatjuk fel az Üdülési Csekkeket Pár hetük maradt azoknak, akik el szeretnék költeni megmaradt Üdülési Csekkjüket. A 2012-es érvényességi idővel rendelkező utalványok ugyanis már csak december 31-ig válthatók be - és még mindig több mint egymilliárd forint értékű van belőlük forgalomban.

2012. január 1-vel megszűnt az Üdülési Csekk kibocsátása, így a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. feladata - ezzel a termékkel kapcsolatban - a forgalomban lévő csekkek elszámolására korlátozódik. Minden, 2012-ben lejáró Üdülési Csekk 2012. december 31-ig váltható be. Az elfogadóhelyi szerződések határozatlan érvényességét határozott időtartamra, 2013. március 31-re módosították. Ez idő alatt minden elfogadott Üdülési Csekk elszámolása meg fog történni - tájékoztatta a Pénzcentrum.hu-t a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. (NÜSZ).

Mint megtudtuk, jelenleg mintegy 1,3 milliárd forint értékű, és közel 480 ezer darab Üdülési Csekk van forgalomban. A NÜSZ-nél az elmúlt időszakban azt tapasztalják, hogy az elszámolásra váró csekkek mennyisége nő, ezért arra számítanak, hogy a december 31-ig fel nem használt Üdülési Csekkek értéke minimális lesz. A fel nem használt Üdülési Csekkekből származó eredményt is szociális feladatok ellátására fordítja a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.


Részben a még forgalomban levő Üdülési Csekkek felhasználására indított kampányt szeptemberben a Magyar Turizmus (MT) Zrt. és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSzÉSz). A kampány egyik célja, hogy a lakosságot a még kint lévő Üdülési Csekkek érvényességi időn belüli beváltására ösztönözze a szálláshelyeken, illetve hogy a SZÉP kártya szálláshelyi felhasználását erősítse a belföldi turizmus élénkítése érdekében - tájékoztatta lapunkat az MT Zrt.

Az MT Zrt. célja - az Üdülési csekk kivezetése után - változatlanul a belföldi utazások ösztönzése, a vendégéjszakák számának növelése a hazai kereskedelmi szálláshelyeken, hogy a belföldi utazáshoz kapcsolódó szolgáltatásokra fordítsák a SZÉP kártyán rendelkezésre álló összegeket. A jövő évi marketingtervükben is számos, a belföldi turizmus ösztönzését célzó kampány és akció szerepel.

Mire költsük a megmaradt összeget?

Bár az MT Zrt. azt javasolja, hogy a megmaradt üdülési csekkeket mindenképp belföldi utazásra és szálláshelyekre költsük el, sokaknak csak pár ezer forintnyi Üdülési Csekkje maradt, ezért érdemes számba venni azokat az olcsóbb lehetőségeket is. Vehetünk például Üdülési csekkel mozijegyet, fürdőbelépőket, fizethetünk vele autópályadíjat, vagy akár buszjegyre, vonatjegyre is költhetjük, sőt, utasbiztosítást is fizethetünk vele. Fontos tudni, hogy Üdülési Csekkel történő fizetés esetén készpénz visszaadásra nincs lehetőség.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A SZÉP kártyát is bukhatod
A SZÉP kártya tulajdonosok számára fontos információ, hogy a 2011-ben feltöltött juttatások érvényességi ideje 2012. december 31-én lejár. A felhasználásra nem került egyenlegek a későbbiekben nem válthatóak be és nem fizethetők vissza.

Fontos tudni, hogy először mindig a korábban feltöltött egyenleg kerül felhasználásra, és amikor ez elfogy, akkor kezdődik a később feltöltött egyenleg felhasználása.

 

Fontos változások a SZÉP kártyánál

Megváltoztak a SZÉP kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályai vasárnaptól.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.02.06 07:49
Kell-e tudás? És hogy szerezzük meg? És a gyerekeinknek hogyan adjuk át, ha bennünk megvan? Pláne, h...
hrdoktor  |  2023.02.06 06:28
A C-vitamin a legelső, legismertebb, legnépszerűbb táplálékkiegészítő, amely szinte minden család há...
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
perfekt  |  2023.02.03 09:59
A cikksorozat első részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés összeállí...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 8. szerda
Aranka
6. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?