23 °C Budapest

Ennyit kereshet Schmitt Pál

2011. július 11. 17:02

A köztisztviselői illetményalap 39-szeresének megfelelő összegű tiszteletdíjat kap Schmitt Pál - döntött tegnap az országgyűlés, amikor megszavazta a köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvényjavaslatot.

Havonta bruttó 1 507 350 forint tiszteletdíjat kap Schmitt Pál, a köztársasági elnök fizetéséről és jogállásáról szóló nemrégiben az országgyűlésben elfogadott kétharmados, úgynevezett sarkalatos törvény szerint. A jogszabály szerint a tiszteletdíj a mindenkori köztisztviselői illetményalap 39-szerese lehet. Idén az illetményalap bruttó 38 650 forint. A tiszteletdíj nem önálló tevékenységből származó jövedelemnek minősül, amely járulékalapot képez.

A köztársasági elnök elnöki rezidencia használatára jogosult, amelyet köteles igénybe venni. Az elnök és a köztársasági hivatal székhelye a törvény szerint a Sándor-palota.

Személyi, illetve hivatali célra két személygépkocsi, rádiótelefon- és internet-, valamint kormányzati célú hírközlő hálózat használatára jogosult. A köztársasági elnököt — a szolgáltatást nyújtó egészségügyi intézmény és a Hivatal megállapodása szerint — térítésmentes egészségügyi ellátás illeti meg.

Hivatalos külföldi kiküldetése idején kíséretre, az állami vezetőkre irányadó napidíjra és költségtérítésre, valamint — szükség esetén — különjáratú légi utazásra jogosult. Ha menetrendszerű repülőgéppel, illetve vonattal utazik, a köztársasági elnök első osztályt, vagy ennek megfelelő utazási komfortfokozatot vehet igénybe.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A köztársasági elnöknek a megbízatását követő harminc napon belül, majd azt követően minden évben január 31-ig, valamint a megbízatásának megszűnését követő harminc napon belül az országgyűlési képviselőkével azonos tartalmú vagyonnyilatkozatot kell tennie. Ehhez csatolnia kell a vele közös háztartásban élő családtagjainak a vagyonnyilatkozatát is.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.05.27 07:47
Partnereinknél végzett munkánk során szervezetfejlesztőként sokszor kerülünk kapcsolatba különböző v...
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?