Tényleg ennyit kapnak az aranyérmesek? Jól fizet az olimpia

Pénzcentrum
2012. augusztus 15. 15:08

Sajtóértesülések szerint akár másfélszeresét is kaphatják pekingi állami juttatásuknak a londoni olimpián aranyérmes magyar sportolók. A Pénzcentrum.hu olvasóinak véleménye szerint is 20 millió forint feletti jutalmat érdemelnének legsikeresebb sportolóink.

A négy évvel ezelőtti pekingi 20 millióhoz képest a londoni egyéni bajnokok akár 30-35 millió forintra is számíthatnak - értesült a Blikk. Ezúttal is az első nyolcba bekerülők számíthatnak anyagi elismerésre, és változatlan az is, hogy az első hat adómentes juttatásban részesül.

A lap úgy tudja, a Magyar Olimpiai Bizottságban már javában dolgoznak a rendelkezésre álló keret elosztásán, hiszen a javaslatokat hamarosan az elnökség elé kell vinni. Két elképzelés is terítéken van, az egyik szerint 30, a másik alapján 35 milliót kapnának az egyéni aranyérmesek.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke a lapnak annyit megerősített, hogy a londoni hősök markánsan több pénzre számíthatnak, mint négy évvel ezelőtt, a pekingi olimpia után. Molnár Zoltán, a szervezet főtitkára pedig elmondta, hogy az elnökség két héten belül meghozza döntését, s azt a javaslatot még a kormány elé kell terjeszteni, de biztos benne, hogy a parlamenti ünnepségig, szeptember 18-ig a versenyzők és edzőik számlájára kerülnek a jutalmak.

A Pénzcentrum.hu kedden arról kérdezte olvasóit, szerintük mekkora pénzjutalmat kapjanak az olimpiai aranyérmesek. Szigorúan nem-reprezentatív felmérésünk (melyre 12 ezernél is több szavazat érkezett) eredménye szerint olvasóink 20 millió forintnál is többet adnának a legjobbaknak (34%), 18 százalékuk gondolja úgy, hogy 15 millió és 20 millió forint közötti jutalmat érdemelnek az aranyérmesek.


Olvasóink 9 százaléka 50 milliónál is többet adna, 4 százalékuk viszont úgy gondolja, sportolóinknak az erkölcsi győzelemmel kellene beérniük.

Életjáradék 35 éves kortól

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Jelenleg az aranyérmes olimpikonok 213 ezer forintos havi juttatást (az előző évi országos szintű bruttó nominál átlagkeresetnek megfelelő összeget) kapnak, miután betöltik a 35. évüket - mondta el az InfoRádiónak Török Olivér, a Magyar Olimpiai Bizottság sajtófőnöke. Hozzátette: az ezüst- és bronzérmesek, továbbá edzőik és özvegyeik is részesülnek juttatásban.

Török Olivér hozzátette: az ezüstérmes az olimpiai bajnoki járadék 60 százalékát (127800 forintot) kapja meg, a harmadik helyezett pedig a 40 százalékét (82500 forint).

A kétszeres olimpiai bajnoknak 20 százalék nagyobb összeg jár - ami jelenleg 255600 forintnak felel meg. A háromszoros bajnok 140 (288200 forint), a négyszeres pedig 160 százalékot (340800) kap.

Az edzők és az özvegyek is számíthatnak járadékra: az érmeseknek járó összegnek az 50 százalékát kapják meg. A MOB nem tesz különbséget az egyéni érmesek és a csapatjátékosok járadéka között.

HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem