12 °C Budapest

Luxusutazáson a végrehajtók, de ki fizette?

Pénzcentrum
2011. október 19. 12:33

Amerikai luxusúton vettek részt a bírósági végrehajtók októberben. A sajtóértesülésekkel ellentétben azonban a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara nem járult hozzá a költségekhez, az érintett végrehajtók magánszervezésű, csoportos utazásban vettek részt, saját szabadságuk és pénztárcájuk terhére.

Amerikai luxusúton vett részt néhány hazai végrehajtó. Amíg itthon egyre több család ajtaján kopogtatnak a kamara tagjai, addig 24 szerencsés végrehajtó a tengeren túl pihente ki fáradalmait.

Sajtóértesülések szerint a 13 napos luxusút során négycsillagos szállodában szálltak meg a végrehajtók, s a néhány szakmai előadás között ellátogattak az Amerikai Ligában játszó két csapat, az LA Galaxy (David Beckham csapata) és a Real Salt Lake futballmeccsére, Los Angeles-i városlátogatásukon megnézték a Hollywood feliratot, a Rodeo Drive-ot, Beverly Hillst és a Mojave-sivatagot is.

Emellett ízelítőt kaptak Las Vegas látnivalóból, részt vehettek a helikopteres fakultatív élményrepülésen a város felett, majd egész napos kirándulásukon megnézhették a Grand Canyont. A Hoover-gátat követően San Francisco volt az úti cél, ahol a Golden Gate hidat és a Union Streetet láthatták. Majd San Francisco utcái után az Alcatraz börtönsziget következett - a sacramentói látogatást megelőzően.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara ugyanakkor cáfolja, hogy hozzájárultak az utazás finanszírozásához. Tájékoztatásuk szerint október hónapban nem szervezetek utazást az önálló bírósági végrehajtók számára. Mint írták az önálló bírósági végrehajtók magánszervezésű, csoportos utazásban vettek részt, saját szabadságuk terhére. Az út költségét minden résztvevő saját maga állta. A százfős csoportból kizárólag 24 fő bírósági végrehajtó, akik családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel vettek részt a nyaraláson.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A kamara közleménye szerint szakmai programon a pihenésüket megszakítva két alkalommal vehettek részt az érdeklődők. Az amerikai társszervezet (NAPPS) által szervezett programlehetőségekről - amelyeken a részvétel nem volt kötelező - a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara tájékoztatta a résztvevőket.

 

HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
EZT OLVASTAD MÁR?