Már az Olimpiát is megszállták a kínai hamisítók

Pénzcentrum
2012. augusztus 2. 19:02

Lehetséges, hogy hamisított felszereléseket kaptak az egyiptomi sportolók - ismerte el az Egyiptomi Olimpiai Bizottság, miután az egyik szinkronúszó nyilvánosságra hozta: Nike logós sporttáskáján Adidas logós cipzárak vannak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Felmerült a gyanúja annak, hogy az egyiptomi olimpiai delegáció tagjai hamis sportruhákat kaptak, miután Yomna Khallaf szinkronúszó hölgy nyilvánosságra hozta sporttáskája "szokatlan" márkajelzését. A táskán jól látható Nike jelzés szerepel, ellenben a cipzárakat az Adidas logójával látták el.

Az Egyiptomi Olimpiai Bizottság a hír kapcsán megdöbbenésének adott hangot, hogy a sportfelszerelés nem a Nike-től származik. A sportcég pedig aggodalmának adott hangot, hogy az egyiptomi sportolók nem megfelelő minőségű felszereléssel vesznek részt a sporteseményen.

A BBC News beszámolója szerint Gen Mahmoud Ahmed Ali, az Egyiptomi Olimpiai Bizottság elnöke közölte, anyagi okokból szerződtek kínai értékesítővel a sportfelszerelések beszerzésére: az egyiptomi nehéz gazdasági helyzet miatt a lehető legolcsóbb megoldást keresték.

A Nike és az olimpiai bizottság tárgyalásokat kezdett a helyzet rendezésére. Ennek eredményeként bár az egyiptomi fél felajánlotta, hogy új felszereléseket vásárol, a Nike végül adományként juttatta el a sportolókhoz az új, eredeti felszereléseket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?