Már az Olimpiát is megszállták a kínai hamisítók

Pénzcentrum
2012. augusztus 2. 19:02

Lehetséges, hogy hamisított felszereléseket kaptak az egyiptomi sportolók - ismerte el az Egyiptomi Olimpiai Bizottság, miután az egyik szinkronúszó nyilvánosságra hozta: Nike logós sporttáskáján Adidas logós cipzárak vannak.

Felmerült a gyanúja annak, hogy az egyiptomi olimpiai delegáció tagjai hamis sportruhákat kaptak, miután Yomna Khallaf szinkronúszó hölgy nyilvánosságra hozta sporttáskája "szokatlan" márkajelzését. A táskán jól látható Nike jelzés szerepel, ellenben a cipzárakat az Adidas logójával látták el.

Az Egyiptomi Olimpiai Bizottság a hír kapcsán megdöbbenésének adott hangot, hogy a sportfelszerelés nem a Nike-től származik. A sportcég pedig aggodalmának adott hangot, hogy az egyiptomi sportolók nem megfelelő minőségű felszereléssel vesznek részt a sporteseményen.

A BBC News beszámolója szerint Gen Mahmoud Ahmed Ali, az Egyiptomi Olimpiai Bizottság elnöke közölte, anyagi okokból szerződtek kínai értékesítővel a sportfelszerelések beszerzésére: az egyiptomi nehéz gazdasági helyzet miatt a lehető legolcsóbb megoldást keresték.

A Nike és az olimpiai bizottság tárgyalásokat kezdett a helyzet rendezésére. Ennek eredményeként bár az egyiptomi fél felajánlotta, hogy új felszereléseket vásárol, a Nike végül adományként juttatta el a sportolókhoz az új, eredeti felszereléseket.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 21. kedd
Benedek
12. hét
Március 21.
Az erdők világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?